למען השם!!! שמישהו יעזור לי...

למען השם!!! שמישהו יעזור לי...

הסיפור הוא ארוך אבל ב ק צ ר ה... השתחררתי עכשיו, טוב עדיין לא, עוד שבועיים אבל המצב הוא ככה... אני אחרי הרבה הרבה הרבה מחשבות והתלבטויות ובלאגאנים החלטתי שבארץ אין לי הרבה מה לחפש או למצוא והגעתי ל-2 אפשרויות, הראשונה בהם היא לסוע לאוסטרליה בתור תייר ולעבוד שחור השאלה היא, מה הסיכויים שיתפסו אותי, מה יקרה אם יתפסו אותי, אם לא יתפסו אותי איך אני מעביר את הכסף לארץ אם יש אפשרות לקבל ויזה לעבוד שם??? הדבר היחידי שטוב זה שיש לי שם קרובי משפחה שיוכלו לארח אותי... הדבר השני שחשבתי עליו זה לעבור לניורק שם גם יש לי משפחה, דוד, אבל השאלה איך אני נכנס לשם הרי אין לי כלום בארץ השנייה יצאתי מהצבא, איך אני עובד שם איך אני לומד שם, זה בכלל אפשרי??? יש סיכוי לקבל ויזת עבודה? יש סיכוי לשכנע מישהו לתת לי דבר כזה או שאין מה לבזבז אנרגיה בכלל? איך זה הולך, כמה הסברים בסיסיים כרגע יחסכו לי הרבה לילות בלי שינה, עד שאני יחקור יותר לעומק בכל מקרה, בבקשה בבקשה בבקשה בבקשה שמישהו יעזור לי.............. תודה מראש ושלכם, תומר עדן:)

doronf65

New member
מנהל
תיכנס

לטאגליינס ולשאלות הנפוצות, ולפני הכל - תיכנס לחוקי הפורום ותבין שלא עוזרים פה לדברים לא חוקיים. מכאן שאני יכול רק לייעץ לך לא לעשות כלום לא חוקי. קרא הכל, תתייעץ עם הקרובים שלך בשתי היבשות, ותגיע להחלטה. בהצלחה לך, ממש מהלב. דורון

רק נותר לי לחזור על עצמי ולהתחרפן

אני שואל את עצמי איך כל כך מסובך לעשות מה שאלפי ישראלים עשו כבר... אני יודע שאף אחד לא תומך בעבודה לא חוקית אני מודע לסיכון שלא שווה את השכר הנמוך גם אבל אני לא מפסיק לחשוב מה אם... המחשבות האלה לא באות מתוך רעיון שבוער בי אלא מתוך רצון שנמצא בי מאז ומתמיד, לעזוב את הארץ להגשים חלומות ולעשות את כל מה שאני רוצה לעשות, אז אולי אין בי מספיק תחמנות או שאולי אין בי מספיק כסף בשביל להתחיל מה שאחרים כבר מסיימים? איך זה ושמישהו אם יוכל רק יענה לי על זה, איך זה שכל כך הרבה אלפים של ישראלים עשו את זה אם כאן זה נראה כל כך מסובך??? אני פשוט יתחרפן!!! שאלה כזאת אגב, אם יצאתי לחצי שנה לניורק, נגיד הסתדרתי מבחינת מגורים ועבודה ויצאתי מגבולות ניורק(נגיד קנדה) ואני מבקש לחדש את הויזה, יש מצב שזה יקרה??? קראתי את הכתבה אגב אני פשוט שואל שוב, יש איזה שהוא סיכוי שזה אפשרי??

doronf65

New member
מנהל
תראה...

מאז ארוע התאומים נושא ההגירה הלא-חוקית הפך חם יותר ויותר. השלטונות אוכפים פה את החוק בקפדנות רבה. אם אתה ניזון מסיפורים של לפני זה, אז דע לך שזוהי ארץ אחרת מאז 911. אני מכיר אנשים שחיו בלתי חוקיים שנים רבות, ואחרי הארוע חזרו לארץ, כי החיים הפכו בלתי נסבלים עבורם. וזה היה כשהם כבר היו כאן, והתבססו. תעשה אתה מה שתרצה. אנו מציגים לך את האופציות החוקיות, ולא ממליצים על הבלתי כשרות. אולי המשפחה שלך או חברים או כל אחד אחר יציע לך משהו אחר - תחליט אתה מה לעשות עם חייך, אבל דע שאתה בסופו של דבר עלול להיתבע לשלם את המחיר על דבר כזה. רוצה להיות מין "פיליפיני" או "רומני", מין "עובד זר" כאן? בלי זהות, בלי יכולת להמון שרותים מינימליים? כל דבר ישאלו אותך מה ה- SSN שלך ולא יהיה לך? רשיון נהיגה, חלק מחשבונות הבנק, אפילו טלפון סלולרי, כרטיס אשראי, הכל לא תקבל. תרגיש רע. אפילו לצאת לביקור בארץ לא תוכל, כי לא תוכל לחזור לארה"ב אחרי זה. גם הקטע עם קנדה נסגר כבר. עצתי - תגיע לביקור. אל תעשה דברים נמהרים. דורון

