למנהלת פורום מותר לדבר בכבוד

• פותח הנושא Nir R
  • פורסם בתאריך

Nir R

New member
למנהלת פורום מותר לדבר בכבוד

כאוהב מד``ב קפצתי לראות מה הולך פה, וההודעה הראשונה שנתקלתי בה הייתה הודעה בנושא קבלה, שאפשר להתעניין בה ואפשר לא. גם אם לדעתך, הייזל, אין לזה קשר למד``ב- ואני מסכים, אני חושב ש``לגרש`` את הכותב בצורה גסה ומעליבה ואח``כ לכתוב משהו על פחי זבל- ומזה משתמע שקבלה היא זבל- לא רק פוגע בזכות של כל אחד להתבטא אלא גם מכוער ומעליב. את מן הסתם לא מאמינה במיוחד במיסטיקה או בקבלה, אבל זה לא נותן לך זכות להגביל את ההשתתפות בפורום למי שמתאים לקביעה שלך לגבי מד``ב. חוץ מזה, מותר לך להיות קצת פתוחה גם לרעיונות רוחניים כמו שאת פתוחה לFoundation ,לבבילון 5 או לטולקין(וגם הוא לא עונה להגדרה של מ ד ע בדיוני).

Funeral_Drum

New member
למעשה

אין כאן שום עניין של כבוד- מי שהשאיר את ההודעה על קבלה עשה את זה בכל הפורומים שהוא מכיר ולא היה לו אכפת מה הנושא של הפורום ואם ההודעה מתאימה. הוא גם לא רצה לפתח דיון- כל מה שעניין אותו היה לתת להודעה שלו כמה שיותר חשיפה. ההודעה ההיא שקולה לפירסומת למסטיק, ואפשר להתייחס אליה בכל צורה. למרות שאני ממליץ פשוט למחוק במקום לחטט עם מקל בקקי. shine on

Boojie

New member
לחלוטין לא מסכימה אתך.

כרגע אני מתייחסת רק למחיקת הודעות מיותרות לפורום: בימינו המצב הוא שעוד לא נוצרו כללי נימוס הנוגעים לשימוש באינטרנט, ובפרט - לפורומים. מכיוון שכך, הרבה פעמים אנשים מניחים שפורום זה פשוט אמצעי פרסומת חינם מאד יעיל. התוצאה? אנשים רבים שבאים ומפרסמים בכל פורום אפשרי כל דבר שהוא שיש להם לפרסם (מבקשות לעזרה למטרה ראויה בהחלט, דרך פרסום אתרים, ועד פרסומות מסחריות). ומה שיוצא מזה הוא שהפורומים מתמלאים בזבל. מה זה גורם? קודם כל, זה מפריע למשתמשים. שנית, זה גורם לדחיפה לדפים האחוריים של הודעות שכן רלוונטיות לפורום. שלישית, זה נכנס גם לאינדוקס במנוע החיפוש, והופך חיפושים למסורבלים יותר. ורביעית, ולטעמי הבעייתי מכולם, זה מעודד מפרסמים עתידיים. אם לא יימחקו הודעות פרסומיות מיותרות מהפורומים, ולאור הואקום שיש כרגע בנורמות התנהגות מקובלות באינטרנט, תתפשט תפיסה שהפורומים הם אכן מדיום לפרסום חינם, ותוך זמן קצר הפורומים יהיו מוצפים בפרסומות שאינן ממין העניין. שהרי למי מאיתנו אין אתר/מוצר/מטרה נעלה וכולי שהוא רוצה לדחוף ולפרסם? נוכל לצפות להופעתן של תוכנות שמטרתן להפיץ הודעות ברחבי כל מערכת פורומים, ומהר מאד יהיו בפורומים יותר פרסומות מאשר הודעות רלוונטיות. אסור לתת לנורמה כזו להיווצר. פורום אינו אמצעי לפרסומת חינם, אלא מקום לדיון, וראוי שהוא יישאר ככזה.

MYSTIKAL

New member
חוץ מזה עם כל הכבוד...

להשוות בין קבלה ובין מסטיק זה חוסר כבוד.

Boojie

New member
מי שלא רוצה שישוו בין קבלה למסטיק

שלא יפרסם הודעות על קבלה בצורה שמתאימה לפרסום מסטיק. אם קבלה זה דבר גבוה יותר, ראוי יותר או רוחני יותר, אני מצפה שגם האנשים שעוסקים בתחום יהיו בהתאם, ולפיכך יידעו לא לשווק את הסחורה שלהם שיווק אגרסיבי בכל מקום שהוא, אלא להציע אותה למעוניינים בלבד. פרסום חומר על קבלה בפורום מדע בדיוני יש בו משום חוסר כבוד לנוכחים ולנושא הפורום, ולפיכך אין שום סיבה להתייחס אליו כאל דבר גבוה יותר ממסטיק, כי הכותב עצמו אינו מתייחס אליו בכבוד.

הייזל

New member
פחי זבל, מסטיקה ושאר מיני בואשין

מכיוון שזה פורום מד``ב ופנטסיה (למרות הכותרת) אני אמנע מלהביע את דעתי על מיסיטקה בכלל וקבלה בפרט. אני לא הולכת ומפרסמת את הפורום הזה בפורומים אחרים אפילו לא בפורומים מתחרים ואני מצפה לאותה רמה של התחשבות. שנית, אנל לא רואה שום סיבה לעבור בשתיקה על כל דחויי פורמים אחרים (וביחוד וואלה) שבאים הנה כדי לזבל בשכל (ראה ערך RED BARON ושות`). אם העיפו אותו משם למה שאני לא אעיף אותו מכאן? שלישית בקשר לצנזורה. אני אדם מאד סבלני ואם תעבור מספיק אחורה אתה תמצא אצלי דברים שבפורומים אחרים כבר היו נמחקים. האיש הנ``ל כתב הודעה נוספת והיא נמחקה מה שאומר שלא ממש מעניינת אותו התגובה אז מה זה עניינך? רביעית, אתה לא מכיר אותי ואתה חדש (דרך אגב ברוך הבא) אז הרשה לי לומר לך רק דבר אחד. מי שגר בבית מזכוכית שלא יזרוק אבנים.

למעלה