למרות ההפסד מול צאסקא וריבוי משחקי ההכנה

waviram

New member
למרות ההפסד מול צאסקא וריבוי משחקי ההכנה

המשחק היה טוב למכבי למרות ההפסד. צוות המאמנים יכול לקחת ממנו הרבה נקודות לשיפור, הרבה יותר מהמשחק מול פנאתינאיקוס. רודני וייט הראה יכולת טובה בחצי הראשון אך הראה שהוא לא מחובר לקבוצה. הזכיר לי מאוד את פייזר בחודשים הראשונים של העונה הקודמת רק עם פחות עבירות. צריך לחבר אותו לקבוצה באימונים ולפתוח אותו לאפשרויות מסירה כשהוא עם הכדור בפוסט. לדעתי אפי לא יוכל להמשיך לשחק עם וויליאמס בעמדה 4 לאורך זמן אז צריך להתרכז בהכנסת וייט להרכב. הבנתי שארויו היה חולה אז אין כ"כ טעם לדבר עליו, אבל צריך לעבוד הרבה על היכולת של חג'ג' להיות רכז שני ולהוביל את הקבוצה כשארויו לא על המגרש, כי כרגע זה לא נראה טוב. היה טעם גם לשחק יותר עם שארפ ברבעים השלישי והאחרון. פישר וסימונס עושים יותר מדי עבירות בשלבים הראשונים של המשחק ולכן נעדרים מחלקים גדולים ממנו. צריך לראות איך זה משתנה בהמשך - אולי צריך לבחון מעבר להגנה איזורית בשלבים מוקדמים של המשחק. בורשטיין התחיל לחזור לרמת המשחק שלו - עובדה חשובה מאוד למכבי. השאלה הגדולה שלי היא האם ריבוי משחקי ההכנה באמת ישיגו את המטרה להכין את הקבוצה הכי טוב שאפשר לעונה הקרובה, ואני נוטה לחשוב שהתשובה היא לא. יצירת היכרות טובה וגיבוש בין שחקנים נעשית בעיקר באימונים, וריבוי משחקי אימון מביא לכך שהאימונים שנעשים מהווים לא יותר מהכנה למשחקי האימון (בשל הרצון לנצח למען היוקרה של המועדון). כאלה אימונים מחטיאים את המטרה של גיבוש השחקנים לקבוצה ויוצרים סגנון משחק שמבוסס בעיקר על יכולת אישית. ואמנם, כצפוי, ראינו בחלקים גדולים ממשחקי האימון שהשחקנים משחקים בעיקר כדי להוכיח את עצמם ולקנות דקות נוספות על המגרש ולא כקבוצה שמשחקת יחד במטרה לנצח. לכן למרות כל הרצון לנצח את פנא' ב- "גומלין" ביום שישי בלובליאנה, אני לא בטוח שהשתתפות בטורניר הזה היא הדבר שהכי נכון עכשיו לעשות...

יו45

New member
ומצד שני

חשוב שמכבי תדע איפה היא עומדת ביחס לגדולות של אירופה . זה מקום ההתמודדות הטבעי שלנו .

למעלה