למרות היותי חילוני גמור לא הייתי רוצה למות

A M S T A F1

New member
למרות היותי חילוני גמור לא הייתי רוצה למות

לפני שאדע מה זו חוכמת הקבלה מהו ספר הזוהר מיהם התנאים מה היא הגמרה והמישנה הייתי רוצה להיתעמק בספר התהילים ומי כתב אותו היסטוריית בני ישראל והתלמוד הבבלי ועוד דברים רבים בסוף גיליתי שגם אם אתחיל כעת בלימודים קדחתניים אני עלול לפגר בחומר האם יש למישהו רעיון במה להתחיל?

ניכר שיש בך רצון חזק ואמיתי...

אם כך, אתה מוזמן: http://www.tapuz.co.il/communa/usercommuna.asp?communaid=28923 נ.ב:אין מה לדאוג, האיכות היא יתרון על הכמות

לאט../images/Emo13.gif

ראשית אתה יכול לפתוח אינציקלופיה כדי לקבל מושג מי נגד מי (אל תשכח שמדובר בהיסטוריה של למעלה מ-3,000 שנה). אפילו ויקיפדיה תספק לך ידע רוחבי טוב. אין מה לפגר בחומר מכיוון שאין תוכנית לימודים ואתה לא עומד להשוואה. תקרא, תתעניין ותתעמק במה שידבר אליך. אם יהיו שאלו תוכל לשאול כאן.

A M S T A F1

New member
תודה חברים

הרעיון שלי הוא לא לחזור בתשובה לעת זיקנה או לזכות במצוות מטרתי היא לימודים נטו כי אני מאוד רוצה לדעת מיהו העם היהודי שאני משתייך לו כבר 36 שנה ומה מיוחד בנו

אני רק רוצה לציין

שמדובר במאמר שנכתב על פי פרשנות אורטודוקסית (ודעות שמייצגות את המגזר הספציפי הזה).

למה אתה חושב שיש אינטרס לשקר?

אז מי שכתב את סיפרי ההיסטוריה יש לו איטרס לשקר? וגם אין מה לשקר, זה עובדות אחי.

חס וחלילה לשקר

אמרתי שמדובר בפרשנויות לכתוב ולא באמיתות מוחלטות (למשל, לא כולם יסכימו שבמעמד הר סיני התקבלו שתי תורות, אלא שזה מדרש חז"לי ולא יותר). אני לא רוצה להכנס לויכוח, רק ציינתי שזו נקודת מבט אחת מבין כמה.

למעלה