למנחם שופט - בקשר לכרטיסך האישי

למנחם שופט - בקשר לכרטיסך האישי../images/Emo104.gif

אהלן מנחם! ראיתי תמונה מעניינת מאד בכרטיס שלך. האם זה מטוס אנטונוב? אם כן - לחבר שלי בגרמניה יש שניים (!) כאלה טסים במצב מעולה ! אנה ספק מספר פרטים... להתראות בשדה, דודי.

דודי שלום!

אכן מדובר ב- AN2 ,התמונה הוכנסה לכרטיס האישי לא בגלל שיש לי זיקה למטוס הנ"ל (למעט הגיל...) , אלא בגלל שהיא היחידה שהיתה זמינה אצלי במחשב (שי משרת כעת בחברון והידע שלי בנושא מוגבל לאנטונובים....) לגבי המטוס: הוא נרכש ע"י רופא (שכחתי את שמו) ושותף נוסף, הובא בטיסה לחיפה לפני כ-5 שנים וגורש משם בבושת פנים ע"י השלטונות אשר סרבו לרשיין אותו בארץ. המטוס חנה מספר חדשים במגידו,עם דלי תלוי מתחת למנועו (לאיסוף השמן שנזל ממנו..) עד שהוצא מישראל בטיסה. קוריוז קטן: לפני מספר שנים נפגשתי בקפריסין עם אנשי עסקים סינים אשר הציעו לי לרכוש מטוס כזה חדש אשר מיוצר בסין עד היום. המטוס יכול לשאת כ-15 נוסעים בתא עשוי ממין פח גלי ומשייט כ- 90 מי"ש.

מעניין ...../images/Emo160.gif

היי מנחם, מצאתי באינטרנט שהוא נרכש בזמנו ע"י שלמה זלקין (חבר בפורום?) וד"ר אלכסנדר זוסמנוביץ´ ושהם קיוו לרשיין אותו בתור 4X-CYC .... מטוס מעניין! החבר שלי (שהוא גם קולגה לעבודה) רכש את ה AN2 השני שלו לפני כחודשיים. מדובר במטוס בין האחרונים שיוצרו בברה"מ, ב-87´. הם מאוהבים במטוס למרות שהוא מאד איטי. במטוס החדש הושקעו בשנה שעברה סכומי עתק באויוניקה והוא במצב מעולה. הם מטיסים אותו בעיקר במפגנים וארועים מיוחדים וכן מעמיסים נוסעים לטיסות חוויה. אני חושב שאין אנשים נוספים שמחזיקים בשניים כאלה (אין מגבלות כלכליות לחבר´ה האלה וברשותם גם ססנה 6 מושבים חדשה ועוד מספר אולטרא-לייטים...) מקווה לצרף תמונות בקרוב. זהו, אני מקווה שבאחת הנסיעות שלי לשם (יש די הרבה) ייצא לי להשאר סופ"ש ולטוס על המפלצת ...

למעלה