שאיבות ותנוחות
הי ומזל טוב וברוכה הבאה!!
איזה כף לך שהכול הולך חלק ולא הזדקקת לשאיבות משלב התחלתי. יש הרבה נשים שיולדות תאומים ורוצות להניק אבל אם התינוקות בפגייה או שיש איזו שהיא בעיה והן לא מצליחות להניק מן ההתחלה, יש צורך לשאוב. (למשל במקרה שלי...). יש נשים שצריכות לשאוב כדי לתגבר את אספקת החלב כבר מן ההתחלה... נראה, שאם את נמצאת כל היום קרובה לתינוקות שלך, התחלת להניק אותם די קרוב ללידה, לא נפרדת מהם והם לא מקבלים אף םעם בקבוקים עם תחליף חלב, אין לך צורך בשאיבות. אלא אם כן, אמרו לך (אשת מקצוע, יועצת הנקה וכו') שיש לך בעיה כלשהי באספקת החלב, שיש סיבה כלשהי שאת מודעת אליה שעשויה לגרום לזה שלא יהיה לך מספיק חלב ואז במקרה כזה ולפי התייעצות, כדאי לשאוב.
שאיבות הן גם פיתרון למקרים שבהם תינוק מקבל תחליף חלב ואז כדי להמשיך לייצר את אותן כמויות ולמנוע ירידה באספקה, צריך לשאוב במקום הבקבוק...
שאיבה עם תאומים יכולה להועיל מאוד כשמישהו אחר יכול לקום לפעמים במקומך ולתת בקבוק של חלב שאוב ואת יכולה לישון. מכיוון שהתינוקות שלי "הכירו" בקבוקים עוד מימי התינוקיה, לא היתה בעיה לתת להם בקבוק ולשלב את זה עם הנקה. אבל באמת בגיל צעיר כזה, אם תינוקות לא חוו בקבוק והם נצמדים נכון לשד, לא כדאי לבלבל אותם עם בקבוקים, לפחות בחודש הראשון...
קחי בחשבון ששאיבות הן גם סוג של מאמץ, וכאמהות לתאומים ועוד בגיל כזה, לא חסרה לך "פעילות" מסביב לשעון...
לגבי התנוחות, כשהתינקות שלי היו קטנטנים, הנקתי המון בתנוחת הפוטבול עם כרית מיוחדת לתאומים, זה מאוד הקל עליי, הצלחתי להניק אותם יחד וזה חסך לי המו זמן. התנוחה הזאת הייתה נוחה לי עםתינוקות כ"כ קטנים והכרית איפשרה לי להסתדר איתם לבד, להעמיס אותם אחד אחרי השני על הכרית ולהניק בו זמנית. עם כרית כזו, יציבה ורחבה, אפילו הידיים שלך יכולות להיות פנויות.(כרית איזי טו נרס, מאמאסיטה, מיי ברסט פרינד תאומים וכו)
בחודשים מתקדמים יותר הנקתי בתנוחות חופשיות יותר, למשל בערסול שהרגליים שלהם מצטלבות, או בתנוחה "חופשית" טבעית כבר בשלב שהם מטפסים עלייך כמו גורים...
בקיצור, שיהיה לך המון כיף ובהצלחה!!!