למי ששאלה במסר למה לא מדברים
אתנו ,זה לא סוד (חשבתי שכווולם יודעים אז לא חזרתי שוב): מהיום שבני בן 8 ימים ההורים של בעלי מחרימים אותנו . זה בגלל שלא עשינו לו ברית מילה (כלומר : לא חתכנו, לא שלא עשינו מסיבה). הם איימו מראש שכך יהיה ולגנותם יאמר שהם בהחלט אנשים שעומדים במילה (ולא עומדים באי-מילה
). החם שלי , שהוא דווקא איש נחמד ומופנם בעיקר מתבייש בעניין הזה (בבנו, בנכדו) וממש לא יכול להעלות את הנושא (ואת הרעיון ) בחשבותיו אפילו - שלא לדבר על לשוחח. אבל החמות , שהיא (כמו שכבר אמרתי ) אשה שאפילו אמה החורגת של שלגיה היא טובת לב לידה (אני מרשה לעצמי להגיד את האמת ... בשביל זה בחרתי לכתוב כאן לא את שמי המלא
) שדווקא לא שמרנית כל כך ובהחלט יכולה היתה להתרגל לרעיון של אי-מילה, "ארגנה" שזה יהיה חרם של ממש: לא מתקשרים, לא באים לבקר את הילדים ואפילו לא מרימים טלפון לילדה בת ה-6.5 שלנו. מבחינת ההרגשה : זה לא נעים לדעת שיש מישהו שעד כדי כך לא אוהב אותי בעולם, לא נעים היה להסביר לבת ה-5 שעכשיו אי אפשר כבר ללכת לבקר את סבתא וסבא (והיינו גם צריכים להסביר לה מה זה , פחות או יותר, ברית מילה ולמה לנו חשוב לא לעשות וכו´ וכו´). מבחינת חיי הנישואין : הם היו טובים עוד לפני זה אבל בהחלט חוסך לנו מתח שהם לכאורה "לא קיימים " (מבחירתם שלהם, לא ש"גרשנו" אותם) : לא צריך לשמוע "למה היא כל הזמן על הידיים" או " אני רואה שעוד לא הצלחת להוריד את העודפים מהלידה" ולא צריך לשמוע כמה הם נעלבו שלא באנו בשבת או להזדעזע מאיך שהם מתעללים בנכדה הבכורה (לא הבת שלנו) וללכת בין הטיפות של הכבוד שלהם . הצער של בעלי (ושלי, אבל פחות , מטבע הדברים) הוא שהם בני 75 בערך ואת מה שהם מפסידים עם הנכדים שלהם כבר אף אחד לא יחזיר להם. בקיצור : יש לזה המון המון יתרונות (במיוחד שבתור סבא וסבתא הם ממש לא משהו) - אבל כמובן לא הייתי עושה משהו כזה מיוזמתי כי יש לי איזו הבנה של כמה חבל אם הם לא יראו את הנכדים (בשבילם ) ושל הצער של בעלי על זה. יש לציין גם , כדי לא להזדעזע מחוסר ההתרגשות שלי מהחרם הזה , שהם תמיד היו "כאלה" וכמעט כל נושא , לאו דווקא ברית מילה, היה נגמר באיומים מרומזים וכבר היו חרמות בעבר (הילדה לא רצתה להצטלם אתם או שהסבתא שאלה אותה "את אוהבת את סבתא" והיא ענתה "לא" (בת 3.5... אסור לשאול כאלה דברים בכזה גיל)) לא רק אתנו אלא עם עוד אנשים מהמשפחה (עם האחים שלה, עם ההשכנים שלה, עם חברים שלה, עם כל מיני דודים מארצות הברית שמעדיפים ללכת לבית מלון כשהם בארץ ולא לישון אצלה... ויש עוד)- גם בתור ילד בעלי הכיר את העניין הזה - ועל כן אנחנו יודעים לקבל את זה אחרת מאנשים אחרים (שתמיד ממש מזדעזעים כששומעים את זה). עם גיסי (בנם) הם לא דיברו זמן ארוך כי היתה לו חברה מעדה שהם לא רצו "במשפחה שלהם". לסיכום פינת הגאון : יתרונות - זוגיות מאושרת ושלווה
חסרונות - הנכדה צריכה להבין דברים שרצוי היה שלא תבין בהם, והצער על מה שהם מפסידים (אולי גם ימחקו אותנו מהירושה
אבל שווה כל שקל
) זהו. מגילה ארוכה ומעכשיו אני אוכל לעשות אליה לינק בכל פעם שישאלו אותי