למכירה ספר נדיר של שלמה ארצי

ronny102

New member
למכירה ספר נדיר של שלמה ארצי

שלמה ארצי-לילה לא שקט
הוצאת תל אביב-1987
הספר במצב חדש לגמרי!
הצעות למייל
[email protected]

חן אדיב

New member
ספר מעולה, מחיר מומלץ בין 50 ל-200 ש"ח

ספר מעולה עם תמונות נדירות מהופעות של שלמה ארצי בימים ההם.

למעוניינים, מחיר מומלץ בין 50 ש"ח לספר במצב סביר ל-200 ש"ח לספר במצב כמו חדש.

ronny102

New member
להשכלה כללית: המחירים בלינק שצירפת לא נכונים!

המחירם שרשומים לספרים באתר של שלמה ארצי אינם כפי שרואים במציאות.
לדוגמה הספר "|שירים" של שלמה ארצי מחירו חדש לגמרי מקסימום 50 שח.
זה שוויו הריאלי כי יש הרבה כמוהו.
הספר שאני הצעתי מחירו במצב חדש יכול להגיע ל-400 שח. זה נחשב הספר הכי נדיר של שלמה ארצי.
אני לא יודע מה העריך מחירים למוצרים באתר של שלמה ארצי אבל כמעט כל ההערכות שם לא עומדות בראי המציאות.
אחרי הרבה מאוד גיחות לחנויות יד שניה של ספרים ותקליטים זה מה שקורה בשטח

חן אדיב

New member
אני מכיר את החנויות, אלה טווחי המחירים

עודני מבקר לפרקים בחנויות יד שנייה לתקליטים וספרים, ואלה המחירים שעודני ממליץ עליהם. כל המעוניין למכור למעריץ תקליט או ספר מתחת למחיר המומלץ, יבורך. למעוניינים לקנות מעל המחיר המומלץ, caveat emptor.

ronny102

New member
אולי זה יישמע יהיר מצידי

אבל לאחר איסוף קפדני של 25 שנים של ספרי מוזיקה עברית וביקור
באגף המוזיקלי של כמעט כל חנות ספרים בארץ במשך יותר משני עשורים
אז אני יודע להעריך מחירים של ספרי מוזיקה טוב ממך ידידי היקר...
יש המון שרלטנים בתחום שאיני רוצה לציין את שמם.
בשוק של ביקוש והיצע המחירים יכולים להשתנות, אבל כל עוד לא יתגלה סליק של ספרי שלמה ארצי
ישנים שהוחבאו משנות השמונים אז המחירים הם כפי שאני יודע על סמך 25 שנות ניסיון והתמקצעות
רק בספרי מוזיקה ישראלית...
ישנו למשל ספר מוזיקה ישראלית נדיר ביותר שיצא ב-200 עותקים בלבד ואני מכרתי עותק שלו ב-700 שח
למרות שנמכר בזמנו בהופעה של אותה להקה ב-70 שח...
הכל תלוי כמובן במס. העתוקים המודפסים,הביקוש בשוק (לשלמה ארצי יש ביקוש רב) ומצבו הפיזי של הספר.
כמובן אני מעריך את התייחסותך ומה שאתה חושב אבל רוב המחירים שציינת בלינק אינם קורים תכלס בפועל.
ייתכן ומטרתך לאפשר לציבור המעריצים לרכוש ספרי מוזיקה אבל אתה נותן להם מידע לא מדוייק.
לי אין כוונה למכור (ואני לא סוחר )אלא לתת לציבור מעריצי שלמה ובכלל ציבור אספני ספרי מוזיקה יכולת לדעת את המחיר האמיתי.
כדי לדעת באמת כמה שווה ספר במצב חדש / טוב / בינוני
בברכה

חן אדיב

New member
מי שמכיר אותי ואת הנסיון שלי, סומך על המלצותי

ואני ממליץ לא לשלם על "לילה לא שקט" יותר מ-200 ש"ח.

כבר הכרתי בעבר מוכרים שתמחרו גבוהה מדי, ואספנים מנוסים ששילמו אלפי שקלים על פריט נדיר של ארצי שנמכר ב-800. פרמיה מאוד גבוהה בשביל לקבל משהו שרוצים באופן מיידי. וכנראה שמשך הזמן שמישהו עוסק במשהו איננו תמיד מדד.

אגב מדד, גם אם מצמידים את המחירים המומלצים שלי למדד, הם לא יעלו ביותר מ-50 ש"ח לכל היותר. יש לי נסיון, אלה ההמלצות שלי, ואני עומד מאחוריהם.

