למען טובתו של סר פול

John LennonS

New member
למען טובתו של סר פול

הרבה זמן לא כתבתי פה הודעה ששוה להתיחס אליה בכלל... באמצע-סוף שנות החמישים התחיל סגנון מוסיקה חדש - רוק. אבל לא היה בו משהו קסום כל כך עדיין כמו מתחילת שנות השישים ועד אמצע שנות השבעים. בשנות השישים התחיל שינוי חשיבתי בנוגע למהות החיים, אנשים גילו את הסמים והאהבה החופשית, דבר שהתחיל להראות בעין מאוד שלילית רק בתחילת שנות השמונים. הביטלס היו חלק ואולי רק תוצאה של השינוי, שהחל ביחד עם תחילת הקריירה שלהם. אז השאלה שלי היא: כמה השפעה לדתעכם היתה לביטלס ובאיזה מובנים על השינוי בחברה האנגלית והאמריקאית באותה תקופה? האם לדעתכם הביטלס היו פשוט להקה גדולה, שלא שינתה את התקופה אלא פשוט חיזקה אותה כאחת התקופות היפות במוסיקה? או במילים פשוטות יותר, כמה לדעתכם הביטלס היו מושפעים ומשפיעים על החברה, המוסיקה וההויה של אותה תקופה, ואפילו עשר השנים הבאות לאחר התפרקות הלהקה?

דיתוּש

New member
שאלה מעניינת...

אישית חברה שלי סיפרה לי שאבא שלה (הם אנגליים) כשהיה קטן ניסה סמים וכשההורים שלו גילו את זה הוא אמר להם "אז מה, גם לנון מעשן!" אז כן הייתה להם השפעה לפי דעתי בנושא הזה. במוסיקה ברור שהייתה להם השפעה, הם פשוט להקה אדירה (בלי קשר למה שאני חושבת), הם פשוט היו להיט. ואם ביטלס באופנה, אז גם דברים שקשורים לביטלס יהיו באופנה... היום אם מישהו יילך עם חולצה של הביטלס, הרבה אנשים ייצחקו עליו (אפילו אם יהיו כאלה שלא), באותה תקופה זה היה מגניב. בקיצור, הם היוו השפעה ענקית על החברה.

John LennonS

New member
אבל את יכולה לאמר שבאופן כללי

התקופה היתה כזו שאפילו בלי הבטלס היו להקות אחרות כמו רולינג סטונס, CCR, פינק פלויד, באפלו ספרינגפילד, בירדס, CSNY, ועוד רבות אחרות שהיו משפיעות על החברה. השאלה היא מה באמת היה המקום של הביטלס בחברה ולמה הם תפסו חלק מרכזי כל כך ודרך אגב יהיו אנשים שיגידו לך שהביטלס לא השפיעו על המוסיקה אלא הושפעו מלהקות אחרות.

Miss CB

New member
זה לא סותר אחד את השני...

הם אכן הושפעו רבות מאמני רוקנ'רול ואר&בי רבים, אבל גם השפיעו בצורה עצומה (לא מצליחה למצוא מילה יותר חזקה מזו) על המוסיקה שבאה אחריהם. בנוגע לשאלה שלך... וואו שאלה טובה. אמממ, נתחיל מזה שבגדול כן - הם השפיעו הרבה על אופנה דרך חיים וכו'. עכשיו פירוט? נו, ננסה. נתחיל מזה שקלישאה או לא קלישאה - רוקנ'רול זו דרך חיים; היה כמובן הרבה רוקנ'רול אמריקאי אבל הבריטים זה עסק שונה לגמרי. וגם המי היו פורצי דרך, וגם הסטונז, אבל גם הביטלס לקחו חלק ענקי בפלישה הבריטית. אני לא יודעת עם הדוגמא על סמים כל כך מייצגת, מה שבטוח הם השפיעו אופנתית המון: קשה לעקוב, אבל היו כל כך הרבה להקות "וואן-היט-וונדרז" שנראו בדיוק כמוהם.. החליפות, מין חיקוי לא מוצלח כזה. לעיתים כן מוצלח, אבל לא מספיק. אתם רוצים השפעה על העם, הקהל בגדול? טוב, קחו לדוגמא את תספורות המופ-טופ'ס המפורסמות. הרבה חיקו את הסגנון עיצוב-שיער הזה (שהוא ממש חמוד לעתי, אגב). בחזרה למוסיקלית, כי נזכרתי בעוד משהו: "הקטע ההודי" של ג'ורג' גרר הרבה נסיונות של אחרים. כמו כן גיטרת 12 המיתרים שהוא הראה לעולם בלילה של יום מפרך. אומנם הוא לא הראשון - אבל הוא כנראה הראשון שהביא את זה למיינסטרים (אם אנחנו נכנסים להגדרות). נגמר לי האויר אז.. זהו

tin ker bell

New member
אם מישהו ילך עם חולצה של הביטלס

הרבה יצחקו עליו?
לא נראה לי... הביטלס לא ממש יצאו מהאפנה... אני מאמינה שכמעט כל הילדים בביצפר שלי יודעים מי הם היו.. ורבים שאני מכירה מעריכים אותם כך שזה לא מדויק ובגדול אני באמת מסכימה עם מה שסי בי אמרה ועם מה שהנערה האחרת אמרה...

