פחחחחח... הצחקתני.
מי נדמה לך יעבוד במערכת של כתב עת? חסרי הכשרון? אלה שאין להם כל קשר לז'אנר? כן, אני סיננתי את הסיפורים של עצמי (באכזריות, יש לציין. כמה סיפורים שלי לא התקבלו ל"חלומות באספמיה", ועוד די הרבה סיפורים של הלקטורים האחרים שלנו). ואני יכולה להגיד, בשיא היושר העצמי שלי, שהסיפורים שלי שנמצאים ב"חלומות באספמיה" ראויים להיות שם. חלקם מוצלחים, חלקם מוצלחים יותר, אבל כולם ראויים להיות שם, או שלא הייתי מכניסה אותם לכתב העת. מכיוון שקיבלתי מספיק פידבקים מאנשים אחרים בכיוון הזה, אני די בטוחה בזה למרות שאני לא אובייקטיבית. לא שהאובייקטיביות שלי משנה משהו - שיפוט הסיפורים נעשה בעילום שם, ואני לא מדרגת את הסיפורים של עצמי, כך שזה בכלל לא רלוונטי. הסיפורים שלי נשפטים רק בידי אנשים אחרים, אנשים שאין להם מושג שזה שלי. כך גם לגבי כל שאר אנשי המערכת. וכן, אני גם אצביע, כחברת אגודה, לכל שלבי פרס גפן. למה, מי אתה רוצה שישפיע? מישהו שלא קשור? מישהו שאין לו מושג? אני מתערבת אתך שאני בין הבודדים שקראו את כל הסיפורים המועמדים. אז תנוח דעתך: אנחנו (הלקטורים של חלומות באספמיה) נמשיך "לסנן את עצמנו" לתוך הרשימות, בכל מקרה שתהיה לזה הצדקה, ואנחנו נמשיך "לסנן את עצמנו" בהצבעה לכל שלבי הפרס, ומראית העין יכולה לקפוץ לנו. את התוצאה ישפטו כל האנשים שקונים את כתב העת שלנו בכסף מלא, ובכל הכנות, אני בספק אם הם היו ממשיכים לקנות אותו אילו הוא היה "סינון עצמי" של חבורה של אנשים שרק רוצים לפרסם את עצמם, בלי שבאמת יהיה כשרון מאחורי זה. אני מקווה שלא דרכתי לך על שום יבלת, ושלא ניסית לפרסם פעם בחלומות באספמיה ונדחית. יש לנו די הרבה כאלה, ובעתיד, אני מקווה, יהיו אפילו יותר, כשהקריטריונים ילכו ויעלו. בכל אופן, אתה מוזמן בכל רגע שתרצה להקים לעצמך כתב עת משלך, "לסנן" לתוכו איזה סיפורים שתרצה ולמכור אותם לקהל. בהצלחה.