למי שרוצה להגיב (אורי...?)

DrSnoop

New member
אני הגבתי,

אומנם בתגובה שונה משלך, אבל לדעתי כזו שנותנת זווית לא פחות חשובה. למרות שממה שראיתי בפורום הזה, יש שם כמה מקרים אבודים למדי... כל הכבוד לך שאת שורדת שם :)

אורי 0

New member
ודיון קצת יותר מעניין

שלך, של ברק ושלי בפמיניזם (מתחיל עם ההודעה של ברק, שמגיבה על ההודעה שלך).

sha na na revol

New member
במחשבה שנייה, הגבתי

וזה מעלה בי את המחשבה 'אדם נשאר אדם, אל תקרא לי מישהוי\כולכמן\טרנסימות'

אורי אני דווקא רציתי

שתגיב להודעה הספציפית שנתתי אליה לינק, של GloryToTheBrave. הוא העלה כמה טענות קצת מוזרות ומעניין אותי לדעת מה יש לך לומר על זה.

אורי 0

New member
מה יש להגיב?

קודם כל, הוא סטודנט לביולוגיה, יערה ד"ר ומרצה לאיזה מדעי טבע, ואני אפילו לא עשיתי ביולוגיה בתיכון לנקודות פנימיות. חוצמז, הטענות שלו נשמעות לי הגיוניות. על הטענה שייתכן שהשינוי בבלוטה המדוברת נגרם בשל נהרות ההורמונים שששת הטרנסיות בלעו במהלך חייהן הבוגרים גם אני חשבתי. המחברים טוענים שהפסקת ההורמונים, זמן מה לפני מהוות היתה צריכה להביא לחזרת המצב לקדמותו, אבל אין לי שום אינדיקציה אם זה נכון או לא. צריך בשביל זה עוד המון נתיחות של המון טרנסיות מתות (מה עם המסכנה מניו ג'רסי שכמה חארות רצחו אותה אחרי שהיא יצאה איתם. היא היתה יכולה להיות מקרה טוב, נורא ציני לומר את זה, איכס), והמון לא-טרנסיות מתות. אפשר למשל להשוות נשים גנטיות שעברו את הפסקת המחזור בכמה שנים טובות (יש בשפע) ללא הורמונים, עם נשים שקיבלו הורמונים לאחר הפסקת המחזור. מה שאני זוכר זה שישבתי בהרצאה של ג'ני קין, מרצה פמיניסטית מבר אילן שמתמחה בלעשות צימעס מתאוריות כאלה. היא טענה שההבדלים בין המוח בין נשים וגברים הם באזור שאחראי על הפרשת הורמונים היוצרים הפרשת חלב, התכווצות רחם ועוד דברים שהם באמת ספציפיים לנשים. אבל כאמור המאמר האמור נראה לי ספקולטיבי מעט, אבל אין לי כלים של ממש לשפוט אותו.

למעלה