אורני המקורית
Active member
מתכננת להכין לחג אבל מביאה עכשיו את המתכון למי שרוצה להיערך מראש. טעים ומשביע.
קובייה גבינה בולגרית (אני משתמשת ב- 5% של מחלבות שומרון שהיא בולגרית קצת קשה וקצת חמצמצה בטעם של פעם.)
חבילה גבינה טוב טעם
כ- 120 גרם גבינה צהובה מגוררת (עדיף לא בעלת טעם עז ודומיננטי)
4 ביצים
ירקות לטעמכם - עד כה השתמשתי בפטריות קצוצות גס או בזוקיני חתוך בינוני או בתערובת של כרוב פרוס דק דק במעבד עם
גזר מגורר גס במעבד ובכרשה. אפשר גם מנגולד קצוץ גס שעובר טיגון כנ"ל עד להתכווצות וסילוק נוזלים מיותרים.
אחותי שלא חוששת מחרקים, הכינה מכרובית חתוכה לפרחים בינוניים מינוס.
גם כמות הירקות - לפי הטעם. אפשר להוסיף עשבי תיבול יבשים או טריים, לפי הטעם.
אחותי העבירה את הירקות במיקרו כמה דקות.
אני מעדיפה לפרוס בצל גדול, לטגן קלות בשמן זית, להוסיף את הירקות ולטגן קצת, לריכוך חלקי.
מי שנוקט בשיטת אחותי, מוטב לו שיוסיף קצת שמן זית לתערובת.
מערבבים הכול ויוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בשכבה דקה של שמן. אני אוהבת שהפשטידה בגובה בערך 3-4 ס"מ.
אופים בשליש התחתון של תנור מחומם מראש לכ- 180-190 מעלות, עד שהפשטידה יציבה ומתחילה להשחים.
קובייה גבינה בולגרית (אני משתמשת ב- 5% של מחלבות שומרון שהיא בולגרית קצת קשה וקצת חמצמצה בטעם של פעם.)
חבילה גבינה טוב טעם
כ- 120 גרם גבינה צהובה מגוררת (עדיף לא בעלת טעם עז ודומיננטי)
4 ביצים
ירקות לטעמכם - עד כה השתמשתי בפטריות קצוצות גס או בזוקיני חתוך בינוני או בתערובת של כרוב פרוס דק דק במעבד עם
גזר מגורר גס במעבד ובכרשה. אפשר גם מנגולד קצוץ גס שעובר טיגון כנ"ל עד להתכווצות וסילוק נוזלים מיותרים.
אחותי שלא חוששת מחרקים, הכינה מכרובית חתוכה לפרחים בינוניים מינוס.
גם כמות הירקות - לפי הטעם. אפשר להוסיף עשבי תיבול יבשים או טריים, לפי הטעם.
אחותי העבירה את הירקות במיקרו כמה דקות.
אני מעדיפה לפרוס בצל גדול, לטגן קלות בשמן זית, להוסיף את הירקות ולטגן קצת, לריכוך חלקי.
מי שנוקט בשיטת אחותי, מוטב לו שיוסיף קצת שמן זית לתערובת.
מערבבים הכול ויוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בשכבה דקה של שמן. אני אוהבת שהפשטידה בגובה בערך 3-4 ס"מ.
אופים בשליש התחתון של תנור מחומם מראש לכ- 180-190 מעלות, עד שהפשטידה יציבה ומתחילה להשחים.
נערך לאחרונה ב: