למכירה "על קברים וגיבורים"

gmgmgm

New member
למכירה "על קברים וגיבורים"

ספר נדיר במצב מצוין במחיר 60 ש"ח. מי שרוצה לקנות, אנא לפנות לתיבת המסרים.

siv30

New member
יקר לטעמי

גם אם נדיר 60 ש"ח זה הרבה בשביל ספר יד שניה.

Rivendell

New member
ממש לא נכון.

בפורום ספרים אמרו לך לא למכור כי "יום אחד" זה יהיה שווה הון. יום אחד זה לא היום, ונדמה לי גם שהם התכוונו לערך רגשי-תרבותי, לא כלכלי. ההחלטה היא שלך, אנחנו מנסות לעזור. ספרים יד שניה, מה לעשות, לא עולים ככה.

Wing Chan

New member
לפי דעתי זה תלוי.

מאוד תלוי. אם זה איזה ספר שהוא אאוט אוף פרינט מלפני איזה 40 שנה ככה וכבר לא ניתן למצוא בשום מקום את אותה גרסא, והוא באמת נחשב לנדיר? את רומזת שלמשל פריק של טולקין לא ישלם הון תועפות בשביל לקבל למשל את "הסילמריליון" כשהוא עוד היה בגרסא של מחברת ודפים? :p (טוב, אולי הדוגמא קיצונית מדי, אבל הבנתם.)

Rivendell

New member
אין ספק שספרים עתיקים ונדירים

שווים יותר. אבל כאן מדובר בספר לא נדיר במיוחד (יש אותו בכל ספרייה ויצא לי גם להתקל בו בחנויות ספרים) ואין שום סיבה בעולם שכיד שניה הוא יעלה כמעט כמו ספר חדש. זו בדיוק ההבדל - זה לא ספר עתיק.

gmgmgm

New member
גם את "הקומדיה האלוהית"

יש בכל ספרייה, אבל הוא מאוד נדיר (דורשים עליו כ- 200 ש"ח על כל כרך!). גם את פאוסט אפשר להשיג בכל ספרייה והוא מאוד נדיר. אבל מה הקשר? יש הבדל גדול מאוד בין ספר שנמצא בספרייה וספר שאפשר להשיג אותו(והייתי מצפה ממנהלת פורום איתור ספרים שתדאע את זה). ואם ראית אותו בחנות ספרים, למה שלא תשתפי את חברי הפורום ותאמרי איפה בדיוק? אני בטוחה שיהיו כאלו שישמחו לדעת. זה לא חוכמה לזרוק סתם באוויר.

Rivendell

New member
אני מבינה שאתה כועס על משהו

אבל לא מבינה על מה. אנחנו מנסות לעזור. אם אתה לא רוצה להקשיב, אתה לא חייב. שבת שלום.

gmgmgm

New member
אם היית קוראת את מה שכתבתי

אז היית קודם כל מבינה שאני בת, וגם היית מבינה מה לא היה בסדר. אז תקראי הפעם בתשומת לב, ואני בטוחה שתביני. אז קודם כל לא ביקשתי עזרה. דבר שני, אתן גורמות לכך שאנשים לא ירצו לפרסם כאן מחירים, ואני דווקא בעד שקיפות. אתן באופן די אובססיבי אומרות שזה "יקר מדי" בלי להבין יותר מדי על מה בעצם מדובר. ושוב אני אחזור, זה שהספר נמצא בספרייה לחלוטין , אבל לחלוטין, לא מצביע על נדירות הספר. כשאתן הולכות לחנות, אתן גם אומרות למוכר "יקר מדי בלי הצדקה" "ראינו יותר בזול במקום אחר" וכו'? תגידו לו את זה ליד לקוחות אחרים ותבריחו אותם, ותראו איך נשרף לו הפיוז. תמחור זה עניין מאוד מורכב, ותלוי בהמון גורמים. לי משתלם למכור במחיר כזה ולא פחות. לפני התגובות שלכן, היו לי כמה קונים פוטנציאליים שחשבו שזה משתלם גם להם. לאחר התגובות, הם כנראה הרגישו פראיירים וברחו. אף אחד לא אוהב להרגיש פראייר. אבל כל אחד אמור להחליט לעצמו אם זה משתלם לו או לא, זה הכל. אף אחד לא מנסה "לעבוד" פה על אף אחד. אלו פשוט הכללים של שוק חופשי. זהו, השקעתי בהסבר הרבה יותר ממה שהתכוונתי. תודה על לא דבר ושבת שלום

Rivendell

New member
הטון שלך מאוד לא במקום

אני מבינה שאת כועסת אבל זה לא מצדיק את טון ההודעה. יש דרך להגיד דברים. הדרך הזו לא ממש עושה לי חשק להגיב. אמרת שוק חופשי, אני מוסיפה חופש הביטוי. זה המחיר שלך, וזכותו של הקונה הפוטנציאלי (במקרה הזה, אני למשל) לציין שזה לא לטעמו. כן, גם בחנות אם נדמה לי שהמחיר לא מוצדק, אני אגיד משהו. ואם ראיתי יותר בזול, אני אקנה במקום אחר. אף אחד לא מנסה לקלקל לך. ראיתי את המחיר וזה נראה לי יקר. גם לאחרים כנראה. זה לגיטימי. צר לי אם זה לא מוצא חן בעיניך. אני באמת מקווה שתמכרי את הספר. בזה, מבחינתי, נגמר הדיון. שבת שלום.

