למסירה חתולה יפהפיה.קוראים לה

ofrava

New member
למסירה חתולה יפהפיה.קוראים לה

שלג. מסוג אנגורה. כולה לבנה ועיניים צהובות. מעוקרת. שלג היא חתולת בית. היא גדלה רק בבית. אני אמצתי אותה לפני 3 שנים. ועכשיו אני מוסרת אותה לאימוץ. לצערי בין זוגי אלרגי לפרווה בכלל ואין ברירה. (בבקשה בלי הערות של "תחליפי את הבן זוג ....וכו' )אומנם שלג היא בגיל יחסית מבוגר אבל יש לפחות עוד 9-10 שנים טובות לחיות. היא חתולה מאוד אנרגטית יחסית לגילה.שלג מחפשת בית חם ואוהב . אנחנו גרים בתל אביב. ניתן להשיג אותנו בטלפון: 054-4949487 בבקשה, רק מי שבאמת רציני ומעוניין לאמץ. תודה.

mahlena1

New member
שאלה לגבי שלג

יש עוד תמונות שלה? איך האופי שלה - ידידות? תסתדר עם כלבה וחתולה נוספת? תודה

ofrava

New member
כרגע אין לי תמונה נוספת. יש לה

אופי ידידותי.בדרך כלל, תמיד כשבאים אנשים היא מקבלת את פניהם ביללות ברכה וחיכוכים .. אבל לא אוכל להגיד לך איך היא תסתדר עם כלבה וחתולה , מכיוון שהיא גדלה תמיד לבד.

זואיzoe

New member
לא יעזור לך, והנה הערה

מה היה קורה אם היה לך ילד בן 3 והיה נכנס לחייך בן זוג ששונא ילדים?..היית מוסרת את הילד לאימוץ ומבקשת שלא יגידו לך להחליף את הבן זוג?? ואל תגידי לי שזה לא אותו דבר כי זה בדיוק אותו דבר. אימצת חתולה, לקחת אחריות על חייה, לכל חייה!!!!!!!!!!!! את סתם חסרת אחריות ותתביישי לך. (ויסלחו לי המשתתפים הקבועים פה על ההתפרצות. לא יכולתי להתאפק. נמאס לשמוע כאלה סיפורים. כאילו שלחיות אין רגשות. אוף.)

זו ההערה הכי מטופשת ששמעתי בחיי

איך את יכולה בכלל להשוות בין המקרה הנוכחי לדוגמא שלך? אולי מספיק לשפוט מקרים של אנשים, לכל אחד יש את הסיבות שלו והיא לפחות מנסה למצוא בית חם לחתולה שלה שלא כמו אחרים שזורקים את החיה שלהם בפתח עמותה באמצע הלילה או מוסרים לצער בעלי חיים שם ימיתו אותה וודאי. לפעמים יש דברים שכדאי לשמור בלב ולא לשפוך החוצה. אחרי הכל אנשים פונים לכאן בעזרה.

ofrava

New member
תודה לך . האמת שבכלל לא חשבתי

להגיב על התגובה הזו. במיוחד ממשהי שלא מכירה אותי ולא יודעת כלום. מי היא בכלל שתשפוט אותי או כל אחד אחר שיש לו בעיה כזו או אחרת. אבל אם זה עושה לה טוב אז... בכל אופן, את נתת את התגובה שאני רוצה. אז שוב תודה לך.

זואיzoe

New member
ההערה הכי מטופשת?

