למי שקר את האביר הלא משוח

mysterious V

New member
למי שקר את האביר הלא משוח

האם היה בששאוש"ק איזכור כלשהו לאירועי האביר הלא משוח, דגל, בית אצולה או משהו?

Ergil

New member
בטח

האביר הלא משוח הוא אחת הסיבות בגללן Aerys מלך בווסטרוז.

mysterious V

New member
Aerys?

אבל אני מתכוון בכלל: האם במהלך ששאוש"ק ראו את דגל או איזה בית אצולה שקשור לאביר הלא משוח?

DIDGIN

New member
ג.ר.ר.מ. אמר בתשובה לשאלה דומה

שבסדרה מופיעים אפילו צאצאים של סר דאנקן. אבל כיוון שאנו לא יודעים מה היה שם בית האצולה של צאצאיו אין אפשרות לדעת מי. הניחושים שלי עד עכשיו היו בני טולהארט (בגלל הסמל) או בן פאלם (בגלל הסיפור שלו), אבל שניהם קלושים במקרה הטוב.

לא צריך ללכת רחוק כל כך

בפרק של גים מדברים על סר דאנקן הגבוה שהיה ראש משמר המלך ועל עוד כל מיני דנקנים גבוהים וקטנים

mysterious V

New member
כן! אמנם אני לא זוכר שהוא אמר את זה

אני לא זוכר הרבה פרטים מהספרים, בגלל שזה אני קורא אותם שוב מהתחלה, אבל סר דאנקן הגבוה זה ממש השם שלו, אבל מה הסיפור של בית פאלם והסמל של טולהרט?

קצת תמוה

בתור ראש משמר המלך הוא כמובן לא יכול היה להתחתן וגם לא להיות בעל אדמות. ייתכן שהיו לו צאצאים ממזרים אבל לא כאלה שיכולים לשאת שם וסמל של בית אבירים.

הלדין

New member
בכן.

לא נאמר מתי דנקן הפך לראש משמר המלך. יכלו להיות לו חיים שלמים לפני כן ועליו היה לרכוש את המוניטין שלו לצורך הקבלה לתפקיד. (הסגל הנוכחי של משמר המלך לא מייצג את הדרישות לתפקיד)

Arya Stark

New member
יש איזכור קל של האירוע

המרכזי בסיפור בעימות המלכים חלק ראשון - ע"מ 86 בפרק הראשון של ג'ון מורמונט מספר לג'ון על אאימון המלומד : "מורמונט המשיך: אאימון שקד של ספריו כאשר הבכור מבין דודיו, יורש העצר, נהרג בתאונת טורניר. הוא הותיר אחריו שני בנים, אבל הם הצטרפו אליו במהרה, במגפת האביב הגדולה..." אם תמשיך עוד בפרק...יש שם הסבר לאיך אאריז קשור באמת לאירועים האלה. אאריז הוא הנכד או הנין של אג (לא בידוק הבנתי מהכתוב איזה מבין השניים)

mysterious V

New member
בערך הבנתי

אבל זה מעצבן, כי לא הבנתי מי זה מי, ומי הוא הדוד של מי, או הבן דוד של מי, או הבן של מי, בשושלת טארגאריין.

Arya Stark

New member
אז ככה

וגם אני לא בטוחה שהבנתי את זה ב-100 אחוז אבל אני אנסה... המלך בזמן האביר הלא משוח הוא דאירון השני הוא אביהם של באילור ומאיקאר (אבא של אג). כשבאילור הוא הבן הבכור ויורש העצר ומאיקאר הוא בן הזקונים. כשבאילור מת (בתאונת טורניר, כאמור) הירושה עברה אל אאריז הראשון (בנו השני של דאירון השני), שמת בלי להותיר יורש. משם כס הברזל עבר אל מאיקאר (אל תשאלו אותי איפה הבן השלישי) כשמאיקאר מת, כס הברזל עבר אל אאיגון החמישי (אג) למרות שהוא היה בנו הרביעי. (הבנים של מאיקאר הם : דאירון השלישי - השיכור עם החלומות, אאריון המפלצת שדאנק נלחם נגדו, אאימון המלומד ואג) דאירון השלישי, שלפי חוק הירושה אמור היה לרשת את מאיקאר, מת מאבעבועות רוח והשאיר אחריו רק בת מפגרת. אאריון המפלצת מת אחרי ששתה אש פרא ואף אחד לא רצה שבן שלו יהיה מלך. הציעו לאאימון המלומד את המלוכה אבל הוא סירב, ולכן אג הפך להיות מלך. אחרי אג מלך בנו ג'איהאיריז ואחריו בנו אאריז. מה שהופך את אג לסבא של אאריז המטורף (וסבא רבה של ראיגאר וייסריז ודאני)

למעלה