למנהלות הפורום, משהו בשבילכם...

רוןמ

New member
למנהלות הפורום, משהו בשבילכם...

אני יודע שאתם סובלים ממתיחת ביקורת רבה על הפורום, אבל מעבר לכל הביקורת, שלדעתי היא לגיטימית ונכונה, יש דברים שצריך לראות מנקודות מבט שונות. בין אם יש צורך לפורום, ובין אם אין, חשוב מאוד להבין, כי עצם קיומו מעיד על הסכמה עם נורמה חברתית מעוותת שבה בני הנוער מחולקים לקבוצות, קבוצת ה"מקובלים" וקבוצת ה"לא-מקובלים". בתקופת היסודי, לי באופן אישי החלוקה הזאת גרמה לסבל רב. כילד שעוד לא הבין את הנוראות בהשתייכות לקבוצה שמתעסקת בזמרים פופולריים, בגדים, רכילות והרבה סכסכנות פגעתי בעצמי... אז הנה באות שתי ילדות שחושבות שהן חכמות גדולות ומחליטות להקים פורום שיהווה מקום לייעוץ ואוזן קשבת. ובכן, הפורום עצמו הוא לא יותר מאשר הסכמה לנורמה חברתית מעוותת כמו שכבר אמרתי. במקום לבא ולהקים פורום כנגד הנורמה הזאת מקימים פורום שמהווה הסכמה לכך, ומעבר לזה, נסיון להתמודד עם אי-השתייכות לקבוצה העליאית/אליטיסטית שמכונה ע"י ילדים "מקובלים" - ילדים רדודים, טיפשים וחסרי עסקנות אינטלקטואלית שאהובים ע"י ילדים אחרים בגלל חוצפנות, נועזות ושוני מפתה. הפורום הזה מבטא מצב חברתי גרוע, במיוחד כשאחד ממשתפי הפורום מתאר את מטרתו של הפורום (להזכירן מטרת הפורום נוצרת ע"י המשתמשים ולא עפי' הגדרתו המקורית) "מדברים פה על ההבדל בין המקובלים והלא מקובלים ואיך לשנות את דפוס האישיות שלך, לא משנה כמה שהוא יחודי, לדפוס אישיות של סנוביזם ומוחצנות". פשוט בושה. רון.

רוןמ

New member
לכל מתנגדי הפורום...

כנסו לעצומה לסגירת הפורום בכתובת הבאה: http://azuma.cjb.net או לחילופין http://gbooks.bool.co.il/rdidut עזרו לנו למנוע רדידות חברתית.

pini430

New member
אתם ממש חבורה של מפגרים..

יש עשרות פורומים רדודים ומסוכנים פי כמה.. מה התלבשתם על הפורום הזה
תעשו לעצמכם טובה ולכו לטיפול ..למען השם
דיי נמאסתם אגב עכשיו אני מבין טוב מאוד למה לא הייתם מקובלים..

רוןמ

New member
שבירת המוסכמות החברתית

של הנסיון להשתייך, תוך כדי פגיעה עצמית, לקבוצה רדודה ושיטחית של ילדים.

מור86

New member
היי, יש לי הערה קטנה...

אני חדשה פה, אז נעים מאוד!! אני מור. שנית, אני מסכימה עם pini430 לגבי זה שישנם פורומים רדודים עוד יותר ומסוכמנים פי כמה- למשל פורום פציפיסטים. אני ביב', ולא קיימת אצלינו המילה- מקובלים ולא מקובלים.. אבל הבעיה קיימת בשכבות נמוכות יותר. אולי שם הפורום לא ממש מוסכם על כולם, אבל תסתכל מה מדובר בתוך הפורום ותבין. אי אפשר להגיד שבעיה כזו לא קיימת, גם בתיכונים מסוימים קיימת בעיה של אנשים שלא מתחברים לאותה חברה, והפורום הזה נועד לעזור לאותה קבוצה. אז לכל מי שיש ביקורת להעביר, שיסתכל טוב טוב על מדברים פה בפורום ולא יהיה שיטחי ויסתכל רק על הכותרת של שם הפורום. יום טוב לכולם.

אוקי.

יש הבדל מאוד-מאוד גדול בין עצם קיומו של פורום כמו שלנו לבין הסכמתנו עם התופעה. לא, אנחנו לא מסכימות איתה. לא אני והצינית, ולא הרבה מחברי הפורום שבאים לדבר ברצינות על מה שמפריע להם בכל הנוגע לעניין הזה ולכל מה שסובב לו. להפך, הפורום בא לגנות את התופעה, ואף לטפל בה. אני מניחה שקל לך, ממרומי גילך [איני יודעת בן כמה אתה, אבל לפי הכתיבה רואים שאתה כבר אינך ילד צעיר] לבוא ולהגיד את כל מה שאמרת. לדבר בלשון עבר על הילדות העשוקה שלך, על הילדים שהקניטו אותך ועל כמה רע הרגשת. ברור מאוד שברגע זה קל לך מאוד להגיד כמה החבורה של המקובלים היא חבורה של אנשים שיטחיים ורדודים. אין ויכוח, אתה צודק, אבל מה שאתה חייב להבין זה שלך קל לדבר ברגע זה. תנסה לשים את עצמך שוב באותה הנקודה, לפני לא-יודעת-כמה שנים, כשעוד היית צעיר וסבלת מהתופעה הנוראה הזו. כשהקניטו אותך ובכית והרגשת דחוי. זה כאב, נכון? לא היית רוצה שבאותה תקופה יהיה מקום שבו תוכל לדבר על כל מה שמפריע לך? על מה שמציק? שבו תוכל לספר בפרוטרוט, בלי להתבייש, כי אנחנו כאן דוגלים בהשלת כל המסיכות הרבה מעבר ללהיות מקובל או לא-מקובל, על הכל-הכל-הכל? אני לא יודעת מה תענה לי על השאלה הזו, כי רוב הסיכויים שאינך זוכר. אני בטוחה שאם היית זוכר לא היית מדבר כפי שאתה מדבר. הדבר האחרון שהפורום שלנו עושה הוא לעודד את התופעה. להפך, אנחנו מגנים אותה כאן ובאים לטפל בה ולהראות שיש דברים הרבה יותר חשובים מלהיות מקובל. אבל אתה חייב להבין שישנם גילאים מסויימים, הגילאים הצעירים של החיים, שבו עדיין לא מגיעים לתובנות שאליהן אתה הגעת, כי לא בשלים מספיק, וחיים את העניין הזה של המקובליזציה, נושמים אותו, במודע או לא במודע, אם רוצים או לא רוצים, כי זה מה שקורה מסביב. ברור שזה גרוע, כולנו היינו רוצים לחיות בעולם אוטופי שבו כולנו שווים לא משנה מה, אבל אין זה כך. התופעה קיימת, והיא לא תעלם אם נטאטא אותה מתחת לשטיח, או נסגור את הפורום, או מה שלא יהיה. היא תישאר והיא רק תחריף. אנחנו כאן כדי לדבר על כל מה שקורה לנו בגלל העניין הזה, סביב העניין הזה, ואם אתה לא אוהב או חושב שזה רעיון לא טוב, זכותך, אבל אנא ממך אל תכפיש כי יש אנשים שהנושא עדיין טרי אצלם וכואב להם יותר משאפשר להסביר. מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך. וזהו, אני חושבת.

למעלה