למנהלות הפורום היקרות

נוני 75

New member
למנהלות הפורום היקרות

הייתי מציעה לכן לעשות בדק בית. אני אמנם טרייה יחסית בהורות אבל קוראת פאסיבית הרבה יותר.
הפורום כבר לא מחבק, קר פה .
יש תקיפות אישיות יותר מידי פעמים שלא נמחקות, ובמקומן התפלספויות עד אין קץ ,עם כל הכבוד לדמוקרטיה, אני לא מוכנה שיפגעו בשמי ובבני
אם מאומץ בוגר כותב מנפשו ומותקף, לא צריך לנהל דיון ארוך על כך. צריך למחוק הערות מעליבות.
הייתי מציעה לכן להציץ למשל בפורום פוריות, מנהלות שמגינות בחירוף נפש על נפשן של חברות הפורום, והתמיכה גדולה. פורום חם ומחבק
ואולי לשאול עצמיכן (בלי שום כוונה לפגוע) האם באמת יש לכן את הכוח לנהל את הפורום
אני כותבת, בדחילו ורחימו, אנא, התייחסו לכך בצורה רציונאליות ולא כפגיעה אישית

נוני

אני חושבת שמנהלות הפורום עושות עבודה נפלאה |4

צריך לזכור שהן עושות זאת על חשבון זמנן החופשי ללא כל תמורה.
זו הזדמנות עבורי להודות לשתיהן על הניהול הנפלא.
דמוקרטיה היא ערך עליון בעיני ואנשים זכאים להביע דעותיהם גם אם הם לא תואמות לשלנו. בגלל זה אנחנו זכאים להגיב אחר כך וזה מקסים.
גם א,ני נוני, מאד לא אהבתי את תגובתה של רפונזל לגילעד, אך לשם כך יכולנו להגיב שם וכל אחד רשאי היה להביע דעתו.
למחוק את תגובתה של רפונזל היה לדעתי מעשה אנטי דמוקטרי בעליל.

נוני 75

New member
בשם הדמוקרטיה

יש מקום לפגיעה אישית? מה את כל כך מוקסמת מהמאמרים של אנשים כאלה(מאמרים קיצוניים ודוחים) או אחרים ודבריהם הפוגעניים?
אם דריה חושבת שבני יסיים במוסד זה גם מקסים אותך?

ולגבי מנהלות הפורום אני יודעת שהם עובדות ללא תמורה, ואם העול קשה להן הן יכולות להעביר את השרביט

הי נוני

אני איתך. רק בואי נעשה סדר.
דריה לא מכירה את בנך.
דריה חושבת שלא רק בנך דרכו להתמכר לאלכוהול/לסיים במוסד וכו.כולנו,או יותר נכון כל ילדינו בדרך לשם לדעתה.
ואכן אני חושבת שכמו שהכנסת בסופו של דבר עשתה סדר בקשר ל-את מי היא מוכנה לשמוע על דוכן הנאומים שלה ואת מי לא
גם פה חשוב לא לחבק את כ-ו-ל-ם , בכל הנסיבות.
אולי לו דריה היתה כותבת מה מביא אותה לאותן אמירות כל הזמן [ואני מניחה שאם היא נצמדת אליהן כל כך חזק ,יש פה גורם סיבתי]-היא היתה מתקבלת אחרת.
ושיהיה ברור-בלי לגיטימציה לומר שבנך או בני צפויים למוסד.הקישקוש הזה אכן פוגעני וחשוב להוקיעו.

China8

New member
את מוזמנת לפנות אלינו במסר

או לחלופין להתנדב לנהל את הפורום.
זה לא קשור לזמן או לכוח לנהל את הפורום, יש לי את שניהם. דעתי שונה מדעתך ואני לא מאמינה בסתימת פיות. בעבר נמחקו הודעות ויימחקו שנית באם נחשוב שהן צריכות להימחק.
גם אם נדמה לך שאנו לא כאן אז דעי לך שאנחנו כן, הרבה הרבה יותר ממה שנדמה, גם אם איננו בהכרח מגיבות לכל שרשור.
האווירה בפורום נקבעת על ידי הכותבים והמשתתפים, המנהלות אינן צוות הווי ובידור.
מעבר לזה, אשמח לנהל תכתובת מעמיקה יותר בפרטי.

נוני 75

New member
צ'יינה יקרה

אענה לך למסר -אבל הסיבה שכתבתי בפורום היא כי אני -אישית -לא מרגישה שאתן נמצאות. סתימת פיות? מזכות הבעת דעה ועד פגיעה אישית הדרך ארוכה
צוות הווי ובידור? אשמח להסבר ההערה הזאת. כמנהלת פורום לא ביקשתי הפעלות וסיפורים שמחים ולה לה לנד ביקשתי מנהלת אחראית עם יד על הדופק, יש מקום למאמרים נוקבים אבל גם לסיפורים אישיים ואני -אישית -הפסקתי לכתוב על ההתמודדות האישית שלי -מדוע? כי אין מענה.
רק לשאלות טכניות או כשמישהו מביא מאמר דרמטי .
בעיני המיקרו נעלם. אתה רוצה שישמעו אותך? תעלה מחקר של איזה נאצי.

