למרות הגיור לא תוכל להינשא

oliveraf

New member
למרות הגיור לא תוכל להינשא

שלום רציתי לשאול עוד משהו לעניין החברה שמיתגיירת ויש לה חבר כהן גם שהיא מיתגיירת היא לא יכולה להיתחתן איתו? הרי היא אז כבר לא גויה? ומה קורה במצב שהוא מוכן לשאת אותה לאישה למרות שהוא כהן מה במצב כזה אם הוא אוהב אותה ומוכן להיתחתן איתה? הרי אף אחד לא יכול למנוע זאת ממנו לפי מה שאני הבנתי מהחברה הוא בכל יקרה לא מאבד את הכהונה והיא בסופו של דבר יהודיה מה קורה במצב כזה? וזאת אומרת שאין לה שום בעיה להיתגייר למרות שהיא הולכת איתו? האם יכולים בבית הדין לעשות לה בעיות? או לדחות אותה? אודה לך אם תענה לשאלותי כי זה נורא חשוב לי בתודה מראש אוליברה

כהן אינו רשאי לישא גיורת...

ואין לזה קשר לגיור שלה, היא תגוייר, אבל לאחר מכן הרבנות לא תחתן אותם.

לאונידס

Active member
היה מקרה של נשיא בית המשפט העליון

חיים כהן הוא נישא לאישה פנויה שלא היתה רווקה (אינני זוכר אם אלמנה או גרושה). מה הדין במקרה הזה?

לאונידס

Active member
האם ילדיו אינם יהודים?

אין לי מושג לגבי הנישואים אם היו אזרחיים או לא אבל מה מעמדם של ילדיו? ואם היה רוצה להתגרש חו"ח האם היה חייב בגרושין כדת וכדין?

הייתי מבקש שלא לדבר אודות...

אדם זה או אחר, לעצם העניין. ילדיו של כהן שנישא לגרושה דינם כ-חלל, היינו מחולל מקדושתו ככהן, ואין להם דין כהן. מי שנישא בנישואין אזרחיים, מחייבים אותו בגט לחומרא.

לאונידס

Active member
מחל לי, פשוט רציתי לתת דוגמה

כי לפי תשובתך ניתן היה לחשוב שלא ניתן להתחתן ולפי הדוגמא ניתן גם ניתן

אם לדעתך ניתן גם ניתן.......

הרי שהכל ניתן, גם לחתן אדם עם פיל. דבר שאסור ע"פ התורה, והולכים ועושים אותו אצל איזה גוי באיזה עיריה, זה נקרא ניתן?????

לאונידס

Active member
מין שאיננו במינו

אדם עם פיל ילדיו לא יהיו יהודים במקרה שעליו עלתה השאלה הילדים יהיו יהודים כשרים

למעלה