למי שרואה עכשיו טלויזיה - הולכים

ציבונה

New member
למי שרואה עכשיו טלויזיה - הולכים

מכות
חילופי דברים בכנסת- ח"כ זאב לח"כ גלאון: "את נותנת לגיטימציה ללסביות" בדיון חריף שנערך לפני שעה קלה במליאת הכנסת תקף ח"כ ניסים זאב (ש"ס) את ח"כ זהבה גלאון (מרצ) על הצעת חוק שהגישה לעניין החמרת הענישה בסחר בנשים. "את נותנת לגיטימציה ללסביות. יש לך עוזרות לסביות בלשכה" אמר זאב בנאומו. גלאון, שעלתה לדוכן כדי להשיב לזאב, אמרה: "אתה הומו? אתה עשית את זה עם גברים? אתה מייצג בערות וחשיכה". (סמדר שמואלי)

תודה ציבונה !!!

האם את מנסחת מייל - תודה לח"כ גלאון... שכולנו נחתום עליו ונשלח??? ו- מייל מתאים ל ח"ר ניסים מה-שמו ???

אבא גאה

New member
כל הכבוד אבל אני לא מבין את המשפט

שאמרה גלאון לזאב: "אתה הומו? אתה עשית את זה עם גברים? אתה מייצג בערות וחשיכה". (סמדר שמואלי) מה זה אומר? מה היא שואלת? מה הקשר? לא מבין. נראה לי משפט/שאלה סתומ/ה לחלוטין.

זהבה אמרה ל"זאב"...

( כי הם "היפה והחיה"...) שהוא לא מבין על מה הוא מדבר, כי אין לו נסיון !

ציטוטים ציטוטים עסיסיים

זהבה: "ח"כ זאב, אתה בור ועם הארץ. אני רוצה לשאול אותך שאלה: אתה הומו, חבר הכנסת זאב? אני רוצה לשאול אותך, אתה עשית את זה פעם עם גבר? זה לא ענייני, חבר הכנסת זאב, ולכן זה לא עניינך מה העוזרות שלי עושות. לכן זה לא עניינך לעמוד כאן על הדוכן ולהוקיע את הופעת ההומואים והלסביות. מי שם אותך? אתה מייצג כאן בערות וחשיכה. פשוט תצא מהאולם ואל תצביע על החוק שלי. אנחנו לא רוצים שתתמוך בסחר בנשים. תלך ותפתור את הבעיות בקהילה שלך לפני שאתה מעז לעלות כאן על הדוכן ולהשמיץ את הלשכה הפרלמנטרית שלי". לדעתי -
לזהבה על התעוזה והפנץ´ ליין.

אבא גאה

New member
נשמע הרבה יותר טוב../images/Emo70.gif

כל הכבוד לח"כ הנכבדה הגב´ זהבה גלאון
זאב?

MARMELAD

New member
קולקבוד!!!

זהבה הופכת להיות ז´אן דארק של ההומואים!!! כשאתם שולחים לה מייל תחתמו גם בשמי
(ומסר אישי לזהבה / לעוזרות הפרלמטריות הכן או לא לסביות שלה, לא שזה ענייני: הקהילה שלנו משוועת, מה זה משוועת, על הברכיים - למישוה שיטפל בענייניה. תמשיכי ככה זהבה, ואני מבטיח לך, במאת האחוזים שאני אלך הומו הומו ולסבית לסבית לשכנע אותם להצביע בשבילך. תודה.) כמובן שאת ההומואים יהיה יותר קל לשכנע

אבא גאה

New member
את ההומואים יותר קל לשכנע

לרדת על הברכיים? או כשאתה על הברכים יותר קל לך לשכנע את ההומואים מאשר את הלסביות?

שמנתולה

New member
זה לא היה בדיוק ככה,

היא עלתה לדוכן לאחר דבריו בגנות העוזרות שלה ואמרה לו: (בערך, ראיתי בערוץ 10) אתה הומו? אתה עשית את זה עם גברים? ואז היא אמרה שזה בכלל לא מעניין אותה מה הוא עשה, כפי שזה לא צריך לעניין אותו מה עושים אחרים ולבסוף היא אמרה לו שהוא מייצג בערות וחשיכה.

דליה.ד

New member
הגברת הזאת היתה עשר!!!