ואני לא מתנדבת לנהל את הפורום מהסיבה הפשוטה שאני אם טרייה ואין לי את הכלים. אני מודעת ליכולות שלי.

China8

New member
את מוזמנת לשלוח לי מסר

אם יש לך השגות לגבי ניהול הפורום. לא אתנצח איתך על במה זו.

לדעתי בסך הכל יש פה אנשים בוגרים.

ורק לעיתים רחוקות יש הגזמה פראית.
השידוך של הילד המקסים של נוני עם אחרית ימים במוסד כיון שיש לה דעה מסויימת על מאמר שנכתב בדנמארק?
למי שקורא מן הצד זה ...[צנזרתי את עצמי] ומי שאליו מופנים ה"איחולים" - עלול להרגיש איום ונורא.ליבי עם נוני.
אני חושבת שקשה מאד להיות בכל דקה עם הדופק על הפורום,אבל שלדברים קיצוניים כאלה כן מתבקש לענות/למחוק/ לעזור להחזיר איזון.
יש הבדל בין שוני בדעות,לבין פניה לאדם עצמו ברוח של גנאי כמו למשל רפונזל לגילעד.
אני מודה ומתוודה שהפעם גם אני כנראה כשלתי.פשוט נמאסו עלי ההבהלות השחורות השיטתיות עם מאמרים רחוקים ,מארצות שבהן נשפכת בירה כמים תוך התנסחות כביכול נייטראלית ,אינטלקטואלית "מאמר מאד מעניין".
בעבר ניסיתי כמה וכמה פעמים לנהל דיאלוג עם דריה. עמדתה הגנתית מאד ולא מאפשרת להיות איתה בתקשורת בונה.היא גם היחידה שלא מציגה את עצמה ומקומה במשולש האימוץ.

מעבר לכעס שתפסתי,בסופו של דבר אין לי שום מטרה להחריב כאן או לסלק מכאן ואני מקווה דריה,שהפעם הבאה שתציגי משהו משלך תהיה אחרת כמו גם ההתייחסות ליתר האנשים בפורום.

KallaGLP

New member
שלחתי מסר עם דברים ברוח זו.

הבעיה היא לא עם הקישורים והמאמרים (בין אם אוהבים אותם או לא - אני אישית פשוט לא קוראת כי כי בשלב זה בחיי לא רואה כל רלוונטיות), אלא עם השימוש בילדים או ברקע אישי של מישהו כנגדו. יש דרך לגיטימית למתוח ביקורת, ויש דרך פסולה, ולדעתי השימוש בילדים היא הפסולה מבין כל הדרכים ואף אינה עולה בקנה אחד עם תקנון תפוז.

נתנאלה2

New member
מצטרפת, ואני לא במקום של שפיטה, אבל

מודה ומתוודה, שקשה לי כאן,
אני נורא רוצה להכנס, לקרוא, להשתתף
להחכים, לחבק, לקבל תמיכה וידע
להתחבר,
ולא ממש מצליחה,
נכון שעדיין אין לי ילד מאומץ,
אבל בשלושת החודשים שאני כאן , ואני נכנסת יום יום,
אני מוצאת שהפורום הזה
כמעט ולא מדבר על חיי היום יום, הפרקטיקה, הקשיים והשמחות הקטנות.
רוב הפוסטים כאן, מתייחסים לקישורים שקשורים למאומצים במדינות אחרות
ויוצרים ויכוחי סרק, שחוזרים על עצמם על אותם נושאים ועם אותם המשתתפים.
נכון שרוח הפורום תלויה בתמהיל המשתתפים ובמה שהם משתפים,
אבל יש כאן בעיה (מנהלות) שיש ליתן עליה את הדעת,
כיצד למשוך ,
משתתפות מאמצות טריות,
שיכניסו דם טרי ועניין
אני בטוחה שישנן קוראות סמויות שרק מחכות לבוא ולשתף,
אז אולי באמת להכניס עניין דרך פינות:
אשת השבוע,
מאומץ השבוע
דברים טובים שקרו לנו
פינת הפנינים של ילדי
וכו וכו

שרשור הכרות יכול להיות התחלה מעניינת והזדמנות טובה לכניסת משתתפות חדשות.

אני כבר אמא, ולכן לא ממש צריכה עצות בנושא גידול ילדים,
אבל אף פעם לא הייתי אם לילד מאומץ
מודה ומתוודה שיש לי המון פחדים וחששות, לצד התרגשות ותקוות
אני בטוחה שמחכה לי רכבת הרים,
והייתי שמחה, לו היה לי כאן קרון שבו הייתי יכולה לשבת ולנסוע לעבר העתיד
המחכה לי, לנו, המאמצות לעתיד.