תגידי, למה זה מקובל למסור חיה שגדלה אתך כמה שנים ומן הסתם קשורה אליך מאד, רק כי פתאום לא נוח? אני כן משווה חיה לבן אדם. זו אותה אחריות בדיוק. לקחת? תתמודד עם הכל. כמובן שסתם לזרוק חיה ברחוב זה רשע לשמו, אבל גם מקרים של מסירת חיה לבית אחר היא לא אחראית (בגדול). החיה מתרגלת אליך ונקשרת ויש לה רגשות..והיא מתגעגעת.... אני לעולם לא אבין אנשים שמוסרים חיות מסיבות טפשיות. אפשר להתגבר על אלרגיה לחתולים. יש לי חברה שמגדלת יותר מחתול אחד למרות האלרגיה שלה. אני מתארת לעצמי שאני לא היחידה שחושבת ככה אכן יש דברים שצריכים לשמור בלב. זה לא אחד מהדברים האלה. עם כל הכבוד.

סיביון

New member
יפה שאת עוזרת לאנשים להפטר

מחתולתם בת ה-8. כדאי שאת תשמרי בלב את הערותייך המטופשות ותפסיקי לנקות את מצפונם של הנוטשנים. למסור חתולה בת 8 זה גזר דין מוות עבורה. אני יכולה לבקש מ-kewen שתכנס ותספר על ייסוריה הקשים של חתולה שנמסרה בגיל 8 וכעת היא אצלה (למקרה שלבעליה של שלג בכלל אכפת מה יקרה לה אחרי המסירה).

Kewen

New member
שלום להוריה הדואגים של שלג!

