קודם כל
למי שרוצה את הספר, זה לא ממש עוזר שתאורטית (נניח) הוא עולה 20 ש"ח אבל אין לו איך להשיג אותו. מעבר לזה, יכול להיות פשוט שמי שהציע את הספר במחיר הזה לפני חצי שנה, פשוט לא היה מודע שהספר נדיר. זה שמישהו מוכר ספר, עוד לא אומר שהוא מתמצא. יכול להיות שהיום הוא כבר כן מודע לזה, ואם תפני אליו היום הוא יבקש ממך מחיר פי שלושה (גם זה קרה לי). השוק של ספרים נדירים הוא לא כל כך ברור וחד משמעי כמו שאת חושבת, באמת. חוץ מזה, חצי שנה זה הרבה זמן, תתפלאי לשמוע שזה שוק דינאמי. מספיק שכמה אנשים יתעניינו בספר מסוים והמחיר שלו יקפוץ פלאים. מהצד השני, יש למשל חנויות שבעקרון לא מעלות מחירים של ספרים נדירים, ותוכלי במקרה להשיג אצלם ספר נדיר במחיר נמוך. אבל עדיין מחיר השוק של הספר הוא גבוה. הנקודה השנייה- תראי בתור מנהלת הפורום אנשים תופסים אותך בתור סמכות. ראיתי שאת מנהלת גם את פורום ספרים וזה מאוד יפה ויכול להיות שקראת המון, אבל זה לא אומר שאת מתמצאת בספרים נדירים. אין כל כך קשר בין שני התחומים. יכול להיות גם מצב הפוך, אפשר גם להבין בספרים נדירים בלי לאהוב בכלל לקרוא ספרים. אני לא רוצה להעליב, אבל אני מתרשמת שאת לא ממש מתמצאת בשוק הספרים הנדירים. אין אם זה בעיה כשלעצמה, הבעיה היא שאנשים מקבלים רושם שכשאת מביעה דיעה, את מביעה אותה מתוך הבנה בתחום. כך שלא מדובר פה על חופש ביטוי, אלא על השפעה שיש לך כמנהלת פורום (אין לי טענות למשתתף רגיל שמביע דיעה). לי זה כבר לא משנה, אני אמצא דרך אחרת למכור את הספר. אבל מעבר לכעסים רק רציתי שתקחי את זה לתשומת לבך ותראי בזה חומר למחשבה.