למקצוענים שמבינים בסוגים השונים...

roymesi

New member
למקצוענים שמבינים בסוגים השונים...

אני מעוניין לקנות את המצלמה optura Xi של canon . בארץ היא עולה 10,000 ש"ח (!!!). בארה"ב 1000$ (NTSC שקוף עבורי כי אני עורך במחשב). האם יש למשיהו מכם את המצלמה הזו? אני מתלבט בינה לבין מצלמה טובה לא פחות (שהוכתרה כמצלמת השנה במגזינים נחשבים): MX500 של פנסוניק, בעלת 3 שבבים. מחיריהם פחות או יותר זהים וההבדל הוא שלקנון יש שבב אחד אבל באיכות גבוהה מאד. תמונות הסטילס של שתיהן ברמה מאד גבוהה כך שמצלמת סטילס אני לא קונה (פיתחתי בחנות והאיכות פשוט מדהימה). העניין הוא גם שאם אני קונה בחו"ל אז אין אחריות. האם זה סיכון גדול? ממילא האחריות היא לרוב לשנה, אז ככה ש.... מה אתם אומרים?? רועי

videokid

New member
מה תעשה אחרי העריכה?

החומר ישאר עדיין ב NTSC... זה טוב רק אם אתה מעוניין להשתמש לצרכי אינטרנט. כדי להעביר ל PAL צריך לרנדר הכל + ירידה משמעותית באיכות.

roymesi

New member
מה פתאום...?

אני עושה המרה בפרמייר.... NTSC ---> PAL איזה ירידה יש באיכות...? אני לא נתקלתי במצב כזה...

VIDE0KID

New member
זה לא נראה טוב וזה לוקח המון זמן

תבדוק את זה לפני שאתה קונה. PAL זה 720X576 ובשניה יש 25 פריים NTSC זה 640X480 ובשניה יש 30 פריים באמת שיטת הצבע השונה ניתן לשנות בפרמייר ואז אין בעיה. אבל מה עם ההפרש בגדלים? מה עם עוד 5 פריים כל שניה?... זה יעבוד אבל זה לעולם לא יראה כמו במצלמת PAL. כבר עדיף לך לעבוד כל הדרך ב NTSC... ולקוות לטלויזיות מולטי סיסטם.

למעלה