אצלנו יש חולצות ביטלס../images/Emo72.gif../images/Emo113.gif

יש לנו בבצפר קבוצה של "רוקיסטים" שכל הזמן באים עם חולצות של להקות רוק, ויש שם אחד שדומה לג'ורג' באופן מפתיע ויש לו שלוש (!) חולצות של הביטלס שהוא בא איתן כל הזמן למרות התלבושת האחידה..

i love lucy

New member
איזה כיף לכולכם... אני "לא" מבינה

במוזיקה כי אני אוהבת את הביטלס... לאן הגענו!!?!?!?

Another Girl

New member
זו שאלה כל כך ענקית ../images/Emo13.gif

שנראה לי שצריך מאמר שלם בשבילה(מישהו?) תן לי קצת זמן להרהר,תשובה מלאה בקרוב...

Another Girl

New member
והנה תשובה,חלקית ביותר

אני לא יודעת אם אפשר להגיד שהביטלס היו הראשונים בכל דבר-בטח שלא ברוקנ'רול או ברוק בכלל.תמיד היו יוצרים שעשו את זה לפניהם,בדרך זו או אחרת,אם כי זכו,כפי הנראה,לפחות פרסום.לדעתי מה שהם עשו היה לעשות את זה בסגנון ייחודי ולהעלות אותו דרגה אחת מעלה,וככה בעצם להוות פריצת דרך ודוגמה לאחרים-כמו שעשו למשל עם Sgt. Pepper, ועם הפסיכדליה ב-Revolver.כל כך הרבה יוצרים אז וכיום רואים בהם אבן שואבת ליצירה שלהם,ומנסים להידמות להם,או לפחות לקחת משהו מהגאוניות שלהם.מבחינה זו בהחלט אפשר לומר שהם פתחו דלת לעולם חדש של יצירה בתחום המוזיקה. בתחום החברתי-אין מה להגיד..אי אפשר לערער על השפעתה של הלהקה על החברה לעשורים שיבואו-זה התחיל ב"ביטלמניה",שאין צורך לפרט עליה,אבל גם ל"פלישה הבריטית"-כנ"ל.שירים כמו All you need id love היו ונשארו אחד מהסממנים המרכזיים לתקופה של אז-של השלום,חופש,אהבה ובקיצור,היפיות
נכון שהם לא הביאו ראשונים את ה"בשורה" לעולם,ומן הסתם היו מושפעים מיוצרים אחרים שמסביבם,אבל לכו תנסו לחשוב עליה,על "ילדי הפרחים" בלי שהשם שלהם יעלה לכם בראש.את הפרסום המסחרי שהם זכו לו,הם תיעלו בין השאר למטרה הזו. יודעת שיש המון דברים שלא ציינתי..אבל זה בגדול.

אלרוס

New member
אם תלחצי על הסתר תגובות תגלי שיש

לחידון שלך 74! תגובות שזה המון יחסית לפורום שלנו

i love lucy

New member
אני לקחתי את זה כמחמאה... למרות

שמי שלא כל כך היה נחמד לו החידון יכול לדעת שאני ינסה לשפר לפעם הבאה... מאוד לא סתם! אם אני יוכל לעשות את זה מתישהו שוב (משהו שאני אישית מאוד רוצה כי נורא נהנתי לעשות אותו...בתנאי שגם אתם נהנים...) והוא גם יכול לתת לי עצות בשמחה... בכל מקרה תודה למי שחשב שהיה נחמד ולמי שלא ממש אז שיאמר לי מה לשפר ואני ישפר!...

John LennonS

New member
מלבד שתי תגובות ורבע

לא ראיתי שום הודעה שבאמת ניסתה לגעת בשאלה שלי, חבל אפשר היה ללכת איתה לכיוונים די מעניינים אני חושב... דרך אגב, ראית את מ ק ר ט נ י (האיש והקיטורים)?

