צריך להבין את הרקע לסדרה.
דווקא הרקע המניע את הסדרה הוא הבאמת מעניין. ארה"ב שומרת על קשר של שתיקה בנוגע להתרסקות עב"ם (רוזוול, 1947) ולסיפור סביבו. המון תיאוריות, המון תיאורים של אנשים שבאו במגע ישיר או עקיף עם האירוע שנחשב לאירוע המכונן המוחצן ביותר בתחום העבמולוגיה. על אותו הבסיס למעשה נכתב הסיפור הבדיוני (או שלא?) מאחורי הסדרה הנ"ל. הדילמות של הממשל, הממשק האנושי והממשק החוצני, הפוליטיקה הפנימית וההסתרה הגורפת בין גופי הביון והמודיעין השונים לבין גופי הבטחון לבין אנשי הממשל עצמם. שווה לצפות על מנת לפתח ולהרחיב את האופקים, לא לאכול עם כפית כל מנטרה וכל רעיון אלא לשאוב רעיונות נהדרים אל תוך בליל הרעיונות הקיימים, חיבור מעשי (שלא לומר בלעז את המילה פרקטי) לדוגמא היא טכנולוגיית ה-'אנטי אייג'ינג' שבהחלט מקבלת ביטוי בסדרה. כיום על כל מדף בסופר-פארמים למינהם תוכל למצוא תכשירים שכאלה (שלא נוסו על בעלי חיים חס וחלילה). אני לא אומר שישנה כאן זיקה ישירה לאותו אירוע ב-1947 משום שאין מקדם מובהקות או התיחסות אמפירית כל שהיא, אבל, וזה ה-אבל החשוב בתיזה שלי - אני כן טוען שקיימת מערכת השפעות שמחלחלת מאותם אירועים מכוננים דרך הפילטרים הטבעיים של הממשל, הגניזה והצנזורה אל שכבות התעשיה והמסחר ואלינו, ולבסוף - גם אל המסך הגדול.