נשמה, רק סיבכתה אותי עוד יותר:(

דורון היקר... אני יודע שאתה לא תומך במחייה לא חוקית, אתה חושב שאני מעריץ את האפשרות הזאת? אני בקושי יודע מה זה אומר ומה הן ההשלכות של זה, אני פשוט יודע שהמון אנשים עושים את זה, רק אתמול דיברתי עם ידידה שלי שהצליחה להיות שם כמעט שנה ועבדה כמו חמור עבדה אבל עשתה כסף והסתדרה דיי טוב, ואני ניזון מסיפורים גם סיפורים שמתרחשים כיום, אני יחזור לישראל בסופו של דבר אבל בשביל להתחיל אני צריך ללכת לשם אני לא עושה שום דבר נמהר אני גם לא חושב שכסף גודל שם על העצים אבל אני מתכנן לעשות כל מה שביכולתי בשביל להצליח אם אני אצטרך לישון על רצפה של לא יודע מי אני לא מתכנן לוותר כי בסופו של דבר אתה מצליח אם אתה נלחם, השאלה היחידיה שנותרת לי לשאול היא האם כדאי להתחיל באוסטרליה או בניורק? כי לניורק אני רוצה להגיע בסופו של דבר השאלה אם דרך אוסטרליה זה יהיה קל יותר, אגב למה שלא יהיה לי רשיון נהיגה למה שלא יהיה לי סלולרי או אשראי<? עד כמה שהבנתי זה לא צריך להיות בעיה למרות שאפשר להסתדר בלי אלה... תראה אני כולה זרע קטן שכרגע נפגש עם ביצית, אני עוד בתחילת ההריון ועד הנסיעה אולי חס וחלילה תהיה הפלה והכל ילך לפח אבל מה אם לא, מה אם יוולד הילד ויהיה מדהים|!! (מטאפורה כמובן לכל הנסיעה:) תראה בקיצור, אני לא יודע מה לעשות ולא יודע איפה להתחיל לעשות וכל אחד אומר משהו אחר, איך באמת אני ישיג עובדות, ובלי כל הבלה בלה בלה חוקי לא חוקי, אלא עובדות, מה באמת קורה שם , מה האפשרויות שלי, מה עדיף, אוסטרליה או ניורק, מה מה מה מה מה מה"????

Amir5551

New member
כשאתה אומר

שאתה מתכוון לחזור לארץ לאחר שהות ממושכת ובלתי חוקית מעבר לתקופה שהוקצתה לך ע"י הגורמים הנוגעים לדבר, בארה"ב או באוסטרליה ,אתה תקבל את העונש שלך בסוף אותה תקופה, ואם אתה אומר שלניו יורק אתה רוצה להגיע לבסוף לא משנה מה ודאי לא תרצה לחכות 10 שנים (במקרה הטוב) לתום תקופת מניעת כניסתך לארה"ב ע"י השלטונות אז אם כך אני הייתי מייעץ לך ללכת על אוסטרליה ,BAN מאוסטרליה לא אמור לשנות לך אם אתה רוצה להגיע לארה"ב בסופו של דבר (צעיר ורענן) בהצלחה

צודק אבל יחד עם זה.............

למרות שזה אספקט בפני עצמו אבל זו לא הייתה הכוונה שלי, מבחינת שהייה, אני לא מתכוון להישאר מעל המותר הבעיה היחידה היא אם יתפסו אותי עובד לא חוקי , אני נוסע לאוסטרליה אם אני יודע שמשפחה תאכסן אותי בזמן השהייה שלי, ואז אני יוכל לעבוד מצידי גם בג'ורה ולחסוך ולשלוח לחשבון בבית (למרות שנראה לי שרק דמי משלוח יעלו לי משכורת של חודש) אבל אם לא ילך המצב שם אני יתחיל מניורק אני ימצא את הדרכים אני יהפוך עולמות כי אני רק נוסע לאוסטרליה בשביל, דבר ראשון להנות מעט אבל בעיקר לחסוך כסף לתת לאמריקה עוד קצת זמן אולי להתרכח עם הויזות שלהם הסנובים האלה ומי יודע אולי שם אני יצליח להגיע למשהו ואז למצוא דרך לניורק... מה שבטוח זה שכל המחשבות האלה משאירות אותי ער בלילה שעות נוספות, אהה!!! אוף עדיף היה אף פעם לא להשתחרר מהצבא המעצבן הזה:)!

doronf65

New member
מנהל
אני אתן לך עובדות...

