למכירה: מנוע rotax 912ul חצי תעופתי

למכירה: מנוע rotax 912ul חצי תעופתי

80 כ`ס, 700 שעות, כולל גיר וכל המכלולים, במצב מצוין. מתאים לממ``גים בלבד (גמר שנים) ו/או לשיפוץ, במחיר סביר וגמיש. 0545765317

רמי בר1

New member
המנוע שלו עבר זמנו ולכן לא משנה

אם תעופתי או לא.לבקאי הוא מצוין.

רן בג

New member
מאוד משנה...

אם הוא לא היה תעופתי היו יכולים לטוס איתו "AS IS" כשהוא מורכב על אז"מ עוד 3 שנים...

shai g

New member
רן, האם תוכל להסביר?

האם כוונתך שאם המנוע "תעופתי" חייבים להורידו מהאז"ם אחרי X שעות, ואם אינו "תעופתי" מותר להמשיך לטוס איתו? בכמה שעות יכל להתבטא ההבדל?

רמי בר1

New member
אתה מתכוון שהתעופתי יכול לטוס

שלוש שנים פחות ?במחשבה שניה יש בזה היגיון.[מנקודת המבט של רוטאקס]

רמי בר1

New member
עד כמה שאני זוכר,המנועים החדשים

[לא יודע ממתי בדיוק]הם 1500 שעות או 15 שנים,מה שמגיע קודם. לפני זה 1200 או 12 שנים,ובהתחלה 600 שעות או 10 שנים.יש אפשרות להאריך שעות עי' טיפול מסויים והחלפת כמה חלקים. מידע מדויק אצל איציק.

רן בג

New member
הסבר - האמת גם לי זה היה חדש...

מנוע 912 תעופתי ה-TBO שלו 1500 שעות או 12 שנה מה שבא קודם. ל- 912UL - 15 שנה או מה שבא קודם. היה ניסיון להעביר את המנוע התעופתי לקטגורית UL (אומני פעלה מתוך כוונה לחסוך לבעל המנוע)אולם חברת רוטקס סירבה לאשר זאת. אני ממליץ לכל בעל בקאי שרוצה לשדרג את המטוס שלו לארבע פעימות ללכת על המנוע הזה בלב שקט. 700 שעות זה חצי חיי המנוע לערך.

רמי בר1

New member
700 שעות זה חצי חיים למנוע באז'מ.

למנוע עצמו זה פחות משליש,וזה אומר גם לבקאי. ראינו בצרפת מנוע כזה שעבר שיפוץ לאחר 2800 שעות,ובעל המטוס טען שהיה יכול להמשיך עוד מבחינת המנוע.

למעלה