למכור או להשכיר- זאת השאלה!

אולה38

New member
למכור או להשכיר- זאת השאלה!

בוקר טוב חברים.
אומנם זה עוד לא רלוונטי לנו, אבל המחשבות על העניין מאד מטרידות ומפריעות.
אשמח לכל תשובה, במיוחד מאנשים שחוו את זה בעצמם, ולא מתוך "ידע כללי".
השאלה שלי לגבי השארת נכס בישראל (במקרה שלנו בית) - למכור או להשכיר- זאת השאלה!!
שוב, מאד מאד אשמח לתשובות מאנשים שהשכירו/מכרו בעצמם.
תודה רבה וסליחה אם תראו את זה בעוד מקומות..

ANZ1

New member
אין תשובה נכונה

זה תלוי בכם ובמחשבות שלכם
האם מחירי הנדלן יעלו או ירדו בישראל
האם אתם מתכננים לחזור לישראל או לא
האם אתם מתכננים לקנות בית באוסטרליה.
אם זה הבית היחידי שלכם ואתם מתכננים לעבור באופן קבוע לאוסטרליה אין טעם להיות בעלים של בית בישראל זה רק בעיות, קודם כל אם תמכרו את הבית היום כשזה הבית היחידי שלכם תקבלו פטור ממיסים, מצד שני אם לא תמכרו אותו ותקנו בית באוסטרליה, אז בעתיד כשתמכרו אותו תצטרכו לשלם מס שבח כי זה לא הבית היחידי שלכם.
חוץ מזה שהחזקת בית בישראל וחשבון בנק יקרב את רשויות המס הישראליות לראות בכם כתושבי ישראל ולכן צריכים לשלם מיסים על כל ההכנסות שלכם גם אלו מאוסטרליה.
חוץ מהעניין שלא ברור איך אפשר לנהל נכס כשאתם לא בישראל, אם המגזן ינזול מי יבוא לבדוק אותו ?
אבל בקצרה, אם המעבר זמני תשאירו את הבית אם המעבר קבוע תמכרו.

אולה38

New member
תודה ו..

תודה רבה לך שהקדשת זמן ומחשבות על המענה..יכול להיות שלא הייתי ברורה מספיק בשאלה שלי..כל מה שכתבת- אלה בדיוק המחשבות שלנו..לכן, אני מחפשת לשמוע מאנשים שהשכירו או מכרו בעצמם ומה המסכנות שלהם ו/או עצות שימושיות..אילו היו לנו תשובות לשאלות הנהדרות שהעלת, אני מניחה שלא היינו צריכים להתייעץ עם אף אחד..:) שוב, תודה על הזמן שהקדשת..

ANZ1

New member
סורי, אי אפשר לענות עליהם

השאלות האלו מחולקות ל2 קבוצות,
קבוצה ראשונה, שאלות שרק אתם יכולים לענות עליהם, כמו האם אתם מתכננים לקנות בית באוסטרליה והאם אתם עוברים לזמן קצר או קבוע.
וקבוצת השאלות השניה הם שאלות שאף אחד לא יודע בוודאות כמו האם מחירי הנדלן בישראל יעלו או ירדו ואותו הדבר על מחירי הנדלן באוסטרליה.
מה שבטוח זה שאם אתם מתכננים לקנות בית באוסטרליה ומתישהוא למכור את הבית בישראל, עדיף למכור את הבית בישראל לפני קנית הבית באוסטרליה.

אולה38

New member
קשה

זהו שכלום לא ידוע מראש..הרי לא ברור הםא עוברים לזמן קצר או קבוע (זה תלוי באיך החיים החדשים יזרמו והאם הקשיים יהיו נסבלים או לא), גם לגבי קנייה זאת שאלה שאי אפשר לענות עליה בגלל המשתנים הרבים (המשכורות, מחירי הנדלן וכו')..
אני מתחילה להבין, לפי התשובות בפייסבוק שלמכור בית אחרי שכבר חיים באוסטרליה כתושב קבע = לשלם פעמיים מסים, גם פה וגם שם..זאת בהחלט נקודה חשובה..