אני שמחה תמיד לראות תמונות של חתולה יפה ומטופחת כמו שלג! חבל רק שהנסיבות לא יכולות להיות אחרונות. חד משמעית אתחיל בכך שהתגובה הזו היא אינה הטפה, היא סיפורי האישי וסיפורה האישי של לוני, חתולה הימלאית גזעית ומטופחת בת 8 כמו שלג, שבעליה רצו לתת לה עדית טוב יותר, בו יהיה מישהו בבית יותר ממה שהם היו וכך תקבל יותר אהבה. שמי קרן ואני מקבלת ביום המון שיחות בנוגע לבעלי חיים, לכל אחד אני מנסה לעזור מתי שאני יכולה ועד כמה שאני יכולה. לפני מספר חודשים קיבלתי שיחה מאישה שנשמע מקסימה המבקשת למסור את חתולתה ההימלאית הגזעית עם התעודות, שמה לונה (לוני) והיא בת 8. הרגשתי שאין לי הרבה סיכוי להסביר לה טלפונית והחלטתי לגשת אליה לביתה כאילו במטרה לקחת ממנה את החתולה, אבל בעצם לשבת ולנסות לעזור לה למצוא פתרון לבעיה שיש לה עם לוני. כהשגעתי וראיתי את לוני, חתולה מהממת, מטופחת ומפונקת- לא הבנתי, איך? היא הסבירה לי שהם אינם בבית רוב היום, ובעלה לא מסכים להשאירה בבית, וכי היא נורא מסכנה ובודדה. כל ניסיונותי לא הצליחו לשכנעה. הרמתי טלפון לחברה שחיפשה חתולה בוגרת זה זמן רב ושאלתי אותה אם היא מוכנה לקחת את לוני. היא התלהבה והסכימה. קיבלתי את לוני עם התעודות שלה ועם כל הדברים שלה ונסענו לקראת עתידה החדש. בהתחלה לוני הייתה תוקפנית לכל חברי הבית, מה שהיה מפתיע כי רק שעה לפני כן היא הייתה הדבר הכי רגוע ונעים בעולם. התייעצות קצרה עם יועצת התנהגותית מפורום חתולים בתפוז הבהירה כי אין לגעת בה, אפילו להתעלם מנה, לא לקרוא לה או לרדוף אחריה- ורק כך היא תתעקלם ותרגיש בבית ותהיה שוב החתולה החברותית ומדהימה שהייתה עד כה במשך 8 שנים נאמנות. אך הדבר לא קרה. לאחר 3 שבועות חזרתי ומצאתי את לוני גוססת. המשפחה אומנם אוהבת חיות אבל בורה בעיניין חתולים, וחשבה שעדיין צריך לעזוב אותה במנוחה. אך לא הבינו כי לוני יכלה וכנראה הייתה- מתה עוד באותו הלילה. מיד הבאתי אותה לוטרינר שקבע כי יש להרדימה, היא סובלת והולכת למות. מה היה ללוני? לוני נכנסה לדכאון. דכאון כרוני ועמוק- איך אפשר שלא? 8 שנים היא הייתה התינוק של משפחה, האכילו אותה, ישנו איתה, פינקו אותה, אהבו אותה- ואז זרקו אותה. הדכאון של לוןני הביא עימו מחלות רבות, כל אחת יותר קטלנית מהשניה. לא היה לי כסף לטפל בה ולקנות לה את התרופות שנזקקה להם. בכיתי בפורום חתולים בתפוז לעזרה וכמה בנות בעזרת תנו לחיות לחיות עזרו לי לאסוף כסף ולקנות ללוני את התרופות. לוני אצלי כבר 4 חודשים. היא מקבלת אהבה אין סופית ואת כל התרופות שהיא זקוקה להם, רק אוכל רטוב והכי איכותי (הכי יקר). לוני עיוורת כמעט לחלוטין בעקבות המחלות שאספה מאז שנזרקה מביתה, המחלות אגב הם לא וירוסים שחטפה, הם ממש נגרמו מהדכאון העמוק ששהתה בו, התפתחו לה בעיות בכליות ובעיות כבד ובעקבות כל ביות דם. היא עיוורת כמעט לגמרי ולא רואה אותי כשאני באה ללטף אותה, כדי ללכת לחול שלה היא נצמדת לקיר והולכת צמוד אליו וככה היא יודעת איך להגיע (בתקווה שלא שוכב איזה כלב באמצע והיא תתנגש בו ותבהל מאוד) יש לה בעיות מוטוריות קשות, היא מתנדנדת, מזילה ריר בעקבות דלקות חניכיים שנהיו לה, היא בקושי מצליחה להוציא מיאו מהפה. אימא של שלג, אני כל יום הולכת לעבוד ומפחדת לחזור ולמצוא את לוני מתה. אני כל יום חוזרת מהעבודה ונכנסת להיסטריה כשאני לא רואה את לוני בשום מקום. אני מתחננת אליך, למען לוני, ולמען שלג. גם אם את חושבת שאת לא מעניקה לה חיים מספיק טובים- החיים שווים יותר ממוות! אל תתני לתינוקת המושלמת שלך למות מצער, אל תשברי לה את הלב. אני מאמינה בבני אדם, אני פאנאטית ואני לא מטורפת עד כדי שנאה לבני אדם בעקבות הסיפורי זוועה שאני שומעת על התעללות בבעלי חיים, ובגלל האמונה הזאת בבני אדם, ובגלל האמונה הזאת בך! אימא של שלג, אני יודעת שתקחי את הסיפור הזה, תראי אותו לבן זוגך, תקראי אותו שוב ושוב, תני לחתולה שלך לחיות. מגיעה לה. אשמך לעמוד לרשותך בכל עיניין ושאלה. קרן רובינשטיין. 052-6646747

התגובה שלי היא לגיטימית

ובכלל, ממתי הפכנו להיות כאלה ביקורתיים. העובדה הכי חשובה היא שבעצם הביקורת הכ"כ גדולה שאנחנו מעבירים על אנשים שבאים לכאן ומבקשים את עזרתנו, אנו יוצרים מצב הפוך, כי אנו בעצם מרחיקים אותם מכאן. העולם הוא לא שחור ולבן. אם אדם מחליט למסור את בעל החיים שלו אחרי תקופה כ"כ ארוכה ואין לו ברירה, הוא צריך לעמוד מאחורי ההחלטה שלו. אנחנו צריכים לייעץ, לומר דעתנו והכי חשוב- לכבד את האדם השני. לפעמים נראה לי שאנחנו שוכחים שגם לבני אדם יש רגשות, לא רק לבעלי חיים. לפעמים זה נראה שחלקכם יעשו הכל, רק שהצדק ייעשה עבור בעלי החיים ולא עבור בני האדם. אני בטוחה שעפרה מתייסרת וחשבה רבות לפני שהחליטה למסור את חתולתה. אבל בל נשכח שגם דברים כאלה קורים. אתם רוצים לומר לי שאם הייתם ניצבים בפני החלטה של להפרד מבן זוג או למסור בעל חיים, לא הייתם נמצאים בדילמה? ואם מדובר באהבת חייכם, האם גם אז המעשה הוא אנוכי להפליא?