שמעתי אותה ברדיו והחלטתי שהיא אחלה! אחלה! אחלה! כמו לביאה! משהו ללקק את האצבעות!

augustus

New member
כאילו, אני היחידה

שלא יצאה מגדרה מהמופע של זהבה גלאון? בהתחלה זה שיעשע אותי, אח"כ חשבתי: שתי העוזרות הפרלמנטריות שלה מחוץ לארון לחלוטין, אז להציג את האוריינטציה המינית שלהן (ושל כולנו) כעניין פרטי שלא מדברים עליו זה קצת מיושן, לא? היא יכולה להגיד שהח"כ זאב הוא גס רוח, או שהיא שמחה לתת לגיטימציה לכל אדם באשר הוא, או כל דבר אחר, אבל הקו הזה של "זה לא עניינך מה הן עושות במיטה" נשמע לי קצת אייטיז. בכל אופן, בשביל חברת כנסת היא יחסית בסדר. עצם העובדה שהיא הצליחה להביך את זאב נזקפת גם לזכותה.

אני חושב שהפואנטה היא

קודם כל גם אם הן מחוץ לארון, זה לא העסק של ח"כ זה או אחר. זה פשוט לא רלוונטי. הקטע של "בערות וחשיכה" - אין לו מושג על מה הוא מדבר, הוא סתם מנופף בסיסמאות. והכי אהבתי את הפנץ´ ליין: "תלך ותפתור את הבעיות בקהילה שלך לפני שאתה מעז לעלות כאן על הדוכן ולהשמיץ את הלשכה הפרלמנטרית שלי".

augustus

New member
הכל כאן מתחיל ונגמר בדקויות הניסוח

שמשקף לעתים את התפיסה. "לא ענייני אם אתה הומו, וזה לא עניינך מה העוזרות הפרלמנטריות שלי עושות" משקף תפיסה מיושנת למדי, אשר מקורה בתקופה שהמכסימום שיכלו לעשות למעננו הלסביות, זה להניח להן ולהתעלם ממה שהן עושות במיטה - תפיסת ה"מה אכפת לי מה הוא עושה אצלו בבית", שהולידה את ההסתייגות נוסח "תעשו את זה בבית, לא ברחוב" מאירועי הגאווה למיניהם. שוב, כבר אמרתי שבתור ח"כית היא יחסית בסדר. עצם המתקפה שלה על הח"כ זאב משקפת אומץ ונחישות שאין למרבית היונים הצלויות של מחנה השמאל הפסאודו נאור. אבל עדיין הייתי מצפה שבכירי תומכינו בכנסת יעברו לניסוחים יותר מתקדמים. כי מה לעשות - לפחות כל עוד אין שוויון, אני מצפה שהלסביות שלי תעניין את כל העולם. ועל התגובה שאני מצפה לה כבר ניתן להתווכח.

אוקיי

אני יכול להבין את הנקודה שלך. אז את במקום ח"כ גלאון היית אומרת.. מה? (אפשר מצידי לפתוח דיון על זה: מה את/ה היית עושה במקום ח"כ גלאון)

augustus

New member
אני יכולה לחשוב על כמה דברים:

1. להגיד שחוק שוויון ההזדמנויות בעבודה אוסר על הפליה מטעמי נטייה מינית, ואני שמחה לתת לגיטימציה לאכיפת החוק החשוב, בייחוד לאור העובדה שיש אנשים חשוכים (אפילו בכנסת), החושבים שאי העסקת אדם בשל האוריינטציה המינית היא לגיטימית; 2. שגם לתפיסתי אסור לתת לגיטימציה לכל מיני דברים, למשל בורות וגזענות, ושלא הייתי מעסיקה עוזר בור וגזען. אבל כאן בדיוק ההבדל בין שני המחנות שאנו משתייכים אליהם; 3. אני אחשוב על עוד משהו, אבל ברור שזה לא חכמה "להכניס" לא בזמן אמת.

היי אוגי

זהבה עלתה להגיב באופן ספונטני, שניות לאחר ההתפרצות של הזאב. אני בטוח שאם היא הייתה מכינה וחושבת מראש מה לומר באותה השניה, התשובה שלה הייתה מנוסחת בצורה הרבה יותר ממוקדת ונכונה. זה המחיר שהיא (אנחנו) משלמים על התגובה המהירה. אי אפשר שלא לומר שעדיף היה שתגיב מהר כפי שהגיבה מאשר להגיב מאוחר יותר, בפורום אחר.

augustus

New member
ברור שעדיף תגובה כזאת מאשר חוסר

תגובה. יחד עם זאת, אתה יודע, מח"כים ניתן לצפות לכישורים רטוריים ותגובות מהירות ומבריקות, זה התפקיד שלהם. בינינו (ואני נוטה לפרגן יותר מאשר לא לפרגן לזהבה גלאון), היא אף פעם לא הייתה רהוטה במיוחד, אבל שוב, עדיף כך מכלום.

אוגי

אני דווקא מצפה מח"כים לדברים אחרים מאשר כישורים רטוריים מדהימים. רטוריקן מדהים יש לנו כבר (יוסי) והיה לנו (ביבי). אני לא ממש מעדיף אותם...

למעלה