ANZ1

New member
בדיוק כמו שהיה לכם עד היום

גם עד היום קיבלתם החלטות בחוסר ודאות מוחלט,
החלטתם לקנות בית בישראל למרות שלא ידעתם מה יקרה עם מחירי הנדלן בישראל, ולא ידעתם אם תשארו באותה עבודה או באותה עיר, ולא ידעתם אם תשארו נשואים, ועדיין קיבלתם החלטות,
זה לא שונה היום, אבל בהחלט יותר פשוט לנהל את כל הנכסים שלכם ,הבתים וחשבונות הבנק במדינה אחת שאתם גרים בה ולא לפזר אותם בן 2 מדינות, אולי תרויחו ואולי תפסידו, אולי תשארו באוסטרליה ואולי לא, אי אפשר לדעת.
גם אי אפשר להסיק מסקנות מהחוויות של אחרים, בשנתיים שלוש האחרונות - הדולר האוסטרלי צנח מול השקל, ושנתיים שלוש קודם הוא זינק, אנשים הרויחו או הפסידו עשרות אחוזים מהרכוש שלהם רק מעניני תזמון, אלא החיים.

אולה38

New member
צודק אבל

נתונים טכניים יכולים לקרב את ההחלטה להיות "משתלמת" יותר או פחות..למשל, כשאבין את ענייני המסים (בטח אצטרך בסופו של דבר רו"ח) אדע , שוב, לפחות מבחינה כלכלית, מה עדיף לעשות..יש גם את העניין הרגשי, אבל זה כמובן משהו אישי מאד ואי אפשר להתייעץ על זה עם אף אחד..
אני מנסה לצבור כמה שיותר נתונים בנושא, כדי בבוא היום לעשות את ההחלטה הכי טובה , לפחות בהיבט הכלכלי..

ANZ1

New member
ענינים טכנים

מבחינת המיסים העובדות מאד פשוטות
1. אין אמנת כפל מס בן ישראל לאוסטרליה, זאת אומרת כל עוד מדינת ישראל תחליט שאתם מוגדרים כתושבי ישראל אתם תצטרכו לשלם מיסים על כל ההכנסות שלכם מאוסטרליה, גם באוסטרליה וגם בישראל, לכן הכי נכון אם עוברים לעבור באופן מוחלט, גם להעביר את הנכסים והבתים, גם לנתק תושבות בביטוח לאומי וגם
2. לגור באוסטרליה מעל 3 שנים, אחד החוקים של רשות המיסים הישראלית שקובעת שהמבחן העיקרי לניתוק תושבות הוא כמה זמן הייתם מחוץ לישראל, כן ,גם אם תנתקו תושבות בביטוח לאומי אבל תחזרו לישראל אחרי שנתים, אתם עלולים לקבל שומת מס על כל ההכנסות שלכם מאוסטרליה שזה אומר מאות אלפי שקלים מיסים לישראל ובטוח לא כדאי כלכלי, מעבר לאוסטרליה מבחינה כלכלית חייב להיות מעל 3 שנים.
3. אם אתם תמכרו בית בישראל תצטרכו לשלם מס שבח, שזה בעצם מס הכנסה על כמה הבית שלהם שווה יותר היום ממתי שקניתם אותו, יש פטור מהמס הזה אם זה הבית היחידי שלכם ולא מכרתם בית אחר, וגם אם תגורו באוסטרליה ותרצו לקבל את הפטור, תצטרכו להביא אישור רישמי אוסטרלי שאין לכם בית באוסטרליה.

פשוט, לכן אם המטרה שלכם היא לעבור לאוסטרליה (בתקווה שיהיה טוב) לדעת שהמעבר יהיה ל3 שנים לפחות, רצוי מעל 4, כי השנה הראשונה בדרך כלל לא נחשבת, אלא אם אתם עוברים בחודש הראשון או האחרון של השנה, ורצוי להעביר כמה שיותר נכסים לאוסטרליה, כן, אולי תמכרו היום את הבית שלכם, ובעתיד אולי תמכרו את הבית באוסטרליה ותחזרו לישראל, אולי זה יהיה החלטה כלכלית ריוחית ואולי לא.

אולה38

New member
תודה ענקית!

