למרות שאני לא הרבה זמן בפורום...

• פותח הנושא GOTN
  • פורסם בתאריך

GOTN

New member
למרות שאני לא הרבה זמן בפורום...

הספקתי כבר לראות שרוב האנשים כאן אינם מאמינים בדברים שהם מעבר למסגרת הקטנה שאנו מכירים: גנטיקה, אבולוציה וכו' וכו'... לכל אלה שהתייחסתי זה עתה... יש לי שאלה אליכם: בואו נניח שאתם צודקים, אין אלוהים, אין נשמות, אין משהו שהוא מעבר לדברים שאנו מכירים כיום. השאלה שלי היא: מה מכניס לנו את המחשבות למח? או אם תרצו: מה זה מחשבות? איך אנחנו מייצרים אותם? ממה הן עשויות? מי נגד מי? וכמה כמה?

nכמ

New member
להגיד שאין נפש זה דבר לא נכון לדעתי

אבל אני לא מאמין בקיום של נשמה רוחנית, אני מאמין שהנפש, כמו שסטיבן פינקר (פרופסור לפסיכולוגיה וחוקר בתחום) רשם "המוחות שלנו לא מתעוררים לחיים כתוצאה מפעולתו של אד אלוהי או עקרון פלא אחד ויחיד. המוח, בדיוק כמו חללית אפולו מתוכנן לפתור הרבה בעיות הנדסיות ולכן הוא עמוס במערכות עטירות טכנולוגיה, שכל אחת מהם עוצבה במיוחד להתגברות על המכשולים שלה" והנפש היא לא דבר מיסטי (לדעתי) ולא תוצר של נפש בלתי נראית שמקפצת לתוך הרחם בזמן שרקמות העובר נבנו מספיק כדי להכיל אותה, אלא היא תוצר של הרקמות והתאים. מחשבה זה דבר אסוציאטיבי כשם שהמוח פועל בצורה הזאת, כלומר כל מחשבה אחת מעוררת מחשבה אחרת בצורה אסוציאטיבית, כאשר השנייה תהיה קשורה לראשונה בקשר ניורולוגי. מחשבות עשויות מתאי עצב - ניורונים במוח. אם יש אלוהים, אז אני מאמין שהוא היה צריך ליצור את כל הנפשות בצורה שווה , אבל יש אנשים עם מנת משכל יותר גבוהה ויש יותר נמוכה, יש כאלה שהם היפראקטיבים, ויש כאלה שהם מאוד מוטורים. והרשימה של ההבדלים יכולה להמשיך. הפסיכיאטריה מגדירה ההפרעות כתוצר אורגני, כלומר שבאם יש ליקויי במבנה של המוח, יהיה ליקויי באישיות. מה שמראה שלא כל הנשמות נולדו שוות.

nכמ

New member
מעבר לזה

יש את המקרה המפורסם של פיניאס גייג', ראיתי תוכנית על זה בערוץ 8, ואם תריץ חיפוש באינטרנט תוכל למצוא אינפורמציה בנושא. אני מצרף את זה לפה: מקור: אתר חופש תחילתו של מחקר על השפעת המוח על האישיות היא ב-1848, כאשר קרתה תאונה לפועל בשם פיניאס גייג' (Gage). הוא שיגר בטעות חתיכת ברזל עבה בשעת עבודתו. הברזל חדר דרך פניו, גולגלתו ומוחו ועף השמיימה. גייג' סבל מזעזוע למשך כמה רגעים אך התאושש לגמרי. ואולם, אישיותו השתנתה לחלוטין: הוא הפך מאדם אחראי ומנומס לאדם גחמני וחסר-נימוס. הוא לא כיבד מוסכמות חברתיות כפי שכיבדן לפני התאונה. הוא היה לאדם אחר לגמרי. המקרה של גייג' לא היה מקרה מבודד. היו עוד מקרים דומים שבהם תאונה שפגעה במוח שינתה את אישיות הנפגע. מכאן החלה לצמוח התאוריה שלפיה הנפש אינה נפרדת מהגוף.

demoloc

New member
זה מאוד פשוט

הורמונים וכימקלים. אני אפילו הוכיח לך , שמעת על תרופות שגורמות דיכאון? זה גם רגש , והנה תרופה שעשויה מכימיקלים יכולה לשנות אותם , כלומר שמה שגורם להם מההתחלה זה כימקל או תרכובת כימיקלים...

nכמ

New member
איזה תרופות גורמות לדיכאון?

