למען האבא- הבחירה שלי

למען האבא- הבחירה שלי../images/Emo13.gif

למען האבא-תרגומו של יניב http://www.iliosradio.com Για τον πατέρα Για να μπορέσει μια ζωή να γεννηθεί δεν φτάνει μόνο μια γυναίκα να πονέσει είναι κι ο άντρας το δικό του το φιλί το φως του ήλιου ένα παιδί για να ανταμώσει Μπορεί η μάνα να`χε ευθύνη σοβαρή κι από τα σπλάχνα της το αίμα της να δίνει μα κι ο πατέρας είναι ήρωας κρυφός και την αγάπη του κανένας δεν θα κρίνει Άκου πατέρα ένα τραγούδι λυπημένο που το`χω γράψει σε μια δύσκολη στιγμή μιλάει για ηρόες που έχουν πεπρωμένο ευχαριστώ να μην ακούνε στη ζωή Τώρα κατάλαβα "Πατέρας" τι σημαίνει σ`ευχαριστώ σ`ευχαριστώ που μ`έχεις φέρει στη ζωή למען האבא/ זפיריס מלאס בכדי שיוכלו חיים חדשים להיוולד לא מספיק שאישה אחת תסבול מכאבים, ישנו גם הגבר שעם נשיקתו, זוכה הילד את אור השמש לפגוש... זה נכון שאחריותה של האמא היא כבדה, ואת הדם מקירבה תהיה מוכנה לתת, אך גם האבא הוא גיבור אלמוני, ועל אהבתו אין עוררין... הקשב אבא לשיר עצוב, שאותו כתבתי ברגע קשה, הוא מספר על גיבורים שעליהם נגזר שלא תמיד לשמוע "תודה" בחיים.. כעת הבנתי מה מסמלת המילה "אבא" תודה רבה לך, תודה רבה לך, שהבאת אותי לחיים... תודה ליאניס(יניב טובים על התרגום)

Kostas Karafotis - Xorizoume apopse

זה השיר המקורי לשיר של אייל גולן ששיגע את המדינה
נפרדים הערב אמרת לי פעם שאהבה הזאת תחזיק מעמד ואני –המשוגע- האמנתי לך בצורה עיוורת הבטחת לי להוליך אותי לגן עדן אך הוכח שאת לא בסדר היחסים מדממים, ובדיבורים והבטחות התמלאו הלבבות, אהבות ופצעים. אנחנו נפרדים הערב, נפרדים לשתים ה"ביי" כמו סכין, הנשיקה כמו רעל, אנחנו נפרדים הערב,אני אומר לך שאנו מסיימים, סלחי לי שאני בוכה אבל אני אוהב אותך מאוד. אמרת לי פעם שהאהבה תתחזק ושאת תשתגעי אם אשאיר אותך לבד, עכשיו עוזבת בלי להגיד מילה ומעינייך לא תזלוג דמעה Xwrizoyme apopse - Karafwths Kwstas Moy ‘xes pei h agaph ayth 8’ anteksei Kai se eixa tyfla o trelos pistepsei Na me pas ston paradeiso moy ‘xes taksei Ki apodeixthke oti den eisai entaksei Matwnoyne oi sxeseis Me logia ki yposxeseis Gemisan oi kardies Agapes kai plhges Xwrizoyme apopse, xwrizoyme sta dyo Maxairi to antio farmaki to fili Xwrizoyme apopse teleiwnoyme soy lew Sygxwra me poy klaiw Ma s’ agapw poly Moy ‘xes pei h agaph 8a dynamwnei Kai pws 8a trela8eis an s’ afhsw monh Twra feygeis xwris na moy peis mia leksh Ki ap’ ta matia soy dakry den exei treksei Χωρίζουμε απόψε - Καραφώτης Κώστας Μου ‘χες πει η αγάπη αυτή θ’ αντέξει Και σε είχα τυφλά ο τρελός πιστέψει Να με πας στον παράδεισο μου ‘χες τάξει Κι αποδείχτηκε ότι δεν είσαι εντάξει Ματώνουνε οι σχέσεις Με λόγια κι υποσχέσεις Γέμισαν οι καρδιές Αγάπες και πληγές Χωρίζουμε απόψε, χωρίζουμε στα δυο Μαχαίρι το αντίο φαρμάκι το φιλί Χωρίζουμε απόψε τελειώνουμε σου λέω Συγχώρα με που κλαίω Μα σ’ αγαπώ πολύ Μου ‘χες πει η αγάπη θα δυναμώνει Και πως θα τρελαθείς αν σ’ αφήσω μόνη Τώρα φεύγεις χωρίς να μου πεις μια λέξη Κι απ’ τα μάτια σου δάκρυ δεν έχει τρέξει גרב

למעלה