בשולי הדברים: אי אפשר להשוות יכולות ונסיון עם מישהו שלא מכירים. just sayin'.

einatt8

New member
לדעתי מאתיים שקל זה מוגזם

מה עם אנשים שאין להם מכיר כזה לשלם על ספר ועוד עתיק וישן
אני קניתי לא מזמן ספר של אברהם יאיר שטרן הוא נמכר בשמונים שקלים שמונים שקלים זה סביר מבחינתי
לספר יד שניה אבל מאתיים שקלים זה מוגזם אפילו שהוא הוציא
את הספר בזמנו עוד לא שבת עם שלמה ארצי המחיר הראשון שהיה עליו היה כיותר ממאה שקלים ואני חיכיתי למבצעים וזיכיתי לקנות את אותו הספר לא תאמין כן בעשרים שקלים אז למה לנפח כאלה סכומי כסף כאלה אפילו אם זה שלמה שאנו אוהבים אבל הכסף כאן מוגזם לטעמי יקר מדי בשביל ספר ישן .

חן אדיב

New member
עינת, המחירים של פריטים נדירים שונים מרגילים

מחירים של פריטים נדירים שונים ממחירים רגילים של מוצרים נפוצים, או חדשים, ונתונים להיצע וביקוש חופשי יחסית. אני אומר יחסית מכיוון שגם במעגלים האלה, לבקש יותר מדי זה ניצול מצד המוכר, ולבקש מעט מדי יכול להיות חוסר ידע של המוכר וניצול מצד הקונה, וישנם קטלוגים, אתרים, וספרים עם מחירים מומלצים לפי שוק האספנים.

אני מכיר ספציפית פריטים של שלמה ארצי. ישנם למשל תקליטים נדירים של הBEATLES שנמכרים בעשרות אלפי דולרים - הכל עניין של היצע, ביקוש, והמלצות של מומחים לתחום האספנות המסויים. מי שמוכן לשלם מעל המחיר המומלץ, בעצם משלם "פרמיה" כדי לרכוש מייד את הפריט שהוא מעוניין בו, במקום "להסתכן" ולחפש את הפריט במקום אחר. מי שמוכר פריט נדיר גם יכול למכור אותו במכרז, כמו בEBAY, והמרבה במחיר זוכה. זו לא שאלה של מחיר הוגן, זו שאלה של כמה אנשים רוצים את הפריט, כמה הם מוכנים לשלם, וכמה אפשר להעלות את המחיר בלי לעורר זעם.

ronny102

New member
אני ואתם חן ועינת מדברים על 2 דברים שונים

גם אני חושב שאין ספר יד שניה שראוי לשלם עליו יותר מ100 שח. וחן המלצותיך מתקבלות גם אצלי. שניכם מדברים על מה ראוי לשלם ואני מדבר על מה המחירים בפועל. אני לאורך כל השנים רואה שבחנויות דורשים 200-300 שח על ספרים נדירים משנות השמונים. ברור שכולם רוצים שיהיה בזול אבל יש ביקוש ולכן הדרישות גבוהות בפועל. חן אתה יכול להמליץ גם על 50 שח לספר כלשהו וגם אני יכול להמליץ. הבעיה היא שכוחות השוק דוחפים את עקומת הביקוש כלפי מעלה. לכל מי שלמד כלכלה:המחיר נקבע במקום שבו עקומות הביקוש וההיצע נפגשות.. ואם הביקוש עולה אז המחיר יקבע במקום גבוה יותר. אפשר להמליץ גם על 10 שח לספר. בפועל הספרין הנדירים של שלמה יטפסו גבוה יותר... שיעור כלכלי פשוט חן ועינת היקרים. לסיכום הלוואי שהמחירים יירדו!!!

