למעוניינים - THE EVENT - פרק 11 שודר בארה"ב.

the breezer

New member
למעוניינים - THE EVENT - פרק 11 שודר בארה"ב.

לא ברורה לי הפאוזה הארוכה בין פרק 10 לפרק 11. מה קרה?, החוצנים גנבו לתסריטאים את הדיו של המדפסת?

לא הבנו מה זה the event?

מה אתה חושב בגלל שאתה מכיר אז כולנו נכיר את זה? ספר מה זה אף פעם לא שמעתי על זה...

תודה על דעתך מלך.

אבל... לדעתי הסידרה, יחסית טובה מאוד. אפילו - טובה יותר מכל שאר האופציות האחרות בנושא העב"מלוגיה.

the breezer

New member
צריך להבין את הרקע לסדרה.

דווקא הרקע המניע את הסדרה הוא הבאמת מעניין. ארה"ב שומרת על קשר של שתיקה בנוגע להתרסקות עב"ם (רוזוול, 1947) ולסיפור סביבו. המון תיאוריות, המון תיאורים של אנשים שבאו במגע ישיר או עקיף עם האירוע שנחשב לאירוע המכונן המוחצן ביותר בתחום העבמולוגיה. על אותו הבסיס למעשה נכתב הסיפור הבדיוני (או שלא?) מאחורי הסדרה הנ"ל. הדילמות של הממשל, הממשק האנושי והממשק החוצני, הפוליטיקה הפנימית וההסתרה הגורפת בין גופי הביון והמודיעין השונים לבין גופי הבטחון לבין אנשי הממשל עצמם. שווה לצפות על מנת לפתח ולהרחיב את האופקים, לא לאכול עם כפית כל מנטרה וכל רעיון אלא לשאוב רעיונות נהדרים אל תוך בליל הרעיונות הקיימים, חיבור מעשי (שלא לומר בלעז את המילה פרקטי) לדוגמא היא טכנולוגיית ה-'אנטי אייג'ינג' שבהחלט מקבלת ביטוי בסדרה. כיום על כל מדף בסופר-פארמים למינהם תוכל למצוא תכשירים שכאלה (שלא נוסו על בעלי חיים חס וחלילה). אני לא אומר שישנה כאן זיקה ישירה לאותו אירוע ב-1947 משום שאין מקדם מובהקות או התיחסות אמפירית כל שהיא, אבל, וזה ה-אבל החשוב בתיזה שלי - אני כן טוען שקיימת מערכת השפעות שמחלחלת מאותם אירועים מכוננים דרך הפילטרים הטבעיים של הממשל, הגניזה והצנזורה אל שכבות התעשיה והמסחר ואלינו, ולבסוף - גם אל המסך הגדול.

זוהרה7

New member
איך אפשר להסביר את ריבוי תוכניות טלויזיה

השבוע יש המון תוכניות על הנושאים של עבמים וחוצנים. תוכניות חדשות שלא ראיתי אותן קודם. כאילו גל של עיסוק בנושא.

the breezer

New member
הגל כשמו כן הוא - גל, בא והולך

מערכות שיווק שמנות ועתירות תקציב שופכות הרבה כסף כשמזהים טרנד טלויזיוני (קרי - הפרה החולבת), זה יכול להסביר את ריבוי העיסוק בנושא. כשטרנד כזה פעיל לאורך זמן הוא הופך להיות מגמתי, ופה זו נקודה מעניינת יותר משום שלמעשה ההפיכה למגמה מצביעה על כמות צופים ורמת עניין גבוהה. אם המגמה שומרת על מקומה לאורך שנים - היא הופכת ל -'סאב קולטורה' - דהיינו - תרבות משנה, עיסוק שסביר להניח שיעניין אחוז מהאוכלוסיה לאורך שנים רבות. אני מקווה שנגיע לפאזה הזו.

hamamin

New member
אם יהיה לך זמן מיותר--תעבור על זה

הרומן של הוליבוד עם היופולוגיה. בהחלט מתאים לעבודת דוקטורט......

למעלה