gmgmgm

New member
אם היה לך איזשהו נסיון בעניין הזה

אז היית יודעת שאם מציעים ספר למכירה באתר, זה לא אומר שיש אותו. הקטלוג שלהם פשוט לא מעודכן. נסי להשיג יד ראשונה את הספר באחד מהאתרים שהצעת. אני מבטיחה לך שהם יחזרו אלייך תוך כמה ימים ויגידו:"מצטערים, אזל בהוצאה". לגבי פיינד-א-בוק, אם תשימי לב לתאריכים, אז הספרים הוצאו למכירה לפני חצי שנה לפחות. רב הסיכויים שהספר נמכר מזמן. מנסיון, המוכרים פשוט לא טורחים למחוק הצעות לא רלוונטיות. תנסי ותראי.

Rivendell

New member
זו לא הנקודה.

הנקודה היא טווח המחירים. בפיינד א בוק לפני חצי שנה זה עלה 20 ש"ח. אין שום סיבה בעולם שעכשיו זה יעלה 60. שילשת את המחיר.

gmgmgm

New member
קודם כל

למי שרוצה את הספר, זה לא ממש עוזר שתאורטית (נניח) הוא עולה 20 ש"ח אבל אין לו איך להשיג אותו. מעבר לזה, יכול להיות פשוט שמי שהציע את הספר במחיר הזה לפני חצי שנה, פשוט לא היה מודע שהספר נדיר. זה שמישהו מוכר ספר, עוד לא אומר שהוא מתמצא. יכול להיות שהיום הוא כבר כן מודע לזה, ואם תפני אליו היום הוא יבקש ממך מחיר פי שלושה (גם זה קרה לי). השוק של ספרים נדירים הוא לא כל כך ברור וחד משמעי כמו שאת חושבת, באמת. חוץ מזה, חצי שנה זה הרבה זמן, תתפלאי לשמוע שזה שוק דינאמי. מספיק שכמה אנשים יתעניינו בספר מסוים והמחיר שלו יקפוץ פלאים. מהצד השני, יש למשל חנויות שבעקרון לא מעלות מחירים של ספרים נדירים, ותוכלי במקרה להשיג אצלם ספר נדיר במחיר נמוך. אבל עדיין מחיר השוק של הספר הוא גבוה. הנקודה השנייה- תראי בתור מנהלת הפורום אנשים תופסים אותך בתור סמכות. ראיתי שאת מנהלת גם את פורום ספרים וזה מאוד יפה ויכול להיות שקראת המון, אבל זה לא אומר שאת מתמצאת בספרים נדירים. אין כל כך קשר בין שני התחומים. יכול להיות גם מצב הפוך, אפשר גם להבין בספרים נדירים בלי לאהוב בכלל לקרוא ספרים. אני לא רוצה להעליב, אבל אני מתרשמת שאת לא ממש מתמצאת בשוק הספרים הנדירים. אין אם זה בעיה כשלעצמה, הבעיה היא שאנשים מקבלים רושם שכשאת מביעה דיעה, את מביעה אותה מתוך הבנה בתחום. כך שלא מדובר פה על חופש ביטוי, אלא על השפעה שיש לך כמנהלת פורום (אין לי טענות למשתתף רגיל שמביע דיעה). לי זה כבר לא משנה, אני אמצא דרך אחרת למכור את הספר. אבל מעבר לכעסים רק רציתי שתקחי את זה לתשומת לבך ותראי בזה חומר למחשבה.

Rivendell

New member
שני דברים

א. מעולם לא טענתי שאני מומחית בתחום. אני מבססת את דעתי בעיקר על סמך הידע שיש לי (ויש לי בכל זאת קצת, למרבה ההפתעה) ומעבר לזה, על השוואת מחירים. דבר פשוט שכל אחד יכול לעשות. את טוענת שהמחיר הוגן לדעתך? זה מקובל עלי. אבל זכותי לחשוב אחרת. לא נתת לי סיבה לשנות את דעתי עד כה. אני וסיון רק מעירות, זה לא מחייב אותך לכלום. אם את חושבת שההערה שגויה - את ממש לא חייבת לקבל אותה.זו זכותך המלאה וזה הספר שלך
. ב. דעתי שוות ערך לזו של כל חבר פורום. אני לא מעל ולא מתחת לחברי פורום רגילים, ולפני שאני מנהלת אני חברה בפורום. זכותי להביע את דעתי כמו כל חבר פורום, אפילו אם היא לא תואמת את שלך. באותה מידה מותר לך לא להסכים ואני מבטיחה לך שאם תתני טיעון שישכנע אותי ולא תתקפי אותי ברמה האישית - אני בהחלט מוכנה להקשיב ואפילו להשתכנע. כמו שאמרתי - לא אני ולא סיון מנסות לחבל בסיכוייך למכור. אנחנו כאן כדי לשמור על זכויות הקונה ועל זכויות המוכר, ואני תמיד שמחה כשמישהו מצליח למכור או לקנות ספר שהוא רוצה במחיר הוגן.

שאלה כללית ???

ממתי ספר שעולה 60 ש"ח ? נחשב לנדיר ! האם 60 ש"ח הוא סכום גבוה ? או שהכל יחסי בחיים ? הויכוח מיותר הספר שווה כ מחצית מהסכום ,פלוס ,מינוס שבת שלום

למעלה