למנוסות בהנקה מלאה....

למנוסות בהנקה מלאה....

לשאב אקסטרא חלב או לא לשאוב...???

אני מניקה את התאומים שלי הנקה מלאה
אשמח לטפים מכן...
מה מומלץ לעשות
ומה לא...

תודה :)

Mr China

New member
בני כמה התאומים?

בגדול אין חובה או צורך לשאוב, זה נועד להקל עלייך במידה ואת רוצה/צריכה לצאת ולהשאיר את התינוקות בו לא תוכלי להאכיל אותם, למקרה שאת רוצה שמישהו יחליף אותך בהנקה מסויימת בלילה או לפנות בוקר (אני מעולם לא עשיתי את זה) או למקרה חירום.
ההמלצה היא לא לתת לתינוק יונק בקבוק ב-6 שבועות הראשונים מחשש לבלבול פטמות.
אם התאומים שלך גדולים יותר את יכולה לשאוב כמה מנות (לאט לאט תביני כמה הגוף מייצר ומתי הכי טוב לשאוב). אם את לא נותנת אותן היום-מחר עדיף להקפיא ושמי שנותן את המנה יפשיר ויתן לתינוקות. עדיף להקפיא ולהפשיר כמה שחושבים שיאכלו כי 24 שעות אחרי הפשרה צריכים לזרוק את מה שנותר וחבל לזרוק אם נשארה כמות שלא אכלו. מקווה שאני ברורה, תכף יתנו לך פה עוד עצות. נדמה לי שאפשר לשמור במקרר מנה טרייה עד 5 ימים, לא זוכרת כמה זמן בפריזר (חצי שנה? משהו כזה).
אני לא אהבתי לשאוב אבל גם לא סבלתי מזה. הייתי שואבת כמעט כל יום שתי מנות (שאיבה אחת בו זמנית עם מדלה סימפוני ששכרתי), לעתים יותר.
אחרי תקופה הפסקתי לשאוב וגם לא הייתי צריכה אקסטרה (כלומר לא היה צורך בסטוק כי אני בבית איתן) אבל היו עוד כמה שקיות בפריזר- וזה הציל אותי פעם אחת כשהתייבשתי בקיץ ובעלי יכל להאכיל אותן בזכות זה.

היי מר צ'איינה :)

הם מאוד קטנטנים... שבועיים
חייבת לציין שהם יונקים גם וגם כשצריך
ואין שום בעיה...
האם מומלץ לא לתת בשישה שבועות הראשונים מטעמים אחרים??
יש לי כבר ניסיון עם הנקה של תינוק יחיד... כך שאת רב הקשיים עברי

השאלות שלי נובועת מתוך זה שההנקה כרגע היא לשניים
אני מבינה שהגוף יודע מה רמות הביקוש, העניין הוא האם כדאי לשאוב כדי שידע לייצר עוד ולא בשביל לאחסן או כדי לתת למישהו אחר להאכיל
פשוט כדי שייצר יותר חלב...

את מניקה את שניהם יחד??
נראה לי לא נוח כל כך...
מה ההמלצה שלך?

Mr China

New member
הגדלת כמויות והנקה יחד

קודם כל מזל טוב! וואו, אני זוכרת את הגיל הזה...זה מעולה שיש לך נסיון בהנקת יחיד.
לגבי שאלתך אני אישית לא חושבת שיש צורך לשאוב בשלב הזה כדי להגדיל כמויות. ברוב המקרים הגוף מאזן את ממשק החלב לפי דרישת היונק/ים וקפיצות הגדילה מספיקות בהחלט. אם מדובר ביצירת סטוק לפני חזרה לעבודה אולי התשובה שונה אבל גם אז עושים את זה ממש סמוך לחזרה (לא מכינים סטוק אדיר). לסיכום, הנקה לשניים מייצרת מטבעה כמות חלב מספיקה לשניים.
לגבי הנקה יחד: התשובה הקצרה היא כן. לרוב הנקתי ועדיין מניקה יחד.
הקטנות שלי כבר אוטוטו בנות שנה וחצי, אגב.כשהן נולדו השתמשתי בכרית הנקה לשניים, אח"כ הבנתי את הרעיון והמשכתי להניק יחד אבל ללא תמיכת הכרית. סביב גיל 4 חודשים הרגשתי שזה מסורבל ומורכב מדי וגם ההנקות התקצרו אז היה שלב שהנקתי בנפרד. אבל קחי בחשבון שלא פעם הם רוצים לינוק באותו זמן ואז זה מאד עוזר פשוט להניק יחד, שלא לדבר על חסכון זמן. ככל שהזמן חלף שמתי לב שהן מאד נהנות מזה שהן יונקות יחד- מלטפות אחת את השניה, צוחקות ועוד. בקיצור, בהתחלה לוקח קצת זמן להתמקצע בהנקה בו"ז אבל ברגע שתמצאי תנוחה נוחה לך- זה יהיה מעולה. יש בפורום גם תמונות על איך עושים זאת.
ברוכה הבאה- יש כאן בנות מופלאות והמון תמיכה, וכמובן את הדר מנהלת הפורום הנהדרת.