כמה הגיגים

ולכן אנסה לטפל רק בחלקים ממנו. הביטלס לא השפיעו, כי: 1. עם כל הכבוד לשיריהם, אין להם רוב מוצק לשירי מחאה למיניהם, שבכלל לא היו קיימים עד Rubber soul. הביטלס היו די מתונים בתחום, יחסית לאמנים כמו בוב דילן, ולא הביעו את דעותיהם הפוליטיות והחברתיות ברוב שיריהם. 2. הם היו להקת רוק. וללהקת רוק אין כוח לשנות את העולם כמו מנהיג מדינה, או אישיות אחרת מסוגה. תפקידה של להקת רוק, הוא בדרך כלל (כצפוי) ליצור רוק. רק אחרי התפקיד הזה יכול לבוא התפקיד של לשנות את העולם. 3. הם לא היו חדשניים בתחום הרוק- הם פיתחו את התחום מאד. הם הלכו לכיוונים שונים, בין אם הודיים ובין אם קלאסיים, אבל הם לא המציאו אותם. הם "רק" שכללו אותם בצורה מדהימה. כך שיוצרים של ז'אנר מוזיקה חדש הם לא היו. הביטלס השפיעו, כי 1. הם היו בריטים. והם היו בריטים שהצליחו בארצות הברית. תופעה כזאת לא הייתה נפוצה בזמנם, ולמען האמת הם החלו את הפלישה הבריטית המפורסמת לבריטניה, ולמעשה היו בין האחראים להצלחת הרוק הבריטי, דבר שכולנו צריכים לשמוח עליו. 2. היו להם שירי מחאה מסויימים. אולי אותם שירי מחאה לא הניעו תנועות המונים, למרות ש-Imagine (למרות שהוא רק של יוצא ביטלס ולא של הביטלס עצמם) מהווה בסיס מסויים לתנועות מסויימות, אבל הם בהחלט גרמו לכמה אנשים לחשוב פעמיים. שירים כמו Eleanor Rigby ו-Nowhere man בהחלט יכולים לשנות. ברמת המיקרו לפחות. 3. הם הביאו סוגים שונים של רוק למיינסטרים- הרוק הפסיכודלי (עם כל הכבוד לפט סאונדס ולרוג'ר המהנדס...) לא היה תופעה נפוצה כל כך לפני כניסתם של הביטלס לתחום. כאשר הביטלס, האנשים הכי אהודים בעולם אולי באותה תקופה, מחליטים ללכת לכיוון הפסיכודלי- לא מעט אנשים הולכים איתם לכיוון הפסיכודלי. ואכן, סרג'נט פפרס הוא האלבום הכי נמכר בבריטניה אי פעם. 4. Abbey road- האלבום הקטן (לא כל כך) הזה, היה אלבום די חשוב. השיר I want you אינו שיר רוק רגיל, והוא ארוך במיוחד. מנגד, her majesty גם אינו שיר רגיל במיוחד על כל 23 שניותיו. ההתאמה בין הרצועות בחלקו השני של האלבום, והאווירה הכללית של האלבום- נותנות את התחושה שזה היה אחד מאלבומי הקונספט הראשונים, ובין השאר בזכותו ישנם אלבומי קונספט. 5. חיזוק אווירת התקופה- הביטלס השתלבו מצויין בתקופה. חבר'ה מסוממים שממציאים שירים טובים הם בלי ספק סממן מתאים לתקופה. ויש סיכוי לא רע שצעירים רבים קיבלו מהם השראה. 6. השראה ללהקות אחרות- הביטלס לא היו קיימים רק בפני עצמם. הם הוקפו בלהקות אחרות ושונות, שללא ספק הושפעו מהם. מפורסמת עד מאד (וגם נדושה, אבל אחזור על זה שוב) התחרות הקטנה של הביטלס עם הביץ' בויז, שסחטה משתי הלהקות יצירות מדהימות.

John LennonS

New member
תשובה יפנ ומעניינת

יש לי כמה דברים להגיד לך לגבי מה שכתבת: 1. אני לא חושב שAbbey road היה אחד מאלבומי הקונספט הראשונים, למעשה אלבומי הקונספט התחילו עוד לפניו ו69 היתה שנה שבה יצאו לאור אלבומי קונספט נוספים... 2. הביטלס לא הביאו את הרוק הפסיכדלי בכלל... היו לפניהם, עוד הרבה לפניהם להקה חמודה שנקראה Yardbirds עם מר קלפטון וג'ף בק שניגנו רוק-בלוז פסיכדלי משהו עוד בשנת 63 בערך. אני מאוד מסכים לגבי כך שהם לא נכנסו כמעט מעולם לעניין של שירי מחאה, הם ל לקחו חלק בהוויה הזו... וכמובן שאני לא אחלוק על קביעתך הנכונה שהם היו הבריטים הראשונים ש"פרצו" את הדרך לארצות הברית והיוו חלק חשוב ועיקרי במה שנקרא The British Invation.

1+2

1. המממ... אולי היו אלבומי קונספט לפניו, אבל לא במודל שלו. וגם הם היו מעטים. בשנת 69 באמת יצאו אלבומי קונספט מסויימים. 2. מעולם לא טענתי שהביטלס הביאו את הרוק הפסיכודלי. למען האמת ציינתי בדיוק את היארד בירדס עם "רוג'ר המהנדס". אמרתי שהם הביאו אותו למיינסטרים. ועובדה שהרבה יותר אנשים שמעו על סרג'נט פפרס מאשר על רוג'ר המהנדס.

John LennonS

New member
טעות שלי

לגבי עניין הפסיכדליה - צודק, ההערה שלי לא הייתה במקום, טעות שלי. חוץ מזה אני די מתפלא שאף אחד לא ניסה להגיב להודעה שלך שהייתה די מעניינת ועניינית

למעלה