למסירה לבית חם בלבד

popi199

New member
למסירה לבית חם בלבד

חמור חמוד בן 7. ידידותי עם אנשים/ילדים ובע"ח. לא נושך ולא בועט, מחוסן, עבר שיוף שיניים, מתולע ומטולף, כרגע לא מסורס (יסורס בזמן הקרוב). מאולף לרכיבה אך לא מתאים לרכיבה כרגע עקב פגיעה ברגל, אולי עם הזמן יוכל להתאים. עדיפות לאנשים מאיזור הדרום. לפנות במסרים.

היי, לא ידעתי שאת מגדלת חמור

אמנם לא יכול להרשות לעצמי חמור כרגע אבל אם תוכלי לנדב קצת מידע על גידול חמורים למשל כמה/מה הוא אוכל? מה דרוש לגידולו וכו'?

popi199

New member
אני מגדלת כמעט הכל :)

חמורים להבדיל מסוסים לא צריכים הרבה, צריך גדרה עם גג, לא חייב גג על כל הגדרה. לגבי תזונה, אם יש אפשרות לתזונה טבעית כמו מרעה מה טוב, אם לא אפשר חציר מכל סוג ומעט תערובת סוסים (בהתאם לסוג העבודה ולסוג האוכל הנוסף שהסוס מקבל, אצלי החמור לא עובד אז הוא מקבל ממש כמה חופנים של תערובת), בנוסף החמור ישמח לשאריות מהבית, ירקות, קטניות...חוץ מבשר הכל מתקבל בשמחה, רק רצוי תמיד לתת אוכל שהחמור לא רגיל אליו בכמות קטנה ולתת לקיבה להתרגל. החמור דורש ממש מעט טיפול, חיסון כלבת כמובן וטילוף פעם בחודשיים עד 4 חודשים- אינדיבידואלי לכל חמור, תילוע- אם החמור נמצא עם סוסים (כמו במקרה שלי) כדאי לתלע כל 3 חודשים, חמורים לא ממש רגישים לתולעים אבל הם כן יכולים להעביר, אם החמור לא נמצא עם סוסים אפשר גם פעם בחצי שנה. העלות של החמור לעומת הסוס היא מאוד מינימלית. בסה"כ חיה מקסימה, הם בטוחים לילדים ולא נבהלים או מתרגשים בקלות כמו סוסים, למי שיש סוס בודד חמור יכול להיות חברה מאוד טובה, חמורים בעקרון מרגיעים סוסים לחוצים כי האופי שלהם הוא מאוד שליו ורגוע.

האם תוכלי להעריך מול עז ממוצעת את

הכמות האוכל שחמור אוכל? ומה העניין עם העבודה? למשל רכיבה מידי יום? פעם בשבוע? משיכת עגלה קטנה? על זה את מדברת? אז כמה ביחס לכל סוג עבודה?

popi199

New member
בעקרון

אם יש לך עז וחמור ביחד הם יכולים לאכול את רוב הדברים ביחד, חמור צריך אוכל לפי משקל גוף+עבודה. החמור שלי בא אליי מאוד רזה וקיבל בסה"כ חציר שיבולת ו800 גרם תערובת ועכשיו הוא שמן מאוד, יש לו ממש בטן הריון. חמורים נוטים להשמין מאוד בקלות ובגלל זה צריך לשים לב ואם החמור משמין מאוד להפחית בכמות האוכל או לעלות בכמות העבודה. לגבי העבודה, זה מאוד תלוי בחמור, היה לי חמור שהיה מאוד אנרגטי וממש היה צריך לצאת כל יום (הייתי עושה לו סיבובים בהובלה) החמור הנוכחי מאוד שקט ואני משערת שאפילו פעם/פעמיים בשבוע יספיקו לו ברגע שהרגל שלו תסתדר. חמור שעובד קשה צריך קילו תערובת ביום. לגבי תילוע, חמורים וסוסים מקבלים תילוע במשחה דרך הפה, עזים מקבלות בזריקה תת עורית, לפני שבוע תלעתי את העז.

עוד שאלות

האם היציאות שלהם מסיביות הרבה יותר משל עיזים או סבירות לחלוטין? והאם זה נכון שחמור מסורס שקט ורגוע? אם כך כמה עולה לסרס חמור?

popi199

New member
היציאות שלהם

הן כמו של סוסים אבל בחבילות יותר קטנות :) בהחלט צריך לנקות אחת ליום או יומיים (תלוי בגודל הגדרה). אני התעסקתי עד עכשיו בעיקר עם סוסים כך שלי היציאות של החמורים נראות לי סבירות ביותר. אופי החמור תלוי בעיקר ב- אופי החמור, החמור שלי לא מסורס אך מעולם לא עשה לי בעיות של זכר ויש לי גם סוסה באורווה וכשהיא דורשת הוא אפילו לא מתעניין והוא בטוח לחלוטין לאנשים גם כשהוא לא מסורס, להבדיל עבדתי עם חמורים זכרים שהיו פשוט זוועתיים. אבל אם אין רצון לזווג עם החמור בהחלט רצוי לסרס ולו רק בשביל רווחתו האישית. סירוס עולה בסביבות ה600 ש"ח.

המון תודה על התשובות ../images/Emo13.gif

אני מתלבט לגבי גידול של חמור, לכן התשובות שלך מאוד חשובות לי.

תילוע מלשון תולעת

ז"א לתת כדורים שמונעים התפתחות תולעים במעים של החיה. סביר להניח שגם עיזים כמו כל חיה סובלים מתולעים, אגב לפעמים גם בני אדם
וזה מאוד מדבק.

תודה הישכלתי. מס שאלות מיניסיונכם ?

האים העז אצלך מקבל טיפול לתילוע בגלל שאת מחזיקה חמור וסוסים? או שעיזים צריכים תילוע כתחזוקה שותפת ? כול כמה זמן צריך לעשות לעיזים תילוע ? אך בדייוק עושים את זה? כמה העלות לעז? האים אתם עושים את זה לבד? אשמח מאוד ללמוד מניסיונכם בתודה ,

popi199

New member
תשובות

העז אצלי קיבלה תילוע כי זה מה שאני רגילה שנותנים, אני באה מהעבודה עם סוסים ושם מאוד מקפידים על לתלע באופן סדיר. אבל כמו שרונן אמר, לכולם יש תולעים, אפילו לבני אדם, העז שלי לא נמצאת עם הסוסים והחמור אלא בגדרה נפרדת עם התרנגולות אבל זה פשוט נראה לי משהו שצריך לעשות בשוטף, אני לא יודעת בדיוק כל כמה זמן אבל נראה לי שאני אתלע בין חצי שנה לשנה. אני לא זוכרת כמה זה בדיוק עלה, אני חושבת שבסביבות ה60 שקלים, אני תלעתי אצל וטרינרית פרטית, אם תתלע דרך החקלאית או גוף וטרינרי ציבורי זה יעלה פחות נראה לי. אצלי הוטרינרית נתנה את התילוע אבל זה זריקה תת עורית מאוד פשוטה שאפשר לתת גם לבד רק חשוב מאוד לשים לב לכמויות, יותר מדי עלול להרוג חיה.

למעלה