שלום להוריה הדואגים של שלג!
אני שמחה תמיד לראות תמונות של חתולה יפה ומטופחת כמו שלג! חבל רק שהנסיבות לא יכולות להיות אחרונות. חד משמעית אתחיל בכך שהתגובה הזו היא אינה הטפה, היא סיפורי האישי וסיפורה האישי של לוני, חתולה הימלאית גזעית ומטופחת בת 8 כמו שלג, שבעליה רצו לתת לה עדית טוב יותר, בו יהיה מישהו בבית יותר ממה שהם היו וכך תקבל יותר אהבה. שמי קרן ואני מקבלת ביום המון שיחות בנוגע לבעלי חיים, לכל אחד אני מנסה לעזור מתי שאני יכולה ועד כמה שאני יכולה. לפני מספר חודשים קיבלתי שיחה מאישה שנשמע מקסימה המבקשת למסור את חתולתה ההימלאית הגזעית עם התעודות, שמה לונה (לוני) והיא בת 8. הרגשתי שאין לי הרבה סיכוי להסביר לה טלפונית והחלטתי לגשת אליה לביתה כאילו במטרה לקחת ממנה את החתולה, אבל בעצם לשבת ולנסות לעזור לה למצוא פתרון לבעיה שיש לה עם לוני. כהשגעתי וראיתי את לוני, חתולה מהממת, מטופחת ומפונקת- לא הבנתי, איך? היא הסבירה לי שהם אינם בבית רוב היום, ובעלה לא מסכים להשאירה בבית, וכי היא נורא מסכנה ובודדה. כל ניסיונותי לא הצליחו לשכנעה. הרמתי טלפון לחברה שחיפשה חתולה בוגרת זה זמן רב ושאלתי אותה אם היא מוכנה לקחת את לוני. היא התלהבה והסכימה. קיבלתי את לוני עם התעודות שלה ועם כל הדברים שלה ונסענו לקראת עתידה החדש. בהתחלה לוני הייתה תוקפנית לכל חברי הבית, מה שהיה מפתיע כי רק שעה לפני כן היא הייתה הדבר הכי רגוע ונעים בעולם. התייעצות קצרה עם יועצת התנהגותית מפורום חתולים בתפוז הבהירה כי אין לגעת בה, אפילו להתעלם מנה, לא לקרוא לה או לרדוף אחריה- ורק כך היא תתעקלם ותרגיש בבית ותהיה שוב החתולה החברותית ומדהימה שהייתה עד כה במשך 8 שנים נאמנות. אך הדבר לא קרה. לאחר 3 שבועות חזרתי ומצאתי את לוני גוססת. המשפחה אומנם אוהבת חיות אבל בורה בעיניין חתולים, וחשבה שעדיין צריך לעזוב אותה במנוחה. אך לא הבינו כי לוני יכלה וכנראה הייתה- מתה עוד באותו הלילה. מיד הבאתי אותה לוטרינר שקבע כי יש להרדימה, היא סובלת והולכת למות. מה היה ללוני? לוני נכנסה לדכאון. דכאון כרוני ועמוק- איך אפשר שלא? 8 שנים היא הייתה התינוק של משפחה, האכילו אותה, ישנו איתה, פינקו אותה, אהבו אותה- ואז זרקו אותה. הדכאון של לוןני הביא עימו מחלות רבות, כל אחת יותר קטלנית מהשניה. לא היה לי כסף לטפל בה ולקנות לה את התרופות שנזקקה להם. בכיתי בפורום חתולים בתפוז לעזרה וכמה בנות בעזרת תנו לחיות לחיות עזרו לי לאסוף כסף ולקנות ללוני את התרופות. לוני אצלי כבר 4 חודשים. היא מקבלת אהבה אין סופית ואת כל התרופות שהיא זקוקה להם, רק אוכל רטוב והכי איכותי (הכי יקר). לוני עיוורת כמעט לחלוטין בעקבות המחלות שאספה מאז שנזרקה מביתה, המחלות אגב הם לא וירוסים שחטפה, הם ממש נגרמו מהדכאון העמוק ששהתה בו, התפתחו לה בעיות בכליות ובעיות כבד ובעקבות כל ביות דם. היא עיוורת כמעט לגמרי ולא רואה אותי כשאני באה ללטף אותה, כדי ללכת לחול שלה היא נצמדת לקיר והולכת צמוד אליו וככה היא יודעת איך להגיע (בתקווה שלא שוכב איזה כלב באמצע והיא תתנגש בו ותבהל מאוד) יש לה בעיות מוטוריות קשות, היא מתנדנדת, מזילה ריר בעקבות דלקות חניכיים שנהיו לה, היא בקושי מצליחה להוציא מיאו מהפה. אימא של שלג, אני כל יום הולכת לעבוד ומפחדת לחזור ולמצוא את לוני מתה. אני כל יום חוזרת מהעבודה ונכנסת להיסטריה כשאני לא רואה את לוני בשום מקום. אני מתחננת אליך, למען לוני, ולמען שלג. גם אם את חושבת שאת לא מעניקה לה חיים מספיק טובים- החיים שווים יותר ממוות! אל תתני לתינוקת המושלמת שלך למות מצער, אל תשברי לה את הלב. אני מאמינה בבני אדם, אני פאנאטית ואני לא מטורפת עד כדי שנאה לבני אדם בעקבות הסיפורי זוועה שאני שומעת על התעללות בבעלי חיים, ובגלל האמונה הזאת בבני אדם, ובגלל האמונה הזאת בך! אימא של שלג, אני יודעת שתקחי את הסיפור הזה, תראי אותו לבן זוגך, תקראי אותו שוב ושוב, תני לחתולה שלך לחיות. מגיעה לה. אשמך לעמוד לרשותך בכל עיניין ושאלה. קרן רובינשטיין. 052-6646747