מה השם של התרופה? (או שאתה לא זוכר?)

demoloc

New member
אני לא יודע שמות של תרופות

אבל בכל בית מרקחת יש.

nכמ

New member
תרופות שגורמות לדיכאון

עד כמה שאני יודע, יש פרוזאק שזה תרופות שמפחיתות דיכאון, אבל לא שמעתי על תרופה שיוצרת דיכאון (למרות שאני מאמין שיכולה להיות קיימת)

LordOfSpells

New member
זה לא שהמטרה היא ליצור דיכאון...

זה תופעת לוואי. כל מיני תרופות נגד דלקות שבולעים....לא יודע שמות... אבל יש נגיד נגד פצעי בגרות, ונגד דלקות עור... זה תופעת לוואי שאם אני לא טועה גורמת לפחתה ביצור הפניל תיאמין, אבל אני לא בטוח. אני אף-פעם לא בטוח...

סמים = כימיקלים שיוצרים שינוי במצב

הריגשי / נפשי. לפחות חלק מהסמים. בעצם גם מזונות מסויימים יכולים ליצור שינוי במצב הנפשי.

LordOfSpells

New member
שוקולד לדוגמא. אתם יודעים שמאכילת

40 קילוגרם שוקלד מטמסטלים כמו מג'ויינט אחד? זאת מכיוון שיש את אותו החומר הפעיל בג'ויינט (לצערי לא זוכר שם כרגע) גם בשוקולד, אבל בכמות כל-כך קטנה שצריך לאכול 40 ק"ג כדי להתמסטל.

SilentMike

New member
החומר הפעיל במריחואנה:

החומר הפעיל במריחואנה נקרא THC. ככל הידוע לי שוקולד אינו מכיל THC, אם כי יתכן שהוא מכיל כמות קטנה מאוד של קפאין.

LordOfSpells

New member
אני אף פעם לא זוכר אם C או S

אז עדיף כבר לא לכתוב =). בכל מקרה, אני לא בטוח שזה גם מה שיש בשוקולד, אבל על-פי הספר ש לד"ר סטיבן ג'ואן- "ניוטון והכובען המטורף" יש את זה בכמות זניחה. (כמו שכתבתי בהודעה הקודמת).

nכמ

New member
רק להוסיף למה שרשמתי

האבולוציה לא מתייחסת למושג של מה זה נפש ואיך הנפש עובדת, היא רק קובעת שנוצרנו ע"י תהליך ארוך שנקרא אבולוציה. שאלת הנפש ומה היכולות שלה, היא שאלה אחרת. מה שרשמתי לגבי הנפש מהווה אך ורק את הדעה שלי.

mamluka

New member
מחשבות הם אינטרקציה בין סמלים

אני אתחיל בזה שאף אחד עוד לא יודע מה זה בדיוק מחשבות ואיך כל זה עובד אבל יש השערות אני יוצא מתוך נקודת הנחה מדעית שאין משהו בצוך המוח שהוא לא חומרי או לא עשוי מאטומים רק ככה אני אוכל להסביר את זה על רגל אחת מידע זה מבוסס על GODEL ECHSER BACH ANF DARWIN DANGEROUS IDEA המוח הוא דבר מעוד מורכב והפעילות בין הניורונים היא מאוד מאוד מורכבת התאוריה אומרת שמחשבות זה בעצם כמו משחק של סמלים במוח כל מושג מילולי כל אובייקט בעולם נמצא במוח בתור סמל במובן האבסטרקטי שפעילות ניורונית מסויימת מתפרשת בתור סמל החשיבה היא כמו מערכת הפעלה שיושבת על הניורונים כלומר המחשבה לא מודעת לקיומם של התאים האלה וגם לא יכולה לדעת זהוא כמו מימד שונה ובוא קיים המשחק בין הסמלים, הקשרים המורכבים בין סמלים וובייקטים הוא זה שיוצר את המחשבות הדבר כל כך מורכב שזה מה שגורם לנו להרגיש חיים מחשבה היא מורכבות בלתי נתפסת במימד התוכנתי של המוח ככה אני רואה את זה כמובן זה מאוד מופשט וצריך לקרוא ספרים רבים כדי להבין את זה יותר טוב Society of mind Marvin minsky זה ספר מומלץ שיש לי אבל עוד לא קראתי

למעלה