למי שרוצה משהו מהספר:

shelycat

New member
למי שרוצה משהו מהספר:

"מה אוכלים היום?-מתנות טעימות" של איילת לטוביץ הנה תוכן העינינים: רק לציין מה רוצים ואני אדפיס/אסרוק את העמוד הרלוונטי: זיתים מטובלים בצילי ועשב לימון ממרח עדבניות וצלפים גבינת פטה בשמן ועשבי טיבול ממרח לאסקה תערובת אגוזים מתובלת רוטב שזיפים ויין (לבשר) מחית מסאלה ירוקה מחית קארי אדומה קרקרים של רוקפור ופרג קרקרים בטעם פיצה פאטה כבדי ברווז עם קרקרים של פרג רוטב עגבניות לפסטה פלפלים מיובשים איטלקיים חומץ מתובל בשלושה טעמים פסטו קרקרים של שיבולת שועל אנטיפסטי בצנצנת חריסה ריבת צ`ילי גריסיני אורגנו רליש אפרסקים רחת-לוקום חטיפי דבש ופצפוצים פאדג שוקולד לבן טראפלס פירות וליקר טראפלס מקדמיה טראפלס עוגיות שקדים מועשרות מרמלדת אשכוליות מרמלדת תפוזים עוגיות חמאה באהבה בונבוניירה תוצרת בית קליפות תפוז מצופות שוקולד כפתורי לימון ופרג עוגיות קוקוס פריכות גרנולה תוצרת בית מיחזור(חיטוי צנצנות ובקבוקים) פנפורטה די-סיינה(עוגת פירות יבשים) גלילי קרמל בפיסטוקים עוגיות קוקוס ושקדים ביסקוטי אגוזים וזנגוויל ביסקוטי תפוזים והל ביסקוטי זנגוויל חיבוקים של מוקה-וניל בראוניס בציפוי שוקולד לבן עוגיות אניס, טבולות בדבש לחם מישמישים ושקדים קראמל בוטנים

אתי@

New member
אויש, קשה להחליט

אם אפשר אני אשמח ל...
זיתים מטובלים בצילי ועשב לימון
אנטיפסטי בצנצנת
פלפלים מיובשים איטלקיים אני מקווה שזה לא יותר מידי... בכל אופן אני אנסה להשיג את הספר כי יש פה עוד הרבה דברים מענינים...

shelycat

New member
פלפלים מיובשים+רוטב עגבניות לפסטה

מתובלים ולא מטובלים.

אתי@

New member
שלי - המון המון תודה על ההשקעה

בנתיים התקבלה החלטה משותפת ללכת על מתנה שהנושא שלה יהיה דבש, ולכן המתנה תכלול: ספר "בישול בדבש" קופסאת עוגיות דבש (שאני אכין. יש רעיונות למתכון?) צנצנת דבש יפה ועוד משהו אם יהיה לי רעיון מתאים
ולגבי האריזה: אם אני אמצא את הספר בכריכה רכה, אז אני אכניס לסלסת קש עגולה (כזאת ששמים בה עציצים קטנים). ואם ימצא הספר בכריכה עבה, אז אכניס לסלסלת קש מלבנית. בכל מקרה - לא סרקת לשוא. נזכרתי שלהורי יש יום נישואין בעוד שלושה שבועות, ובעצם מתנת יום נישואין ומתנה לחג הן די דומות. ואם אין לי רעיון לחג, למה שיהיה לי ליום נישואין? אז ייתכן ואני אכין אריזה מענינת שתכלול מטעמים מבין אלה שסרקת ליום נישואיהם. אז שוב המון תודות
אתי

יעלי2

New member
בכיף../images/Emo13.gif../images/Emo45.gif עכשיו עשית לי חשק לעוגי

לעוגיות דבש במקום ה"בראוניז" דבש, כי נראה לי שהם יחזיקו מעמד יותר זמן ולא יתקווצ´ווצ´ו. אם למישהו יש כאן מתכון בשלוף. ואני כבר גולשת לפורום רלוונטי במיוחד, שם אולי ידעו להנחות אותי ביחס של סוכר לתחליף סוכר (יש כאלה שאוכלים בלי סוכר אז צריך להתחשב).

shelycat

New member
דבש .........רעיון מצוין.........

את יכולה להכניס ל"חבילה" שכזאת גם גרנולה (שאפשר לאכול עם דבש), או מהספר "חטיפי דבש ופצפוצים", את יכולה גם להכין עוגת דבש ואפילו להכין אותה בתבנית נמוכה ואח"כ לחתוך לפרוסות כמו בראוניז.

shelycat

New member
עוד רעיון......

יש מין כלי כזה מעץ שמיוחד לרדות דבש מהכלי ולהעבירו הוא מין ידית עץ שבקצה שלה יש מין עיגול מחורץ כמו ספירלה ששם הדבש נכנס-לא יודעת איך קוראים לזה.

shelycat

New member
עוגיות אניס טבולות בדבש

+בראוניז בציפוי שוקולד לבן

shelycat

New member
חיטוי צנצנות ובקבוקים:

מניחים את הצנצנות והמכסים במדיח הכלים ללא סבון ושוטפים בטמפרטורה גבוהה (65 מעלות צלסיוס), אפשר גם "לבשל" את הצנצנות בסיר מים חמים במשך 29 דקות. דרך אגב מים חמים/השרייה במים חמים מורידה את המדבקות המקוריות מהצנצנות. דבר נוסף מהספר: אחת הדרכים להעניק מתנהאכילה היא לעטוף או להניח אותה במיכל שהוא מתנה בפני עצמו: כוסות זכוכית פשוטות, מלאות עוגיות שקדים זעירות, עטופות צלופן וקשורות בסרט; בקבוק זכוכית מיוחד, מלא חומץ מטובל בעשבי טיבול; אפשר אפילו להשתמש בקופסאות פח דקורטיביות, של תה או עוגיות, לרפד אותן בנייר מרשרש, ולמלא בעוגיות מעשה ידכם. כל תוספת של סרט, תווית ועטיפה ישוו למתנה שלכם מראהנקי, טרי ואפילו יוקרתי.

למעלה