נוני 75

New member
נתנאלה יקרה

בדיוק רציתי לכתוב הצעות לפינות לפורום וחכמה שאת, הקדמת אותי

ראשית הכרות -מעולה ,בתור משתתפת יחסית ותיקה אני לא מכירה את כולם-
שנית אפשר לעשות גם
פינת קושי (למשל ביום המשפחה העליתי פוסט לא קל על התחושות שחוויתי)
טיפ השבוע (למאמצות טריות או לאלה שבדרך)
הייתי רוצה לשמוע יותר על התמודדות של אם יחידניות בקשיים של גידול ילד (ולא קשור לעובדה שהוא מאומץ ) בזמנו כתבתי פוסט ולא הייתה כמעט התייחסות למעט חייכנית שתמיד שולחת לי פרחים לעידוד :)

אני איתך !

KallaGLP

New member
נתנאלה יקרה,

הדרך היחידה לגרום לזה לקרות היא אם את ו(א)נשים כמוך ישתתפו בפורום, ישתפו בתחושות, בחששות, ישאלו את השאלות המטרידות וכו'. לדעתי ומניסיוני הדרך היחידה להשפיע על מה שקורה בפורום היא להשתתף ולהביא תכנים שאת רוצה שיהיו בו.
יכולה להסביר לך את הדברים מהצד שלי (ואני מייצגת רק את עצמי, אך אני מניחה שאני לא לגמרי יחידה). מודה ומתוודה, כאמא לילדים גדולים, כבר עברתי מזמן את השלב שבו מרגישים צורך לחלוק כל פנינה או שמחה או בעיה (שלמען האמת, מעולם לא היה חזק גם קודם, כנראה עניין של אופי) וגם שאלות כבר בדרך כלל אין לי. וגם לו היה לי צורך או רצון לחלוק - בגיל הזה השמירה על פרטיות הילדים היא חשובה ביותר ואני לא מרגישה שיש לי הזכות לכתוב מידע אישי עליהם מעבר לדברים באמת מאוד כלליים ולא מחייבים. בעבר נהגתי להשתתף בפורומי הורים שונים, היום כבר אפשר להגיד שלא כי מיציתי. כאן זה הפורום היחיד שקשור לילדים שאני משתתפת בו עדיין בקביעות, בעיקר מתוך איזושהי תחושת נוסטלגיה (כי זה הפורום היחיד שבו זכיתי גם להכיר חלק מהמשתתפים באופן אישי, במפגשים) וגם מתוך תקווה שאוכל לעזור במשהו למאמצים לעתיד או להורים טריים ובכלל לכל מי שזקוק לכך. לכן, כששואלים שאלות קונקרטיות או מבקשים תמיכה קונקרטית ואני מרגישה שיש לי מה לתרום בעניין מהידע או התחושות שלי - אני עושה זאת. אך אם אף אחד לא שואל ובמקום זה כל הזמן יש כאן קישורים לסרטים, כתבות או מאמרים שאני אישית לא מוצאת בהם כל עניין (ולא, אין בכך ביקורת על מי שמביא אותם כי ברור שזו זכותם ויש כאן כנראה מספיק אנשים שזה מעניין אותם, רק שאני לא נמנית עמם) - אז אכן יוצא שאין לי כל כך מה לתרום. אז אנא, אם יש לך דברים שאת רוצה לשאול או חששות שאת רוצה לבטא ולקבל תמיכה - אנא עשי זאת ואני מבטיחה להגיב אם רק ארגיש שבאמת יש לי מה לתרום בעניין.

משתפרת

New member
גבולות הדמוקרטיה

לא הייתי כשהקימו את הפורום, הצטרפתי מאוחר יותר. עם זאת מההתחלה הובהר לי ולמשתתפים האחרים שיש כללים בפורום. הכלל הבסיסי הוא שהדיון הוא לגופו של ענין ולא לגופו של כותב, בוודאי לא לגופם של ילדיו. לכן כשרפונזל כתבה לגילעד שילך לקבל טיפול- ציפיתי שההודעה תימחק. כשמבשרים בשורות "טובות" לבן של נוני- ציפיתי שההודעה תימחק. אני מודעת לכך שבגלל הממשק של תפוז המנהלות לא יכולות להכנס להודעה ולמחוק משפטים ממנה, אותו ממשק גורם לכך שכל ההודעות שמשורשרות להודעה שנמחקה תיעלמנה ביחד איתה. זו בעיה כשהמנהלות (שאינן מועסקות על ידי תפוז או על ידי המשתתפים בפורום) לא נמצאות בפורום 24/7, מחיקה של תוכן לא רצוי עלולה להביא למחיקה של תכנים רצויים שהגיעו בתגובות לאותו תוכן. זה אומר שכל מחיקה תצטרך להיות מלווה בהסבר.
את המאמר המקורי שהכניסה דריה לא טרחתי לקרוא. בהחלט חשוב שהיא תכניס קישורים לפי הבנתה, בהחלט חשוב שתביע את דעתה על נושאים. פגיעה במשתתפים אחרים- לא. מי שלא בא לו להחשף לתכנים שמביאה דריה רשאי (כמוני) לדלג. אך בשום אופן אין לאסור על הבאת אותו סוג של תכנים.
China, שימי לב מי מדבר על רוח הפורום ועל הנהלים שלו. ל- Kalla ולי יש במצטבר הרבה מאד שנות נסיון, גם חייכנית אספה ותק. הנוהל של איסור פגיעה במשתתפים קיים זמן רב.

למעלה