לאחרונה,בוודאי כמו רבים אחרים ,גם אני לא מצאתי בסופר חמאה בימים האחרונים,
ולכן מצאתי פיתרון:
קניתי קרטון של 250 מ"ל שמנת -להקצפה עם 38% שומן,
והחלטתי להקציף אותה עם בלנדר-מוט במשך 3 דקות הקצפה רציפה ,
במהלכה השמנת הפכה למאוד סמיכה -והפכה לחמאה .
העברתי את החמאה לכלי איחסון וסגרתי במכסה, והנחתי לשעה במקרר,
והתוצאה מעולה!
כעת כבר לא צריך לחכות עד לגמר הסיכסוך עם חברת תנובה, ועד שיועילו להחליט לספק שוב חמאה לסופר.
מתברר שבהכנה ביתית החמאה יוצאת יותר מעודנת וטעימה,אז מבחינתי כבר אין לי צורך לקנות,
אני אמשיך להכין חמאה בבית ,בפרט שזה כל כך מהיר ופשוט להכנה- וגם יוצא יותר טעים.
(אגב, למניעת התזה של השמנת בעת ההקצפה,השתמשתי בכוס -הגבוהה מהסט של הבלנדר, כך שהמשטח שמסביב נותר יבש ונקי.)
למי שאין בלנדר-מוט יקציף במיקסר,אך אז נדרשים 10 דקות רצופות להקצפה ,עד שזה מוכן.)
ולכן מצאתי פיתרון:
קניתי קרטון של 250 מ"ל שמנת -להקצפה עם 38% שומן,
והחלטתי להקציף אותה עם בלנדר-מוט במשך 3 דקות הקצפה רציפה ,
במהלכה השמנת הפכה למאוד סמיכה -והפכה לחמאה .
העברתי את החמאה לכלי איחסון וסגרתי במכסה, והנחתי לשעה במקרר,
והתוצאה מעולה!
כעת כבר לא צריך לחכות עד לגמר הסיכסוך עם חברת תנובה, ועד שיועילו להחליט לספק שוב חמאה לסופר.
מתברר שבהכנה ביתית החמאה יוצאת יותר מעודנת וטעימה,אז מבחינתי כבר אין לי צורך לקנות,
אני אמשיך להכין חמאה בבית ,בפרט שזה כל כך מהיר ופשוט להכנה- וגם יוצא יותר טעים.
(אגב, למניעת התזה של השמנת בעת ההקצפה,השתמשתי בכוס -הגבוהה מהסט של הבלנדר, כך שהמשטח שמסביב נותר יבש ונקי.)
למי שאין בלנדר-מוט יקציף במיקסר,אך אז נדרשים 10 דקות רצופות להקצפה ,עד שזה מוכן.)