למנהלת ולכולם [דחוף].

נורית ס

New member
למנהלת ולכולם [דחוף].

שלום לכולם אני מחפשת שיר של חיים נחמן ביאליק שקוראים לו -לבדי עם אתם יודעים איפה למצוא שיר זה נא לפנות ל [email protected] בתודה נורית.

trilliane

Well-known member
מנהל
"כולם נשא הרוח, כולם לקח האור...

שירה חדשה את בוקר חייהם האירה(?)" (לקרוא בהגיה אשכנזית) אין לי אתה השיר, אני זוכרת שלמדתי אותו אי שם בכיתה י´...
הוא מופיע בספרי השירים של ביאליק - ניסית לשאול אצל השכנים? בטוח למישהו מהם יש! בכל מקרה, אם לא תצליחי למצוא אצלם וגם לא ברשת, קפצי לספריה הקרובה למקום מגורייך וצלמי אותו. עינת (יש לי את הספר, אבל בבית... אני אהיה שם רק עוד שבועיים)

עגנון

New member
בבקשה

לבדי/ ח"נ ביאליק כולם נשא הרוח, כולם סחף האור, שירה חדשה את בוקר חייהם הרנינה; ואני, גוזל רך, נשכחתי מלב תחת כנפי השכינה. בדד בדד נשארתי, והשכינה אף היא כנף ימינה השבורה על ראשי הרעידה ידע לבי את לבה: חרוד חרדה עליי, על בנה על יחידה. כבר נתגרשה מכל הזוויות, רק עוד, פינת סתר שוממה וקטנה נשארה - בית המדרש ותתכס בצל, ןאהי עמה יחד בצרה. וכשכלה לבבי לחלון לאור וכשצר לי המקום מתחת לכנפה - כבשה ראשה בכתפי השבורה בעדי: "כולם נשא הרוח, כולם פרחו להם, ואיוותר לבדי , לבדי..." וכעין סיום של קינה עתיקה מאוד, וכעין תפילה, בקשה וחרדה כאחת, שמעה אזני בבכיה החרישית ההיא ובדמעה ההיא הרותחת - תמוז, תרס"ב

נורית ס

New member
תודה

אני רוצנ להודות לכל מי שעזר לי למצוא את השיר ולקבל עליו פרטים תודדדדדדדדדדדדה רבה מנורית ס

למעלה