למרות שזה יותר קשור לפורום חלומות..

אולי

New member
למרות שזה יותר קשור לפורום חלומות..

רק רציתי לשתף בחלום ממש מדהים שהיה לי הלילה - חלמתי שאני יושבת מול פסיכולוג (באופן כללי אני מתעבת פסיכולוגים....) והוא התנהג ממש לא כמו פסיכולוג רגיל (הוא כל הזמן צחק והצחיק והכניס לשתף דיבורו תמונות ששלף לא-מובן-מאיפה...) והחלק הכי מגניב פה - ש"הוא" התחיל להסביר מלא תהליכים מורכבים ויפים שעוברים על החיים שלי בצורה כל כך מובנת ואמיתית! "הוא" הסביר לי למה קורה לי ככה, ומה לעשות הלאה... זה היה פשוט מדהים!!! (היתעוררתי באמצע וכל הזמן ניסיתי לחזור לישון ולהמשיך את החלום אבל זה לא הלך...) החלק המעצבן בסיפור, הוא שאני כל הזמן רושמת את חלומותיי ומפענחת אותם שלב שלב עד שמגיעה לפיתרון הולם (שמאוד עוזר..) אבל פתאום, החלום ה"פסיכולוג" הכל נעשה כל כך ברור, בלי שום רמזים... למה בכלל צריך רמזים מעצבנים? ממש כיף שהכל נהיה ברור... אז בקיצר, מסתתרת פה מישהי שהיא פסיכולוגית בכלל לא רעה בנפשה...(נו, טוב, לכם ניתן הנחה לטיפול...) לילה טוב!!

מעניין בהחלט !

חלומות צלולים הם מקום מצויין לדברים מהסוג הזה ולכן אם תירצי לחזור על החלום הזה שוב חלום צלול זו הדרך הטובה ביותר. בזמן חלום צלול היכולת המחשבתית והיצירתית שלך גבוהה מאד עקב השילוב המיוחד בו זמנית בין המודע לתת מודע. בחלום הצלול שיהיה לך ( מקווה שיהיה לך ... ) פשוט הסתובבי בזירה וחפשי שוב את אותו פסיכולוג להמשך הטיפול, או פשוט עימדי מול דלת סגורה ואימרי לעצמך שכאשר תפתחי את הדלת הפסיכולוג יהיה שם וממנו תקבלי את התשובות אותן את רוצה, תוכלי גם לקחת ספר ולהגיד לעצמך שבספר הזה תמצאי את כל התשובות בקשר לדברים שאת רוצה לדעת על עצמך ואז פיתחי את הספר ופשוט התחילי לקרוא ! בהצלחה ! אלון

אולי

New member
לא. הוא לא היה צלול...

זאת אומרת - ידעתי שזה חלום (כי אני תמיד יודעת כשאני חולמת שזה חלום...) אבל לא ´הזמנתי´ את הפסיכולוג הזה או משהו..

אולי

New member
ועוד משהו...

אני לא יודעת אם ראית, אבל כתבתי למטה שממש-ממש לא התכוונתי שאתה משתלט על הפורום ושאני ממש מצטערת שהבנת מדבריי שאתה צריך לכתוב פחות. ממש לא התכוונתי, ודבריך הם מרתקים ומדהימים.

אולי את קצת מתבלבלת ......

אם בזמן החלום שלך את יודעת שזה חלום אז זה כבר חלום צלול, עצם ההגדרה של חלום צלול היא חלום שבו את יודעת שאת חולמת, זה לא משנה אם הזמנת את הפסיכולוג לחלום שלך או לא, או אם את כן או לא שולטת בחלום, כל זמן שאת יודעת שזה חלום אז זה -כבר - חלום צלול, אפשר גם להיות בחלום צלול ולהמשיך עם העלילה כמו שהיא, כמו שאת עושה, בלי לשנות דברים או לישלוט בחלום. אם את יודעת שזה חלום אז זה חלום צלול. לדעתי חבל שאת לא מנסה לישלוט בחלומות שלך, דווקא משום שאת יודעת שזה חלום אז את יכולה בעצם לממש כל פנטזיה שיש לך, למה שלא תנסי לעוף גבוה מעל איזו עיר ? או לטוס לאיזה כוכב רחוק ? או ליצלול למעמקי האוקיאנוס ? או כל דבר אחר שבא לך ?! יש איזו סיבה מיוחדת שאת לא עושה דברים כאלה בחלומות שלך ? לא חבל ? להתראות אלון

אני מסכים עם אלון!!!!

