למעוניינים: פרס גפן, מוקדמות שלב א'

Boojie

New member
למעוניינים: פרס גפן, מוקדמות שלב א'

באתר האגודה הכריזו על מוקדמות שלב א' לפרס גפן של השנה, בפרס הסיפורים הקצרים. בגלל ריבוי הסיפורים המועמדים, החליטו על סלקציה מקדימה בהצבעת חברי האגודה. אז חברי אגודה בלבד מוזמנים להצביע ולהשפיע. הרשימה פשוט... משמחת. אם יש דבר שהתענגתי עליו, זה לשבת ולהתקשות לבחור בין הסיפורים המועמדים, כי היו יותר מדי טובים. איזה כיף!

אסתר 1984

New member
מישהו כאן יכול במקרה להסביר לי

פעם אחת ולתמיד מה בדיוק נותנת לי הזכות להיות חברת האגודה? (מלבד העובדה שאני יכולה להצביע ל"פרס-גפן") תודה.

הייזל

New member
המממ...

את בוחרת את ועד האגודה. את מקבלת הנחה באירועים שהאגודה מארגנת(איקון, פנטסיקון וכו') את מקבלת את הפאנזין "המימד העשירי" בחינם לביתך. זהו, אני חושבת.

גרומיט

New member
תוספת קטנה

* את בוחרת את ועד האגודה ויכולה להשפיע בדרכים נוספות על פעולותיה של האגודה (אם כי רוב הדרכים האלה פתוחות ב]ועל בפני כולם). * את מנויה לכתב העת "המימד העשירי" (בין שלושה לארבעה גליונות בשנה) ויכולה לקרוא בו מאמרים וסיפורים מתורגמים ומקוריים רבים מדי שנה שמפורסמים בלעדים ב"מימד". * את מקבלת הנחות באירועים שהאגודה מארגנת. * את מקבלת הנחה יפה ברכישת מנוי על "חלומות באספמיה". * פחות מוחשי אבל לא פחות חשוב - דמי החבר שלך תורמים לקידום המד"ב בארץ. ככל שיהיו לנו יותר חברים כך נוכל לעשות יותר למען החובבים ולמען פיתוח התחום בכלל.

אסתר 1984

New member
הממ...

וכאן נמצאת השאלה הגדולה: מה בדיוק עושה האגודה למען קידום המד"ב והפנטזיה בארץ? (אני לא שואלת מתוך ציניות או משהו- פשוט אין לי מושג) וסליחה שאני מעלה כאן נושא לא כל כך קשור לפורום.

גרומיט

New member
כיון שזה לא נושא הפורום

אענה בשיא הקיצור: האגודה מארגנת שלושה כנסים מדי שנה: כנס אייקון בסוכות (בהשתתפות כל הארגונים הבולטים בתחום), פנטסיקון בפסח (לבד), וכנס פאנקון בקיץ - שהדגש בו הוא יותר על הקשרים החברתיים בין חובבי המד"ב ופחות על תכנים. בנוסף האגודה מפרסמת מאמרים וסיפורים בכתב העת שלה ("המימד העשירי", כאמור, ובאתר שלה ברשת, מארגנת סידרת הרצאות שנתים בבית אריאלה בתל-אביב (לזכרו של עמוס גפן), מסייעת לפעילות של קבוצות ותאי החובבים ברחבי הארץ (הבולטות בהן הן תא הסטודנטים "הבאר" בבאר שבע, קבוצת SFiR הרחובותית, והתא החיפאי. יש עוד כמה), ומנסה בפעילות שקטה לקרב אנשים לתחום ולשפר את הדימוי שלו בציבור הרחב - באמצעות הרצאות, קשרים עם עיתונאים, עם מו"לים וכו'. ואת "פרס גפן" כבר הזכירו פה. אם זה הרבה או מעט תחליטי את. מה שבטוח הוא שניתן לעשות יותר אם רק היו לנו יותר משאבים.