מאאאאגניה...

רק בגלל שרשמת לי שהפיצפולות שלך נהנו יחד בהנקה אני יעשה זאת
אשמח לטיפ נוסף ממך, באיזו תנוחה היה לך נוח להניק את שתיהן ללא הכרית...
לא בא לרכוש כרית נוספת על המילגה שלא בשימוש שיש לי
ותודה רבה על כל הטיפים והפרגון :)

Mr China

New member
תנוחות להנקת טנדם

יש כל מיני. בהתחלה זה קצת מורכב כי שרירי הצוואר שלהם לא מפותחים ובכלל הם מאד שבריריים. בהתחלה מאד עזר לי שמישהו הגיש לי את אחת הבנות. לי תנוחת הפוטבול הפופולרית לא היתה הכי נוחה. הכי אהבתי לשים אותן כשהראש על האזור שמקביל למרפק (כלומר הידיים לצידי הגוף, בתנועת קיפול וכל אחת מהתאומות עם הראש מונח על היד שלי (זה יוצר צורת "לב" כששתיהן יחד). אבל נסי כל מיני תנוחות עד שתמצאי מה נוח לך.
http://www.google.com/search?rlz=1T...YAg&biw=1202&bih=544&sei=0PWDUM4uyIvRAcb0gegH

לא כל כך הבנתי את התנוחה האהובה עליך...

זה מופיע באחת מהתמונות בלינק??

תנוחת הפוטבול ממש לא נוחה לי... אני מרגישה שאני צריכה להאמץ מאוד כדי להחזיק אותם ומה שיותר מפריע הוא שכל אחד מהם הוא יחידה בפני עצמה ואין חיבור מושלם לאף אחד מהם....
מקווה שהסברתי את עצמי טוב :)

באחת התמונות שבלינק יש תנוחה שתאום אחד יונק בפוזה רגילה כמו של הנקת יחיד ותאום שני באותה תנוחה בהמשך...
נסיתי אותה?... היום בערב אני אנסה... :)

Mr China

New member
כן- אם תסתכלי בקישור

יש שם איור של 6 תנוחות, אני מדברת על התנוחה באמצע למעלה שבה הגוף של כל תאום בעצם מונח על היד וכל אחד מהם פונה לעבר הגוף שלך. מקווה שאני ברורה.
אבל עכשיו כשהן גדולות אני בד"כ מניקה אותן כמו בתמונה שיש שם בשורה השניה של התאומום עם החולצות הסגולות והאמא עם החולצה האדומה, כך שהן יושבות עלי כל אחת על ברך אחרת ויונקות. אבל האמת שזה כבר לגמרי נתון לשיקול דעתן, הן כבר אוטוטו בנות שנה וחצי. המצחיק הוא שבשבוע ומשהו האחרונים פתאום שמתי לב שהן מחליפות ביניהן צדדים...כאילו אחת מהן לא מרוצה מהצד שלה או סתם בא לה להחליף והיא מפלסת את מקומה לצד השני. ואז אני צריכה פיזית להעביר את השניה לצד האחר...ממש אקסטרים!! לפעמים גם היניקה עכשיו כשאחת עומדת והשניה יושבת עלי. בקיצור, אין רגע דל...

חחח מהממם! כל הכבוד לך שאת עדין מניקה!

אין ספק שזה ממכר...
מקווה להניק מלא גם :)

הצלחתי להניק שלשום ואתמול עם התנוחה האחרונה שאת משתמת בה...
היום אנסה את המצלתך לתנוחה הראשונה שציינת

תודה על הטיפים!

יכי67

New member
שאיבות ותנוחות

הי ומזל טוב וברוכה הבאה!!

איזה כף לך שהכול הולך חלק ולא הזדקקת לשאיבות משלב התחלתי. יש הרבה נשים שיולדות תאומים ורוצות להניק אבל אם התינוקות בפגייה או שיש איזו שהיא בעיה והן לא מצליחות להניק מן ההתחלה, יש צורך לשאוב. (למשל במקרה שלי...). יש נשים שצריכות לשאוב כדי לתגבר את אספקת החלב כבר מן ההתחלה... נראה, שאם את נמצאת כל היום קרובה לתינוקות שלך, התחלת להניק אותם די קרוב ללידה, לא נפרדת מהם והם לא מקבלים אף םעם בקבוקים עם תחליף חלב, אין לך צורך בשאיבות. אלא אם כן, אמרו לך (אשת מקצוע, יועצת הנקה וכו') שיש לך בעיה כלשהי באספקת החלב, שיש סיבה כלשהי שאת מודעת אליה שעשויה לגרום לזה שלא יהיה לך מספיק חלב ואז במקרה כזה ולפי התייעצות, כדאי לשאוב.
שאיבות הן גם פיתרון למקרים שבהם תינוק מקבל תחליף חלב ואז כדי להמשיך לייצר את אותן כמויות ולמנוע ירידה באספקה, צריך לשאוב במקום הבקבוק...
שאיבה עם תאומים יכולה להועיל מאוד כשמישהו אחר יכול לקום לפעמים במקומך ולתת בקבוק של חלב שאוב ואת יכולה לישון. מכיוון שהתינוקות שלי "הכירו" בקבוקים עוד מימי התינוקיה, לא היתה בעיה לתת להם בקבוק ולשלב את זה עם הנקה. אבל באמת בגיל צעיר כזה, אם תינוקות לא חוו בקבוק והם נצמדים נכון לשד, לא כדאי לבלבל אותם עם בקבוקים, לפחות בחודש הראשון...
קחי בחשבון ששאיבות הן גם סוג של מאמץ, וכאמהות לתאומים ועוד בגיל כזה, לא חסרה לך "פעילות" מסביב לשעון...