אם את ברוב המקרים יודעת שזה חלום, זה אומר שברוב המקרים שבהם את זוכרת את חלומותייך - מדובר בחלומות צלולים! זה מדהים!!!! רוב החלומות הזכורים שלך הינם חלומות צלולים!!!! מה-זה כדאי לך לנצל את זה, שחבל על הזמן!!! שלך באהבה, בן

אולי

New member
אופס... כנראה באמת התבלבלתי.

הסיבה שאני לא מנסה "לעשות" דברים בחלומות, היא שמחלומות ´רגילים´ אני לומדת הרבה מאוד דברים על עצמי ועל חיי... ומה אני אשיג בכך שאעוף בחלום או אצלול במעמקי האוקינוס? מהרגע שאני לוקחת את החלום לידיים שלי ואני מחליטה מה לעשות ומה יקרה נעלם (כך נראה לי, לפחות) כל הענין שבו התת-מודע הוא זה שמעביר לי מסרים. למרות שבדברים שכתב בן טל-שחר ניכר הרבה ´עומק´ בכל הקשור לחלום צלול. הפעילות האקטיבית היחידה שהייתי עושה עד עכשיו (מלבד הפעם היחידה שמתוארת בהודעה פה למטה), היתה - שבמקרים של חלומות רעים הייתי פשוט מעירה את עצמי (הייתי עוצמת עיניים ואומרת לעצמי שאני הולכת להתעורר בחדרי ולאט לאט ממש פוקחת עיניים, עד שאני מרגישה שאלה עיניי ממש....). ועוד דבר - נראה לי שמרוב שהתרגלתי לכך שאני יודעת שאני חולמת (מצב שקיים מאז שאני זוכרת את עצמי...) - אני לא רואה בחלום משהו שאפשר ממש לשנות (מכיוון שאני מכירה את המצב הזה כבר הרבה שנים...) - אני יודעת שזה לא ממש ברור, אבל לדוגמא כשאני אומרת לעצמי בחלום שמשהו ישתנה, זה נשמע לי מצחיק כמו שאני אגיד עכשיו, במציאות, שהמחשב הזה ייעלם. הבנתם?

מה תשיגי בלעוף או לצלול באוקיאנוס ?

אולי מה שתשיגי אולי זה הרבה כיף והנאה הא ? האם בחיים האמיתיים את יכולה לעוף גבוה בשמיים מעל מקומות קסומים ? האם בחיים האמיתיים את יכולה להיכנס לתוך מראה ? אולי, מדובר פה פשוט בחווייה לשם חוויה, בדיוק כמו שאת הולכת ללונה-פארק או משהו דומה, גם שם את שואלת מה יוצא לי מזה ? מה שיצא לך מזה זה שאת יכולה לעשות כל דבר שבה לך, את יכולה לממש את הפנטזיות שלך ! ואם את רוצה ללמוד על עצמך דרך חלום צלול זה קל, פשוט תיצרי לי חדר עם איזה פסיכולוג ותתחילי לשאול אותו שאלות על עצמך, הפסיכולוג זו בעצם התת מודע שלך אולי. חבל לדעתי שעד היום לא חשבת לנצל את הפוטנציאל העצום של הדבר הזה. ביי ביי ושיהיו לך חלומות צלולים אלון