HotGod

New member
עושה רושם שפרס גפן הפך לפרס

הסיפור הטוב שבחלומות. (אותם אנשים בחלומות, בשיפוט ובהתמודדות) הדבר דומה לתוכנית אירוח בערוץ 2 שמארחת מארחים מתוכניות אירוח אחרות של אותו ערוץ. חבל

גרומיט

New member
אה לא.

"חלומות באספמיה" פרסם הכי הרבה סיפורים השנה (בפער עצום על פני כל השאר) והבולטות שלו גבוהה בגלל זה. בפועל אף אחד מחברי ועדת הפרס לא קשור בשום דרך לחלומות באספמיה (פרט לקשר אישי עם הנפשות הפועלות בביצה הקטנה שלנו). הרשימה הראשונית פשוט כוללת את כל הסיפורים שפורסמו השנה בארץ בדפוס ובאתרים מגזיניים. אני בודאי לא יכול למחות על החשיפה שניתנת שם לסיפורים שפורסמו ב"בלי פאניקה", ויש שם גם סיפורים מ-ISF וממקומות נוספים.

HotGod

New member
אתה אמרת ביצה...

ועל זה בדיוק הע/ארתי. האנשים המסננים לאספמיה ולשאר המקורות נכללים ברשימה עצמה. כלומר הם סיננו את עצמם וכך הגיעו לרשימה. הביצה שהזכרת מעלה צחנה אתית ולו למראית עין (או אף)

גרומיט

New member
אוי נו

כל מי שיודע לכתוב יכול לפרסם כיום את הסיפורים שלו בשלל במות - החל מכתבי עת ספרותיים "מיינסטרימיים", דרך אתרים כמו וויינט, ISF או "בלי פאניקה", וכלה במימד העשירי ובחלומות באספמיה. הזכיה, בסופו של דבר, היא של הסופר ולא של המגזין שפרסם את הסיפור שלו, והקרדיט הוא שלו ורק שלו. למעשה, סיפורים שהופיעו ברשת זוכים, מן הסתם, לחשיפה רבה יותר מהסיפורים שהופיעו ב"אספמיה", מעצם העובדה שהם נגישים לכל - ולא רק לכמה מאות מנויים. הסיבה היחידה לבולטות של "אספמיה" היא כמות הסיפורים הרבה (והמבורכת) שפורסמו בו. אם אין לך טענות כלפי עצם מנגנון הסינון של "חלומות באספמיה", אני באמת לא מבין מה הבעיה שלך, וכל צחנה שאתה מריח או לא מריח, מקורה בדמיונך הפרוע בלבד ותו לא.

HotGod

New member
אנחנו "מדברים" משני מישורים שונים

אני מנסה להצביע על בעייה במישור "מראית עין" אובייקטיבית של מישהו שנמצא מחוץ לביצה ואתה עונה במישור ה"ריגשי" של מישהו, שכנראה, נמצא בתוך הביצה. לא אמרתי מאומה על יתרונות/חסרונות אספמיה ועל ריבוי מספר הסיפורים מטעמו. זו ממש לא הנקודה. הנקודה היתה (ועודנה) ציון העובדה כי המסננים במקורות השונים הם אותם אנשים מכל זווית שתביט. אלו המסננים = אלו המוגשים => מראית עין למתבונן מחוץ לביצה. תגיד שאתה לא רואה כל "מראית עין" ואני אחזור ואגיד שיש. כמו שאמרתי, שני מישורים שונים שלא בדיוק יכולים להיפגש.