חן אדיב

New member
את כל הפריטים שלי אני קניתי במחירים האלה

אני קניתי את כל הפריטים באוסף שלי לפי המחירים שהמלצתי, שהם כולם בטווח המחירים שרשמתי, אלה המחירים שביקשו ממני, ייתכן והצלחתי להוריד במעט, אך לא ביותר מדי. האמת היא שדווקא שמחתי לראות שלוקחים מחירים שיותר משקפים את איכות הספר (שירים הכי איכותי מבחינת הדפים והכריכה) מאשר את נדירותו (לילה יותר נדיר אך לפעמים מוכרים אותו ב-50 !!). בתקליטים ככל שמשהו יותר נדיר כך הוא עולה יותר, פשוט יחסית.
אתה נשמע לי אחד שמבין בכלכלה, דווקא מעניין לנתח את שוק האספנות מהבחינה הזו. אני רק נגעתי בעיקר, בקורס מבוא לכלכלה. לפי מה שאני מבין, באספנות קשה להניח מידע מושלם וחוסר השפעה במודל הזה, מה גם שההיצע קטן מאוד, לא קבוע, ונתון לקריזות (שלא לדבר על האספנים). גם הביקוש מבחינת כמות קטן, אך מצד שני המחיר לא! כי יש תחרות קשה על הפריטים. ביקוש קשיח ועקשני. יש גם את עניין התחליפים בשוק. אם היצע האורז היה יורד והמחיר עולה יותר מדי אנשים פשוט היו עוברים לפסטה. באספנות זה לא ככה, אפילו לא תיאורטית. יש פריט, אתה אספן שלו, אתה צריך אותו, נקודה.
מידע? אנשים צריכים בכל זאת להרגיש שפיירים איתם. בכל שוק מישהו מקים קטלוג אספנות עם מחירים מומלצים לפי השוק.
לפחות במה שקשור לארצי אני מכניס מידע לעניין. ההמלצות שלי די משקפות את המחירים מבחינת ממוצע, ואת כל הפריטים קניתי בטווחים הנוחים של המחירים שהמלצתי. יש למשל כאלה שמכרו תקליט או ספר ב-100 ואני מאוד הודיתי להם ואפילו אמרתי להם שאני שמח שמצאתי בזול. יש כאלה שרצו יותר מ300 ואמרתי להם לא תודה. ההמלצות שלי אפילו אחרי כמה שנים טובות שקניתי את כל הפריטים עדיין משקפות את השוק, כלומר, רוב הסיכויים שתמצא פריט במחירים שהמלצתי. הקטלוג שלי כבר הציל מספר אספנים שכמעט שילמו 600 ש"ח על תקליט שניתן להשיג עם מעט חיפושים ב-300. אני עדיין רואה תקליטים וספרים באוף דה רקורד ובחור בשחור במחירים שהמלצתי. אני חושב שנתתי לאספני ארצי מידע טוב לעבוד איתו, שיאפשר להם למצוא דיל יותר הוגן.

ronny102

New member
והערה

אשמח חן אם תשאיר מייל שלך כאן... רוב תודות על התשובות המפורטות!

מה יש בספר?

הגיוני שעם הזמן ערכם של הדברים הישנים יותר יעלה...
מי יודע, אולי עוד 50-60 שנה גם צמאון יהיה פריט אספנות :)
(במיוחד הפלסטיק עם התרנגול)

קראתי באתר

מעניין כמה באמת עוד קונים ספרים,
בעיקר ספרים של מילים, שהרי הכל באינטרנט?

לי דווקא יש את "מילים מתחברות לאיש", "122 שירים", "שירים +", "עוד לא שבת"
וזהו נראה לי

חן אדיב

New member
אנשים עדיין אוהבים לקבל ספר במתנה

יש משהו בלקבל ספר פיזי, להחזיק אותו, להרגיש אותו, לראות ולקרוא, אפילו יש לספר ריח. אי אפשר לתת למישהו לינק לאתר במתנה...

כל הזמן אומרים שהדיסקים והספרים ימותו. הם אף פעם לא ימותו, פשוט ישנו תפקיד. היום יש צורות יותר משוכללות לשמור מדיה, על דיסקים קשיחים ואתרי אינטרנט, אז הפסרים והדיסקים קיבלו תפקיד יותר סמלי בתרבות שלנו, אבל הם עדיין יהיו קיימים. אולי דיסקים יהפכו בעתיד למוזיקה על דיסק-און-קי, וספרים יהיה עשויים מחומר דמוי נייר, אבל תמיד יהיה לנו מקום למשהו ממשי שאנחנו יכולים לתת למישהו, או לרכוש משהו של האמן האהוב עלינו ביותר.

אגב לילה לא שקט, יש משהו מאוד מדהים בספר הזה. התמונות שבו תופסות את רוח ההופעה והאנרגיה של שלמה יותר טוב מכמעט כל הקליפים והצילומים, ולבטח הרבה יותר טוב משאר הספרים. ככה זה כשמי שצילם את התמונות זו ורדי כהנא...

לצערי רוב האנשים לא חושבים ככה

אתה אומר שהספרים והדיסקים רק ישנו תפקיד
אבל לי זה נראה כמו מוות ולידה מחדש.
שינוי הצורה הזה הוא אחר, כל כך אחר,
ובתוך זה יש הרבה אנשים שפשוט מוותרים עליהם
ונותנים למוסיקה להיות חלק שולי וזמני, חולף,
זה כמו לשמוע ביוטיוב לעומת להקשיב לשיר מדיסק והחוברת שלו..

אני עוד מאלה שקונה דיסקים (לא רק של שלמה),
וכן- גם ספרים (אם כי כבר אין מקום אז צריך מידי פעם להעביר הלאה...)
אבל אני חושבת שזה זן נכחד, במיוחד במיוחד הדיסקים
..
חנויות מוסיקה הולכות ומתמעטות מידי יום ובשבילי זה פשוט עצוב

למעלה