אולי

New member
ויש לי עוד בעיה

הרי תמיד השליטה שלי בחלום יכולה לפוג ואני יכולה להיכנס למצבים לא נעימים. לדוגמא, בבודעהש נמצאת למטה תחת בכותרת "טראומה מחלום צלול". שמה הצלחתי ´לחסל´ אנשים שבאו כנגדי, אך אחד מהם בכל זאת שרד ובא להרוג אותי! מה יקרה עם איזה כריש חביב ירצה לטרוף אותי בים? או ציפור ענקית תחבוט בי בשעת המעופה? אולי זה נשמע מצחיק ומעוות, אבל החלומות שלי הם תמיד מוזרים כאלה. בכלל, אני לא *רואה* בחלום כמו במציאות, אני לא *מרגישה* באותה צורה. מכך אני מניחה שאני גם לא *נהנית* מאותם דברים!

Panther

New member
איך להתמודד עם רשעים בחלום

במקרה שלך עם האנשים שבאו נגדך, כל עוד את מרביצה להם נשאר בך פחד מהם. הדרך הכי טובה לדעתי זה להתיידד איתם. פשוט צריך לחשוב ולהגיד בחלום: "עכשיו אתה חבר שלי ואתה לא תפגע בי" וללחוץ לו יד או משהו, ואז הוא לא יפגע בך. זה החלום שלך, את יכולה להחליט מה יהיה בו. כנ"ל לגבי הציפור הענקית והכריש.

אולי

New member
ננסה

יכול להיות שזו באמת דרך יעילה יותר... הזכרת לי חלומות שחלמתי כשהייתי קטנה, חלומות רעים ומפחידים עם מפלצות מכשפות ועוד כהנה (הזכורים כמעט לכל ילד..) ובתמימות של ילדה בכל החלומות תמיד הייתי מנסה לשכנע את ה´רעים´ להפסיק לפגוע, להרוס ולהרוג. ואף פעם זה לא עזר. הרגשתי תמיד שממש נפגעתי נפשית אחרי כל חלום כזה. אבל כבר הרבה שנים לא ניסיתי (וכמובן שאז זה היה שונה, כי ניסיתי לשכנע רק חיצונית, ולא חשבתי על זה ממש..). נראה. וסתם בקשר לחלומות רעים, נזכרתי הרגע בחלום ממש רע שהיה תקוף אותי כל הזמן בילדותי - והדבר הכי מוזר, שזה בעצם היה תחושה מוזרה כזו, שכל פעם שניסתי להיזכר בה עולה בי משהו אחר. אין ספק שזה מוזר, אבל זה החלום הכי מפחיד שהיה לי בחיים, שכשהייתי מתעוררת ממנו (בתור ילדה) גם אם זה היה רק אחרי שעת שינה אחת לא חזרתי לישון... טוב, לילה טוב (ללא חלומות רעים..)

Dazed&Confused

New member
וואו.... גם אני תמיד הייתי ככה

מאז ומתמיד ידעתי שאני חולם. אם הייתי רוצה להתעורר הייתי מעיר את עצמי בכול מני דרכים שאחת מהם הייתה עצימת עיניים. וגם אני הרבה פעמים מנסה לעוף והרבה פעמים מצליח. וגם בחלום כאילו אני החלטתי לאן ללכת ומה לעשות, זה כאילו שאני בסרט כזה ואני מנסה רק לנצל את זה לטובה.

אני מסכים עם בן שמסכים איתי !!!!

מוזר, יש הרבה אנשים שכל החיים שלהם הם חולמים חלומות צלולים אבל משום מה הם לא יודעים לנצל אותם, אני זוכר מישהי אצלי בפורום שגם כן כל החיים שלה היו לה חלומות צלולים ( מגיל ילדות ) אבל רק אחרי שהציעו לה זאת בפורום היא בפעם הראשונה ניסתה לעוף !! קודם היא לא חשבה על האפשרות הזאת ... מוזר מאד לא בן ? זה כמו שכל החיים יהיו לך 5 מליון דולר בארנק ולא תעשה איתם כלום ... ביי ביי אלון