אלה בהחלט נתונים חשובים, מה עוד שגם אם נחזור לארץ אחרי 3-4 שנים, אני לא בטוחה שעדיין נרצה לחיות באותו הישוב שעזבנו..גם ניהול הנכס בשלט רחוק זאת כנראה משימה מאד קשה (זה מה שעולה מהעצות שקבלתי בפייס, לרוב האנשים המפחה ניהלה את הנכס ולנו אין פריבילגיה כזאת..)
שוב תודה

arieltr

New member
אם אין לכם את פריבילגיית המשפחה, הנושא בכלל no brainer

אין הרבה מה לחשוב, לנהל בית בשלט רחוק של 17,000 ק"מ יכול להיות סיוט גדול אפילו על פרדי קרוגר. את שאר התהיות ANZ פתר לך מצויין.

אגב, לפי מה שאני קורא בין התשובות שלך לא עושה רושם שאתם מתכוונים להגר עם כל היכולת המנטאלית הנדרשת להגירה. למכור או לא למכור זו שאלה מאוד טובה ואני לא ממעיט בחשיבותה לשום רגע, אבל אם הולכים על הגירה 'בכל הכוח (המאמץ והאומץ)' אז תהיות על נכס קיים מתמוססות. חוסר הוודאות זה הכי וודאי שיש.

שיהיה בהצלחה.

אולה38

New member
חומר למחשבה

תודה רבה אריה על התושבה ועל כך שנתת לי חומר חשוב למחשבה (על האי המוכנות המנטלית)..כנראה שאתה צודק..יש עוד עבודה לעשות בנידון..העניין של ההיקשרות לרכוש הוא, באופן רחב ופילוסופי, בכלל מוטעה, וכמו שבעלי אומר "הבית זה לא 4 קירות אלא איפה שאתם (אני והילדים) נמצאים.."..זה מאד נכון.לי יותר קשה להיפרד מהבית והרכוש (מה עוד שהשקענו ככ הרבה בבית הזה ובגינה והוא רק לאחרונה מתחיל להיות יפה ובדיוק כמו שרצינו וחלמנו..אבל אני בהחלט עובדת על זה..:)

Shachamb

New member
השכרה

היי אולה,
אנחנו משכירים כבר יותר משלוש שנים
לא תמיד זה קל אבל בהחלט אפשרי ,מאוד תלוי בשוכר שלך , כמה הוא עצמאי וכמה הוא נודניק.
השוכר הקודם שלנו היה נודניק ולא עצמאי וזה היה לא קל , עם הנוכחי הסכמתי שהוא יעזור בתחזוקה השוטפת, ואני משלם כמובן, ואני לא אעלה לו השכ"ד
בנתיים זה עובד לא רע.
נתתי לו רשימה של בעלי מקצוע והוא משלם להם ישירות ומקזז שכ"ד.
לדעתי אם אתם לא בטוחים תמשיכו להשכיר עד שתהיו בטוחים, הנדל"ן בארץ רק עולה וגם השכירות לכן הכסף לא נשחק.

אם תרצי עוד פרטים פני אלי בפרטי

Commander Data

New member
לפי דעתי ובהתעלם מכל מיני עניינים לוגיסטים

עדיף היום להשכיר. הסיבה היא שמחירי הדירות בארץ צפויים לעלות. באוסטרליה כולם מדברים על מפלה שלא לדבר על מפולת. ולכן עדיין עדיף לך לשבת על הגדר ולראות לאן נושבת הרוח. לעניין המיסים מה זה בדיוק משנה. אתה הרי לא עובר לאיזה מקלט מס כמו לוקסנבורג או משהו בסגנון - שיעורי המס באוסטרליה די דומים לאלו שבישראל, לא תראה שום עדיפות מיסויית בין שני משטרי המס. בסופו של יום מה זה משנה איפה יש לך נכס? הרי להרבה אוסטרלים יש נכסים בארה"ב או משהו יותר מצחיק נכסים בקווינסלנד שהם גרים בסידני ומלבורן. בסופו של יום איפה צפויים המחירים לרדת כמובן שזו רק ההערכה - צריכה לכוון את ההחזקה שלך בהשקעה.

למעלה