למרוט את השערות!!!

למרוט את השערות!!!

"אין מה לאכול בבית הזה!!! מאז שנהייתם כולכם צמחונים טבעונים אין כאן כלום!!! סבבה שאתם לא רוטצים אבל מה אני אמורה לאכול? לא בא לי חומוס, לא בא לי ממרח טופו, אני שומאת פטריות וחצילים, לא בא לי ממרח פלפלים, לא בא לי קציצות מקטניות אפילו שהן בסדר ולא רוטב בולונז מסויה אפילו שהוא בסדר, לא בא לי!!!!!!!!"

טוב, לנשום עמוק, להצטער עמוק בלב ולהניח
שתבחר בעצמצה לעצמה
זה שלה
זה בתחום אחריותה
הו אבל תחושת ההחמצה והחומץ טפיייייייי

Gidi Shemer

New member

יו-- מה שמחכה לי ...אימל'ה!

אבל את יודעת מה...היא בוגרת מספיק להכין לעצמה מה שבא לה גם מחוץ לבית

היא הרי 'חוקית' ..

(אומרת למרות שיודעת שגם לי יהיה קשה..ואני עדיין כן נותנת לה את מה שאסור להזכיר...כי אצלי היא לא תאכל כלום אם לא. בדוק.
אני דווקא מקווה שעם ההתבגרות תהיה אצלנו התפכחות)

Ofericko

New member
אני עוד רחוק מלהתמודד עם הגילאים האלה

אבל אני בטוח שתעברו גם את זה...

usi1

New member
מנפלאות גיל ההתבגרות

את בשלנית בחסד, לפי מה שאני רואה, תשאלי אותה אז מה היא רוצה, ותכיני לה . או שתשלחי אותה לסופר לקנות ולהכין מה שבא לה כל עוד זה אוכל .
היא בחורה גדולה עוד דקה בצבא. בלאו הכי היא תעשה מה שיבוא לה .
פרט לכך, תעשי לה איזה בצק ממולא במשהוא, לזניה טובה, סלטים רעננים, דפי אורז ממולאים, עלי גפן, זה יותר אטרקטיבי מהרשימה הזו, זה באמת לא אטרקציות.... גם לי לא היה בא על שום דבר כאן .... ואני צמחונית כי אני רוצה לא כי משהוא הכריח אותי לזה .
הסלט עדשים שחורים עם החמוציות, אין מי שאכל אותו ולא אהב כולל קרניבורים מושבעים .
תנסי כל מיני אופציות.

מסכימה

אם היא מבינה את התוכן היא תהיה צמחונית/טבעונית לבד. היא כבר ממש מספיק בוגרת להחליט בשביל עצמה.
וגם באמת יש מאכלים מעוררי תאבון יותר מהרשימה שהי אמרה.

הצחקת אותה

כל המוזכר כאן נעשה ומוכן ומחודש ומגוון
היא לא שם
אין מצב לסלט שהזכרת, כאילו עדשים? במרק בסדר אבל בסלט? זה לא אוכל!...

לא קל!

מה כן בא לה?

כשהחלטתי בגיל 12 להיות צמחונית, אמא שלי בישלה לאירועים מיוחדים צמחוני אבל ביומיום די פשוט, וזו היתה הדחיפה שלי ללמוד לבשל!
השאלה אם תסכימו לה לבשל לא טבעוני בבית.
בגילה חייבים ״לבעוט״ נגד משהו, סיפקתם לה מצע פורה לבעיטות

אני היום לא מסכימה לבישולים לא טבעוניים בבית, אבל כן מסכימה לטייק אוויי לא טבעוני וגם משלמת עליו (לא מסכימה שזה ייאכל על הכלים שלי... רק על חדפ). הבן שלי הולך לדודה או לסבתא בשביל שניצל או מרק עוף.

מרשה להביא

מרשה לאכול בכלי הבית- לא שומרים כשרות
מרשה להכין אבל לא מוכנה יותר להכין...