כשאני חושב על זה -

זה לא ייאמן ממש. אבל מצד שני, לפי מה שקראתי באתר המדהים שלך (שלימד אותי המון וחידש לי המון; כל הידע שלי בנושא בא מכיוונים אחרים לגמרי), אפשר די בקלות יחסית לרכוש את היכולת הזאת. אז בעצם, אולי אין לאולי יתרון כל-כך עצום?!... לפני שהגעתי למונח "חלום צלול" ולאתר שלך, הכרתי אנשים שבמשך שנים ניסו להגיע למודעות עצמית בחלומם, בטרם החלו להצליח בכך. אז עוד לא ידעתי שאפשר ללמוד לחלום חלום צלול תוך פרק זמן קצר כ"כ. לפני הידע שהיה לי בעקבות הגילוי של הפורום המדהים הזה וקריאת האתר שלך, הייתי חושב שלאולי היו כל החיים 5 מליון דולר בארנק והיא לא עשתה איתם כלום, אבל עכשיו אני כבר פחות בטוח. במחשבה שלישית, זה לא פשוט כמו שזה נדמה לעשות יומן חלומות ובדיקות מציאות וכל זה; זה תובע משמעת עצמית ונחישות בלתי-מבוטלות; אז אולי היא כן בת-מזל ענקית!!! אולי, תנצלי את המתת! אנחנו נעזור לך! שלכם באהבה (אלון, אולי, Variety, יתר משתתפי הפורום החמודים וכמובן קוראי-הצללים שלו), בן

אולי

New member
אולי זה חיסרון...?

כמו שכתבתי לאלון, תמיד נדמה לי שהחלומות שלי הם במימד אחר. הם לא המשך של היום-יום. הם מין מציאות מוזרה ושונה, שאני מודעת שאני נמצאת בה, במימד השונה הזה. אני לא רואה אותו דבר, אני לא מרגישה אותו דבר (אני הרבה יותר רגישה בחלומות, לדוגמא). נדמה לי, שמי שלא ידע אף פעם שהוא חולם ומנסה לחלום חלום צלול יגיע לדברים שונים, הרבה יותר משמעותיים מאשר שאני אגיע. הוא יוכל לנסות ולשנות את המציאות של החלום שלו, ולי, בעצם יש כבר "מציאות - חלומית" מובנית. אתה מבין? האמת, יכול להיות שאני סתם מקשקשת ורק זה שזה מה שאני חושבת כובל אותי..

Variety

New member
מסרים של חלום רגיל בחלום צלול.

היי אולי, בקשר לחלומות הרעים שלך, המחשבה שלפחד בחלום צלול מאיזה ציפור ענקית או לא יודע מה היא לדעתי לא נכונה. את כנראה מגבילה את המחשבה בקטע הזה כי אפשר לעשות ה-כ-ל. אם את לא מליחה לשלוט, פשוט תדברי אל מה שמפחיד אותך, תתמודדי עם הפחדים שלך. או יותר טוב, תביני למה יש לך אותם, תזמיני מדריך חלומות שיסביר לך, או, בצורה ישירה יותר, תגשי למפלצת ותשאלי אותה ישרות, "למה את מפחידה אותי?" "למה את כאן?" "מה את רוצה להגיד לי?" והיא יכולה לדבר איתך ולהסביר לך את הבעיה שאולי תוכלי לפתור. כל דבר בחלום מייצג משהו מהמוח, מהתת מודע, אז המפלצת לרוב מסמלת בעיה, או משהו רע וככה אפשר להתמודד עם זה. חלומות פז, Variety-

אני חושב שאני מאוד מבין אותך.

עבורך זאת מציאות שכבר קיימת - לא משהו חדש. זה בדיוק כמו שיציעו לך עכשיו לעשות דברים שלא העזת לעשות במציאות, נניח "להתחיל" עם בחורים (סתם דוגמא) אם עד היום לא עשית זאת, או לנסות לתקן מכשירי טלוויזיה בעצמך אם עד היום לא העזת לנסות, או לא-לפחד-מג´וקים אם עד היום הם היו מטילים עלייך אימה. שלך, בן

למעלה