(רק על ארה"ב, אוסטרליה לא יודע) עובדה: אפשר להסתדר, אבל להיות כמו חורני. כי לכל מה שאמרתי ועוד, צריך מספר שנקרא SSN,שזה כמו ת"ז, ואם לא תיתן אז אין רשיון נהיגה,ויהיו בעיות לכל דבר. יידעו שאתה לא חוקי וינצלו את זה בשכר, (אין לך אפשרות להתלונן), בזה שתצטרך להפקיד ערבונות וכו'. גם עבודה היום קשה למצוא לא חוקי (מכבידים מאוד על כל מעביד רציני והגון) אלא אם אתה עושה עבודות שבארץ עושים עובדים זרים, וזה ניצול ובטח לא מה שאתה מחפש. הסיכוי שיתפסו אותך פיסית ברחוב גדל לעומת פעם, אבל הוא לא גדול גם היום, פשוט כי יש מיליוני מהגרים. אבל מערכתית אתה לא קיים. בבטחון של 100% אני אומר לך שאם תיכנס ותעשה over stay, כלומר תישאר מעבר לזמן ותהפוך לא חוקי, לא תוכל להיכנס אח"כ לארה"ב שוב להרבה זמן (תלוי כמה זמן נשארת מעבר, אבל הרבה זמן). כך שתהיה כלוא פה. אתה בנאדם מבוגר. תחליט. אני לא הייתי עושה את זה, לא משנה באיזה גיל. דורון

iris mom of two

New member
מה שאני לא מבינה

אם אתה מוכן לשבור את הגב במקום זר שאתה לא יודע את השפה למה לא להשאר בארץ? יש מלא עבודות חוקיות, למה להיות כל כך רחוקים מהבית, בלי כסף ועם פחד שיתפסו אותך ויכניסו אותך לכלא? אני מכירה אנשים שלא היו מסוגלים לחיות ככה וחזרו לארץ הרבה לפני 9/11. דרך אגב לפני שתשאל, אף פעם לא חייתי פה כלא חוקית (יש לי אזרחות מלידה), ואני לא מאמינה שהייתי גרה פה אלמלא הייתי נשואה לאמריקאי.

אוקי...........:) אז ככה...

אוקי דבר ראשון תשובה לדורון היקר:) שבאמת אני מסכים איתך במאה אחוז, אם כבר חשבתי על משהו לא חוקי לעשות זה רק בקטע של עבודה שאני יודע שמיליונים אחרים עושים ועוד לא עשיתי את זה ולכן אני חושב על אופציות אחרות עכשיו דבר שני לגבי שהייה מעבר לזמן שיתנו לי, אני לא מפגר אני יודע שאני אדפוק את עצמי בצורה מיותרת לחלוטין, אני לא יעשה דבר כזה... אני פשוט רוצה למצוא את הדרך הטובה ביותר להגיע לשם וללמוד שם משחק גם ואם אני אצטרך לעשות את זה בדרך החוקית וזה יקח זמן זה מה שאני יעשה, אני ימצא את הדרכים בסוף אני חייב למצוא אותם... ולגבי התשובה של איריס היקרה:) את צודקת מצד אחד אבל מצד שני הכל כאן כלכך אטום כל כך סגור כל כך אווווו! כולם כאן רגילים לאוקי, תסע לתאילנד תתמסטל ואז תחזור ותעבוד ואז תלמד ואז תתחיל את החיים הממוצעים שלך בארץ היפה שלנו... שלא תביני לא נכון אני חולה על ישראל, ותמיד לא משנה לאן ולאיפה אני יחזור לפה, זה השורש שלי האהבה שלי הדת שלי אבל יחד עם זה חייבים להיות מציאותיים ולהבין שלא משנה מה האפשרויות שם הרבה הרבה הרבה יותר גדולות גם הכאב ראש וגם העבודה יותר קשה אולי בהתחלה אבל אני חייב לצאת לשם, אני חייב לראות עולם להשתפשף להשתפר לראות יותר להבין יותר לדעת יותר מהאטימות פה שיכולה לשגע אותי בין אם וזה הפוליטיקה בין אם וזה הפיגועים בין אם וזה הטמטום ששורר בשלטונות בין אם זה האטימות של הצבא, המקום הזה יכול לשגע פילים לפעמים ותסכימי איתי שאני לא רוצה שייעברו לי החיים בין העניים ואני ימצא את עצמי בגיל 29 ואופס אני עדיין מאבטח בתי קפה...בקיצור התשוקות שלי הלב שלי כולם צורחים לי תלך ותנסה להגשים את החלומות שלך ותעשה כל מה שצריך בשביל להגשים אותם ובסופו של דבר כן אני יחזור לארצנו הקטנטנה והיפיפייה:) אבל לבנתיים נראה לי שהבנת את הפואנטה שלי..... :)

ניתושית

New member
תומר היקר

אם אתה חושב שהאמריקאים אנשים נורא פתוחים, לבביים ומחכים לך בזרועות פתוחות, אז אתה טועה! אם אתה לא רוצה להיות מאבטח בגיל 29, אז תלך ללמוד, תמצא עבודה טובה תעשה עם החיים שלך כמיטב יכולתך. אתה חושב לבוא לארה"ב, לעבוד בעבודה לא חוקית לחיות באמריקה ולעשות מיליונים ובגיל 29 להיות תותח??? תבוא, תטייל ותהנה. תחזור הביתה למד מקצוע מכובד ואולי יציעו לך לבוא לעבוד בארה"ב, זה קורה לא מעט והכי חשוב, תגשים חלום.

למעלה