Ofericko

New member
זה נשמע הסדר לא רע בכלל בנסיבות

הקיימות.
אני מניח שהגיל הזה הוא אחד הקשים להקשבה והכלה. זה גיל בו ההורמונים שולטים וכל מה שהם רוצים זה לטרוף את העולם וזה לחלוטין לא מתיישב עם התחשבות באחר, הקשבה, שלא לדבר על חמלה.

אני בטוח שזו הכללה גסה אבל בגדול, זה נראה לי גיל שלא צריך להתפלא על חוסר רגישות.

אז זהו

שהיא מאד מאד חומלת ועדינת לב וקשובה ןבכלל מהממת וככה
אני כל כך מתפלאה שהמסר לא עובר ומחלחל בעומק כאילו יש שם איזה בלוק בלתי חדיר לנושא הזה...

הי הי רגע אחד

אני לא מסעדה וכאן לא תכנית כבקשתך
היא לא בת יחידה
אין לה שום ענין בעלי גפן או בסלט עדשים עם חמוציות, היא אוכלת מאד לא מגוון ומבחינתה שיהיו כנפיים שניצל קציצות בשר ועוף בתנור כל יום כל היום ואז ליד זה סלט ירקות אבל עם גבינה וביצים בכל צורה כמעט...לא אבוקדו, לא טחינה, לא פטריות, לא קטניות למעט שעועית מבושלת ברוטב עגבניות,
אוכלת בלית ברירה מאכלים על בסיס טופו, עושה טובה ואוכלת פלאפל אבל "אין מה להשוות לשווארמה אמיתית..."
כשאני מכינה ארוחות מלאות מנות תמיד צריך שיהיה אורז לבן או פירה או צ'יפס כדי שיהיה לה מה לאכול כי ברוב הדברים היא לא נוגעת...

שלחתי אותה לקנות ולהכין לעצמה מה שהיא רוצה אבל היא כועסת- "לא מתחשבים בי בכלל..."

"אם הייתי שומרת כשרות? אם הייתי אלרגית לכל הדברים האלה שלך?"

לזניה עובדת על אותו בולונז סויה דחוי ומקופח, בבית שלנו יש הרבה מאד מגוון

זה משהו עקרוני

ושוב- אני לא מסעדה ולא רוצה להיות

יוספה 51

New member
מיקי (לי את מרשה, נכון?), צודקת

את לא מסעדה וממש לא צריך להתחיל לפצות אותה. בטח לא עם הבישולים שלך שהם מדהימים. אני תמיד מתפעמת... והיא- מתבגרת טיפוסית. צריך למצוא סיבה לכעוס על העולם, שזה אומר על אמא, אז התירוץ הנוכחי זה הטבעונות. לא מתחשבים בה- זה תמיד, ככה זה, השאלה על בסיס מה לא מתחשבים בה, במקרה הזה זה בגלל הבישול בבית, במקרים אחרים זה כי מעיזים לעשות רעש בבית ביום שבת בשעה 12 (אצלי למשל כך היה עם הבת), או דורשים שאחד הטיולים עם הכלב יהיה של הבחור... ש'עובד כל כך קשה כל היום'... בקיצור, הם צריכים למרוד ואנחנו צריכים לנשום עמוק ולעמוד על שלנו, רצוי בדרכי נעם. אז, כמו שכתבת, את הגבולות יש לך- את לא מסעדה, לא מוכנה לבשל לא טבעוני (גם אני,אגב, אין מצב שאסכים לזה),את מרשה לה חופש פעולה של קניה ואפילו בישול וזה לדעתי בהחלט יפה מאד, טולרנטי בהחלט, (אגב נסי לקנות לה שווארמה צמחונית, לדעתי הרבה יותר טעים מהמקור). ובמקביל, ממליצה לקחת אויר ולזכור שעוד שנה שנתיים זה מאחורייך...

RSPA

New member
לסדר לה שידוך טבעוני בדחיפות....

אז הכל יסתדר...
ואם לא, אז הכל יעבור מאליו תוך שנה שנתיים , גג...

ולך מיקי - חזקי ואמצי

למעלה