Kewen

New member
קרין,

מי לימד אותך לשרשר?:) לא היתה אפילו נימה קטנה של ביקורת כלפי אימא של שלג בהודעה שלי. להפך, סיפרתי לה סיפור, לשיקולה. ואם שאלת שאלה שאת רוצה שאני אענה עליה באופן אישי, מה אני הייתי עושה? בן זוג שדורש ממני למסור את חתולתי בת ה-8, כשהרגע הסברתי שהמשמעות של זה הוא מוות עבור החתולה, הוא לא אוהב אותי, ואין לו מקום בחיים שלי. זאת כמובן התשובה האישית שלי, עופרה ילדה גדולה עם שכל חזק משלה, שומעים עליה. ואגב, לא אמרתי לעזוב אטותו, אמרתי "תני לו לקרוא את מה שכתבתי" אני פה כדי לפתור בעיות, לא כדי להביא עוד בעיות. חוץ מזה שאמרת שאנחנו תמיד דואגים שהצדק ייעשה עבור בעלי החיים ולא עבור בני האדם- זה פורום למען בעלי חיים, לא למען בני אדם. אם בא הנה בן אדם בישביל תמיכה נפשית או עזרה בלהפטר מהבעל חיים שלו- והוא אפילו לא לשמוע את התוצאות של המעשה- שיל לפורום טיפול עזרה נפשית, טיפול פסיכולוגי- מה לא.

זואיzoe

New member
../images/Emo45.gif

סיפור קורע לב סיפרת. אני זוכרת את החתולה הפרסית של חברה שלי שהלכה לאיבוד וחזרה הביתה כעבור חודש כשהיא רזה, מדוכאת וכמעט מתה. ידוע לי שחתולים לא ממש מסתגלים למקומות אחרים, הם לרוב מפסיקים לאכול ושוקעים בדיכאון. מה שאנשים (כגון זו שתקפה אותי) לא מבינים זה, שאנחנו בני אדם ולא חיות, ולעומתנו, החיות אינן יכולות להבין מדוע ולמה ננטשו. בערך בדומה לתינוק בן שנה שינטש. אין להם כלים להבין ולכן הם יהיו מדוכאים ועצובים ומחשבה שכזו פשוט קורעת לי את הלב. צודקת במאה אחוז. אדם שידרוש ממני לסלק את החיה האהובה שלי, שהיא בתי לכל דבר, אינו אוהב אותי. מצטערת אם נימת הודעתי הראשונה היתה קשה. היא היתה אמוציונלית מאד ונכתבה מיד לאחר קריאת ההודעה של עפרה. אבל אני עומדת מאחורי כל מילה.

סיביון

New member
את מדברת על "לכבד את האדם השני"

לאחר ש"כיבדת" את זואיzoe בתגובה "זו ההערה הכי מטופשת ששמעתי בחיי". מצחיקה את... ודרך אגב, זה פורום עזרה לבע"ח, אם את רוצה לעזור לבני אדם את מוזמנת לחזור לפורום "למען הקהילה".