לגבי התנוחות, כשהתינקות שלי היו קטנטנים, הנקתי המון בתנוחת הפוטבול עם כרית מיוחדת לתאומים, זה מאוד הקל עליי, הצלחתי להניק אותם יחד וזה חסך לי המו זמן. התנוחה הזאת הייתה נוחה לי עםתינוקות כ"כ קטנים והכרית איפשרה לי להסתדר איתם לבד, להעמיס אותם אחד אחרי השני על הכרית ולהניק בו זמנית. עם כרית כזו, יציבה ורחבה, אפילו הידיים שלך יכולות להיות פנויות.(כרית איזי טו נרס, מאמאסיטה, מיי ברסט פרינד תאומים וכו)
בחודשים מתקדמים יותר הנקתי בתנוחות חופשיות יותר, למשל בערסול שהרגליים שלהם מצטלבות, או בתנוחה "חופשית" טבעית כבר בשלב שהם מטפסים עלייך כמו גורים...

בקיצור, שיהיה לך המון כיף ובהצלחה!!!

תודה תודה תודה רבה :)

כמה כיייף לשמוע מאמאוות שכל כך דוגלות בהנקה ! ואין יותר מושלם מבעלות נסיון :))

טוב לדעת שלא חייב לשאוב... אני פשוט לא מספיקה להגיע לזה כל כך, בכל מקרה כרגע, באים חברים לבקר ואין זמן ...
כפי שבטח תראי למעלה..תנוחת הפוטבול לא נוחה לי, מקווה להסתדר עם תנוחה אחרת

ץתודה על היחס וכל הטיפים שלך!!!

מטית

New member
מזל טוב

כרית זה ממש צורך, מעבר לפינוק...

אני אישית שונאת לשאוב אז אם אין ממש צורך העדפתי להימנע מזה

דיייי איזה כייייף!!! מאוד מעריכה את העזרה

איזו כרית יש לך?
לי יש של מילגה ועדין לא השתמשתי בה בכלל בהנקת תאומים
אין לי מושג איך חחח

מאמאסיטה לתאומים

גם אני קבילתי את המילגה עם התאומים והאמת שזה היה לי די סיוט, הם שקוע ונשפכו ומשכו לי את הפטמות וממש חטפתי מזה עצבים ויאוש מהנקה משותפת. אחר כך הסכמתי סופסוף להקשיב להמלצות שקיבלתי והזמנתי את המאמאסיטה לתאומים שהגיעה כמה ימים לפני הברית (הדחויה...) וממש הצילה את חיינו ובוודאי שאת ההנקה של הצמד (שהיום כבר בני שנתיים וארבעה חודשים, יונקים בשלל תנוחות...) המאמאסיטה נוקשה יות רומאפשרת הנקה משותפת כשהידיים שלך בעצם משוחררות לגמרי כדי לעשות דברים נוספים (טלפון, קריאה, משחק קלפים עם ילד גדול יותר וכו' וכו').
איך את רוצה שנתאם את העברת הכרית ?

תנוחות הנקה

הי לולה

ברוכה הבאה אלינו, מזל טוב.
נהדר שיש לך נסיון קודם בהנקה, זו עוזר מאוד כשאת יודעת מה ואיך לעשות.
נשמע שהולך לכם ממש טוב (טפו טפו...) וזה נהדר.
הבנות כתבו לך דברים טובים מאוד כך שאין לי הרבה מה להוסיף.
נסי לסדר לך כמה כריות רגילות של חדר שינה שיתמכו ויעזרו ואולי זה יקל עליך.
מדוע את לא משתמשת במילגה ? האם היא "גבוהה" מידי ? אם כן - נסי אולי להוציא קצת מהמילוי. אולי זה יקל.
גם אני חושבת שכרית הנקה טובה יכולה מאוד להקל במקרה של תאומים. ולכן זה ממש לא פינוק. נסי קודם עם כריות רגילות ואולי להוציא מילוי מהמילגה.

בהצלחה,
תמשיכי לעדכן אותנו איך הולך לכם.

הייי הדר... :)

תודה רבה!
דווקא המילגה שלי לא כזו מלאה... היתה בשימוש מההריון הראשון
אני פשוט לא כל כך יודעת איך להניק את שניהם יחד במילגה
האמת שבמהלך היום לא כל כך מפריע לי להניק אותם בנפרד... בלילה זה יהיה מעולה לקצר את הזמן כדי לישוןןןן :)
טוב, נתחיל הלילה לנסות תנוחות ונראה

מבטיחה לעדכן...

למעלה