cwen

New member
אתה פשוט טועה

חברי ועדת הפרס אינם חברי מערכת אספמיה. לא כל מנהלי האתרים הרציניים ברשת הם חברי אגודה ו/או קשורים לאספמיה (לדוגמה, YNET, אתר הסיפורים הארוטיים...). מי שמצביע על הפרס הם רק חברי אגודה, שאין להם אינטרס לבחור דווקא בסיפור מאספמיה. מאחר שכיום רוב חברי האגודה בכלל לא מנויים על אספמיה, זה מעלה את הסיכוי של סיפור שפורסם ברשת דווקא לזכות. אם נשכח סיפור כלשהו, אתה מוזמן להציג אותו בפני ועדת הפרס תוך ציון הפרטים הרלוונטיים, ואם הוא עומד בתנאים הוא יוכנס מיד לרשימה. מה בדיוק מסריח? אין הרי מספיק אנשים בארץ שעוסקים בתחום כדי להמנע מ"מראית העין" שלך.

Boojie

New member
את רוצה ניחוש מרושע משהו?

הנ"ל או מישהו קרוב אליו ניסה לשלוח סיפור לאספמיה ונדחה, ומכיוון שזה נראה לו מאד לא הוגן, הוא זועף על זה שאנחנו מכניסים סיפורים של "אנשי שלומנו" למגזין. זה רק ניחוש. בהחלט יכול להיות שאני טועה. אבל ככה זה נשמע.

Boojie

New member
פחחחחח... הצחקתני.

מי נדמה לך יעבוד במערכת של כתב עת? חסרי הכשרון? אלה שאין להם כל קשר לז'אנר? כן, אני סיננתי את הסיפורים של עצמי (באכזריות, יש לציין. כמה סיפורים שלי לא התקבלו ל"חלומות באספמיה", ועוד די הרבה סיפורים של הלקטורים האחרים שלנו). ואני יכולה להגיד, בשיא היושר העצמי שלי, שהסיפורים שלי שנמצאים ב"חלומות באספמיה" ראויים להיות שם. חלקם מוצלחים, חלקם מוצלחים יותר, אבל כולם ראויים להיות שם, או שלא הייתי מכניסה אותם לכתב העת. מכיוון שקיבלתי מספיק פידבקים מאנשים אחרים בכיוון הזה, אני די בטוחה בזה למרות שאני לא אובייקטיבית. לא שהאובייקטיביות שלי משנה משהו - שיפוט הסיפורים נעשה בעילום שם, ואני לא מדרגת את הסיפורים של עצמי, כך שזה בכלל לא רלוונטי. הסיפורים שלי נשפטים רק בידי אנשים אחרים, אנשים שאין להם מושג שזה שלי. כך גם לגבי כל שאר אנשי המערכת. וכן, אני גם אצביע, כחברת אגודה, לכל שלבי פרס גפן. למה, מי אתה רוצה שישפיע? מישהו שלא קשור? מישהו שאין לו מושג? אני מתערבת אתך שאני בין הבודדים שקראו את כל הסיפורים המועמדים. אז תנוח דעתך: אנחנו (הלקטורים של חלומות באספמיה) נמשיך "לסנן את עצמנו" לתוך הרשימות, בכל מקרה שתהיה לזה הצדקה, ואנחנו נמשיך "לסנן את עצמנו" בהצבעה לכל שלבי הפרס, ומראית העין יכולה לקפוץ לנו. את התוצאה ישפטו כל האנשים שקונים את כתב העת שלנו בכסף מלא, ובכל הכנות, אני בספק אם הם היו ממשיכים לקנות אותו אילו הוא היה "סינון עצמי" של חבורה של אנשים שרק רוצים לפרסם את עצמם, בלי שבאמת יהיה כשרון מאחורי זה. אני מקווה שלא דרכתי לך על שום יבלת, ושלא ניסית לפרסם פעם בחלומות באספמיה ונדחית. יש לנו די הרבה כאלה, ובעתיד, אני מקווה, יהיו אפילו יותר, כשהקריטריונים ילכו ויעלו. בכל אופן, אתה מוזמן בכל רגע שתרצה להקים לעצמך כתב עת משלך, "לסנן" לתוכו איזה סיפורים שתרצה ולמכור אותם לקהל. בהצלחה.

למעלה