ואת עוד מעירה לי חזרה, תשמעו

אכן זה פורום אימוץ בע"ח, אבל עד כמה שידוע לי כותבים בו בני אדם. כשדיברתי על כיבוד בני אדם, התכוונתי בדיוק לזה. אני עוזרת גם לבני אדם, סיביון, אני לא מבינה מה הבעיה שלך?! ואכן, גם התגובה שלי לזואי הייתה אמוציונלית ואני מתנצלת אם זה פגע בה. אבל גם אני נתקלתי בחיי במקרים בהם אדם נאלץ להתמודד עם הדילמה הזו של בחירה בבע"ח מול אדם וזו אכן דילמה קשה. כל מה שניסיתי לומר הוא שיש לכבד את רגשות כל הצדדים ולנסות להגיע לפתרון. אם הפתרון הוא בסופו של דבר למסור את החיה, אזי שזוהי החלטה שאני מניחה נעשתה לאחר חשיבה מרובה. אני לא מצדיקה את אותם אנשים שמגיעים לעמותות וזורקים את החיות שאימצו לפני שבועיים כי לא להם יותר, או כי זה לא מתאים, זה הדבר הכי נורא, אני גם לא מצדיקה מכירה של בעלי חיים למטרת רווח, אני גם לא מצדיקה אנשים שמדווחים לרשויות על השכנים שלהם שמאכילים חתולים מסכנים בחצר והריח מפריע להם. נתקלתי בכל המקרים הללו, אני סה"כ מנסה להבין גם לנפשו של האדם, מה לעשות, כזו אני. אני לא נוהגת לשפוט אנשים עד ששמעתי כל מה שיש להם להגיד, אבל אני גם מנסה לכבד את נוכחותם. אז שאחזור עכשיו לפורום למען הקהילה?...

בכל מקרה עופרה, אני מקווה

שתמצאי בית חם וטוב לשלג, אם אכן תחליטי שזה הפתרון. אל תתפשרי על לא פחות מבית מצוין עבורה, עם נסיון בגידול חתולים, לא כאלה שיתקשרו אחרי שבוע ויחליטו שהם לא רוצים אותה יותר. אם כבר, אז כבר.

סיביון

New member
כן, אני מעירה לך בחזרה

אני לא זאת שדורשת מאחרים דברים שאני לא מסוגלת לעמוד בהם בעצמי. מכיוון שכבר עניתי לך על השאלה "מה הבעיה שלך?!" בלי שתשימי לב כל שנותר לי לעשות הוא לצטט את עצמי "תפסיקי לנקות את מצפונם של הנוטשנים". לא ניסית להגיד שיש "לנסות להגיע לפתרון" מה שאמרת אז ואת אומרת שוב זה שאת "מניחה שזאת החלטה שנעשתה לאחר מחשבה מרובה". מכיוון שבחרת להצדיק את מסירתה של חתולה בת 8 שכבר ננטשה פעם אחת בגיל 3 אין לי אלא לאמר לך שאת נמצאת בפורום הלא נכון. עם אמפטיה כזאת גדולה לאנשים וחוסר רגישות כה משווע להולכים על ארבע אין לי ספק שתוכלי להועיל הרבה יותר בפורום "למען הקהילה".

נו באמת......חוסר רגישות משווע?

אם זו הרמה שאנחנו רוצים לרדת אליה, אז שיבושם לך. אני לא מתכוונת לכבד אותך בתשובה, אם אינך מבינה את הנקודה שניסיתי להבהיר. ערב טוב שיהיה......

סיביון

New member
שיהיה גם לך ערב מצויין

וגם לשלג שבקרוב תנותק באכזריות מהמציאות אותה הכירה עד עכשיו. העיקר שזה לגיטימי בעינייך למסור חתולה בת 8. הביטוי "אל תשליכיני לעת זקנה" מוכר לך מאיפהשהו? או שזה רק תקף לבני אדם בעינייך? העיקר שלא מוכרים אותה למטרות רווח, הא? כי את זה כבר לא היית מצדיקה. שמחה שיש לך "עקרונות".

למעלה