למכירה+מה עלי לעשות

למכירה+מה עלי לעשות

סט של תשעה מחזורים עתיקים משנת 1865, מן המלכות האוסטרו הונגרית. בשער כל אחד מן המחזורים ישנו ציור מקראי הלקוח כנראה מתחריט נחושת. כריכת הספרים -בורדו והכתוב בא בליווי עברית וגרמנית עם ברכה (הנותן תשועה למלכים) לקיסר פרנץ יאזעף. אני מפחד למכור אותם באלנבי, מישהו עלול להציע לי עליהם (בלי להתבלבל) 20 שקלים...

j i m m y

New member
לא כדאי לך למכור אותם..

קח אותם לשמאי מומחה בעתיקות, שיתן לך עליהם הערכת מחיר. אחר כך, קח אותם למוזיאון שישמור לך עליהם ויציג אותם בתיבת זכוכית מוגנת הייטב. תבטח את הספרים האילו (אני לא הייתי מוכן למכור אותם בעבור כל הון שבעולם) כי הם נכס אישי רב ערך. שמאי אתה יכול למצוא בדפי זהב. בהצלחה חבר. ד"א אשמח להציץ בהם רק בשביל ההתרשמות

אבל אני זקוק לכסף

אבל אם סוחר זב ריר מאלנבי יציע לי 20 שקל בעבורם - אעדיף לתרום אותם לספריה ולא ללקות בשברון לב על דבר העושק

ספרן

New member
תשאל מומחה - אותי למשל ...

סליחה על חוסר הצניעות, אבל אני מחזיק מעצמי מומחה לספרי קודש ישנים ועתיקים - תוצאה של אספנות ומסחר של שנים לא מעטות. צר לי לאכזבך - 1865 אינה שנה כה עתיקה לספרים. המלכות האוסטרו הונגרית - אינה נחשבת למקום שספרים שנדפסו בה, הם נדירים (בניגוד להודו למשל). והעיקר - מחזורים - זה הספר הנפוץ ביותר למכירה – הסיבה שבקושי השתמשו בהם (בניגוד לסידורי תפילה למשל). 20 ₪ באלנבי – זה באמת מה שיציעו לך. דוד מנ.ב. לא יציע יותר... אם מצבם כה טוב – תוכל להציעם ב EBAY, שם תקבל אולי 50$ - רק צריך לדעת איך לעשות זאת. למוזיאון ? הצחקתם אותי... באופן כללי – לא תוכל לקנות איתם רכב חדש. ואין לי שום אינטרס לומר לך זאת – אין לי שום כוונה לרכוש מחזורים...

טאש

New member
סתם בשביל הספורט - אתה יכול לתת

הערכה גסה לפריט הבא - דיפדפתי בו אצל קרובי משפחה - לא ממציא: ספר הכוזרי כתוב ביד מ1400 ומשהו בעיברית

ספרן

New member
עשרות אלפי דולרים

אם זה באמת מהמאה ה-15. ואם זה ספר שלם.

זה שהוא 1865 לא משנה אבל...

יש בשער, לפני הטכסט, ציורים אמנותיים המתארים סצנות מן המקרא -זה שווה

ספרן

New member
פיתוחי נחושת נפוצים בספרים אלו

אבל אם זה במצב טוב וזה סט שלם זה יכול להיות שווה - אך לא יותר מ-100$ להערכתי. אם תרצה - אתן לך טלפון של מארגן מכירות פומביות ותברר אם הוא יסכים לקחת זאת.

j i m m y

New member
מעניין שכל הודעה שאתה כותב אתה

מוסיף לערך הספרים 50$... פעם אמרת שזה לא יהיה יותר מ20 ש"ח, אחר כך אמרת 50$ ועכשיו אתה אומר 100$...

behemot

New member
לך לשמאות אצל אנשי אקדמיה - הם לא

יקנו ולכן יתנו שמאות לא משוחדת...

yoni_10

New member
דבר עם דודי מ.נ.ב ספרים הוא הגון ו.

מבין בספרים מסוג זה .03-6204818

samuel b

New member
תיכנם לפורום אוספים ואספנות

את יכול לקבל הערכה +יש שם קישורים לאספנט וכ"ו גם שם אתה יכול לקבל הערכה

j i m m y

New member
אני הייתי לוקח אותם לשמאי מקצועי,

ולא סומך על חו"ד של אף אחד מכאן.

elivar

New member
מצטער

אני עובד כספרן, ועוסק בקניה ובמכירה של ספרים וגם אני חושב כי מחירם של הספרים הוא כ20 שח מצטער

למעלה