למכירה פרוייקט

syberdevil

New member
למכירה פרוייקט

למכירה פרוייקט של הנדסאי. הפרוייקט הוא מקור זרם מבוסס מיקרו בקר שמקישים זרם וזמן והוא נותן את הזרם למשך הזמן שמבקשים הפרוייקט קיבל 90 ויכול לקבל יותר עם תשפרו אותו.. מחיר 200 שקל כולל ספר על דיסק (המחיר מכסה את כל הרכיבים) לפרטים [email protected]

amazone

New member
זה דווקא חוקי

חוקי למכור חוקי לקנות אבל לא חוקי להגיש כמו שהוא כלומר לקחת את הפרוייקט ולהגיש על שם מישהו אחר ולראייה כנסו לאתרים שנמצאים בכרטיס האישי שלי

בעז 21

New member
אם אני לא טועה..

פרוייקט גמר של תואר הנדסאי\טכנאי (בניגוד לעבודות אקדמאיות) אסורות למכירה.. אבל שוב אני לא סגור על זה...

amazone

New member
הפרויקטים מותרים למכירה אלא אם כן

הסטודנט חתום על חוזה מיוחד עם מוסד הלימודים שמעביר אליה את זכויות היוצרים הסטודנט רשאי למכור את הפרויקט אבל זכויות היוצרים במקרה הזה בלבד שייכים למוסד ולכן הוא מחוייב לשלם לה אחוזים בהתאם להגדרת החוזה החוקיות של סוג זה של חוזים מוטלים בספק ואפשר להילחם בזה. בעיקרון מדובר בחוזים דרקוניים במסגרתם עלות הפקת הפרוייקט מוטלת על הסטודנט אך המוסד מרויח מכך כלכלית

syberdevil

New member
לאף אחד זה לא משנה..

שיוסיפו וישנו איך שהם רוצים. במילא כל שנה יש אותם הפרוייקטים ואני מכיר מלא אנשים שפשוט לקחו פרוייקטים של אחרים ואת הספר שלהם והחליפו כריכה.. חוקי לא חוקי ככה המערכת שלנו עובדת.. חוץ מזה אף אחד לא מצפה מהם שימציאו פרוייקט משלהם ויבנו אותו מכלום במילא רוב המנחים נותנים לאנשים פרוייקטים שתלמידים שלהם עשו עם שרטוטים והכל ככה הם יחסכו מאמץ על בניה שבמילא לא נותן כלום לדעתי (הפרוייקט בנוי באופן נחמד לדעתי עשיתי אותו עם הלחמות ורכיבי SMD-נגדים וקבלים ולא WIRE WRAP כזה מעפן)

amazone

New member
עצה קטנה גדולה

תיכנס לאתרים שנמצאים בכרטיס האישי שלי (אני ממליצה בחום על סמרטר - מניסיון שם הרווח כולו שלך) זה גם יחסוך לך את כל הבלגן, גם תקבל מחירים יותר גבוהים וגן הביקוש לפרויקטים שם הוא גבוה

Miss CBR

New member
מכיוון שאני רואה ...

שאתה מתמצא בעיניין אשמח לקבל מידע ( אם תוכל להפנות אותי למקורות כתובים אשמח מאוד
)לגבי מה הוא הגבול בין חוקי ללא חוקי במכירת עבודות/פרויקטים . תודה מראש

amazone

New member
אני עובדת בתחום כמה שנים

ומכיוון שאני מתחום המשפטים יצא לי לבחון את הדינים סיכמתי את מהות החוק בהודעות בשרשור בכל מקרה, את מוזמנת לשאול אותי מידע נוסף נמצא באתרים שבכרטיס האישי שלי - אני ממליצה על דף הבית/קישור מס' 1 בכרטיס

amazone

New member
דיון יותר מורחב

נמצא בקישור שהביא רותם לשרשור בפורום סטודנטים. שאלות נוספות אפשר להעלות כאן ואשמח לענות ואף להיכנס לאתר שנמצא בדף הקישורים בקטגוריית כללי

syberdevil

New member
המחיר שהבאתי נמוך מידי..

מי שמעוניין שיציע מחיר ונדבר כבר

רותם ™

New member
הודעות כאלה להבא יימחקו

ביררתי את העניין, באופן עקרוני מותר למכור (כל מקום עם ההגבלות שלו), מה שלא חוקי זה לקנות ולהגיש את העבודות למי שרוצה לראות עוד פרטים מוזמן לראות דיון מעניין בפורום השכן (סטודנטים) בקישור הנ"ל: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=72&msgid=63400837

amazone

New member
הבהרה

מותר לקנות כמו שמותר למכור אסור להגיש כהוא זה זה כאילו עכשיו רותם כתב ספר והחליט למכור אותו בסטימצקי. זה חוקי ולגיטימי. זה גם חוקי ולגיטימי שאני אכנס לחנות או לספריה ואקנה / אקרא את הספר שרותם כתב מותר לי אפילו לצטט משם ולפתוח פרק מסוים שמעניין אותי כדי לבחון ביבליוגרפיות רלוונטיות אבל אם אקח את הספר של רותם אמחק את השם שלו וארשום אמזונה וכך אפרסם ואגיש זה לא חוקי לדעתי כדאי שתשאיר את ההודעה הזו למקרה שיהיו שאלות בעתיד

syberdevil

New member
תבינו

בכל מקרה מי שעושה פרוייקט מתחיל עם משהו מוכן כבר הרכיבים מוכנים והרעיון לא שלו בדרך כלל.. זה פרוייקט של הנדסאי ואף אחד לא יצפה ממנו למצוא רעיון חדש משלו וליישם אותו לבד.. הפרוייקט היה על חשבוני ולא מומן ע"י שום גוף אחר והוא ניתן לשדרוג ושינוי כך שזה לא יהיה כבר אותו פרוייקט אלא רעיון דומה ובמימוש משופר זה כמו שיש חברות בחו"ל שקונות מנועים או מכוניות שלמות ומשפרות אותם ומוכרות אותם מחדש תחת מותג שלהם כך מישהו יכול לקנות את הפרוייקט שלי או כל מוצר ולשנות אותו כך שהמוצר יהיה חלק מהמרכיבים שלו לדעתי אין שום בעיה עם זה כל עוד הפרוייקט לא יוגש כמו שהו כרגע ויערכו בו שינויים (מבחינה חוקית) מעשית זה לא משנה כמו שאמרתי יש מלא אנשים בעצם כולם. מגישים פרוייקטים מוכנים כבר רק שהם בונים אותו שוב מאפס אז אני חוסך להם עבודה (מוכרים אפילו את הבסיס-המיקרובקר וכמה חלקים על לוח מעגל מודפס וזה מתקבל בלי בעיות)

בעז 21

New member
אהלן

1.אני כבוגר הנדסאי תוכנה התחלתי את הפרוייקט של מאפס.. וכל המודולים שהשתמשתי בהם היו שלי. 2.לפי דעתי אבל שוב זה רק דעתי, אסור לך להשתמש במוצר (למרות שאתה משנה אותו) שהוגש כבר כפרוייקט גמר בעבר. אני חושב שכדי לסגור את הפינה הזאת כדי שמנהל הפורם יפנה למשרד החינוך או העבודה ופשוט ישאל אותם לגבי הסוגיה הזאת.. בברכה בעז.

amazone

New member
לדעתי התשובה תהיה כזו

השתמשת במידע שמבוסס על מקור אחר - תכתוב הפניה... הבסיס נלקח מהכותבים... משנת... בנושא... מוסד לימודים... מקום הגשה וכן הלאה

למעלה