למרות שזה פורום אבות ויש גם נשים -

gils33

New member
למרות שזה פורום אבות ויש גם נשים -

מה דעתכם על מה שרשום כאן? קיבלתי היום במייל ראיונות עם אנסים שאמרו את הדברים הבאים: בארה'ב נערך ראיון של קבוצת אנסים והם נשאלו מה הם מחפשים בקורבן הפוטנציאלי. והרי לכם מס' עובדות מעניינות וחשובות: • הדבר הראשון שהאנס מחפש בקורבן הפוטנציאלי הוא התסרוקת. סבירות גבוהה יותר שיבחרו במישהי עם קוקו או צמה או תסרוקת אחרת שניתן לתפוס אותה בקלות. הם יעדיפו בקורבן עם שיער ארוך, נשים עם שיער קצר יבחרו לעיתים נדירות. • הדבר השני שהאנס בוחן הוא בגדים. הם יעדיפו אישה שניתן להסיר את בגדיה בקלות ובמהירות. אנסים רבים מסתובבים עם מספריים בכדי לחתוך את הבגדים. • בנוסף הם מחפשים אישה/נערה אשר מדברת בפלאפון, מחפשת משהו בתיק או עסוקה בדבר כלשהו בזמן ההליכה בפני שהיא לא שמה לב למתרחש סביבה וניתן להפתיע אותה ולהשתלט עליה בקלות. באופן אישי ש מעתי באיזה הרצאה מחוקר פלילי בארץ שהסעיף הנ"ל נכון • שעות היום בהן סיכוי גבוהה שהאנס יתקוף הן בבוקר, בין 5 ל 8:30. • המקומות הנפוצים ביותר לחטיפת הקורבן הם חניונים ציבוריים ושירותים ציבוריים. • היזהרי במיוחד, אם בצמוד למכונית שלך חונה רכב מסחרי גדול, שהחלונות שלו אטומים. • האנסים מחפשים לתפוס/לחטוף את האישה במהירות ולעבור למקום אחר בו הסיכויים נמוכים שהם יתפסו. • רק 2% מהאנסים אמרו שהם נושאים כלי נשק מפני שעונש על אונס ללא נשק הוא שנתיים עד חמש ואונס עם כלי נשק עונשו בין 15 ל 20 שנה&nb sp;(בארה'ב). • במידה והאישה נאבקת באנס הוא נרתע מפני שהוא מבין מהר מאוד שלא כדאי לו להתאמץ מפני שהמאבק ייקח זמן ויכול למשוך תשומת לב. • האנסים גם אמרו שלא יבחרו באישה עם מטרייה או כל אובייקט שניתן להשתמש בו להגנה ממרחק. מפתחות אינם מרתיעים מפני שצריך להיות מאוד קרוב לתוקף בכדי לפגוע בו באמת. אז המטרה שלנו (הנשים) היא לגרום לא נס לחשוב שאינך שווה את הסיכון.
 

motior

Member
אם אני לא טועה

בארץ אחוז גבוה מאוד ממעשי האונס הוא ע"י אנשים המכירים את הנאנסת ("חבר", בן משפחה וכו'...) כך שרוב הדברים לא רלוונטיים
נושא עצוב
 

gils33

New member
אני לא מסכים

שרוב הדברים לא רלוונטיים,הרי כל שנה מחקרים מוכיחים שאנחנו מתקדמים בפשיעה בדיוק כמו בארה"ב. אני יכול להביא לפחות עשרה דוגמאות של אנסים בארץ שלא הכירו את הנאנסת .
 

motior

Member
זה לא תוכל... ../images/Emo8.gif

כי דוגמא זה נקבה ולכן תוכל להציג עשר דוגמאות ולא עשרה... אבל מעבר לחיוך - ברור שיש מקרים כאלה. רק שהם לא הרוב בארץ. מה שהקפיץ אותי זה סיפור הרכב המסחריח הגדול והחטיפה בחניון - כמה זה קורה בארץ? וחות מזה כתוב שהם מחפשים אישה שמדברת בפלאפון - בארץ שלנו קשה למצוא כזו שלא. ניסיתי לחפש מידע בדוק באינטרנט אבל ללא הצלחה
 

motior

Member
תודה ../images/Emo13.gif

זה בהחלט תומך במה שכתבתי - - מעל 85% ממקרי האונס מבוצעים על ידי אדם מוכר לנפגעת. ... -אין שום קשר להתנהגות או ללבוש, התוקף בוחר בקורבן שנראית לו "זמינה", על פי הבנתו המעוות את העולם, ולא על פי המראה החיצוני, ההתנהגות או הלבוש. ... - רוב מקרי האונס מתרחשים בביתה של הנפגעת, בביתו של התוקף, במקום העבודה ובכל שעות היום. - על פי נתונים של מרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית רק 8% ממקרי האונס התרחשו בחוץ: בטרמפ, ברחוב או במקום בילוי.
 

schlomitsmile

Member
מנהל
לגבי "זמינה" זה מתאים לקטע שגיל הביא אמנם אין קשר ללבוש מבחינת חשוף או לא וכאלה, אבל בקטע שגיל הביא דובר על תסרוקת ולבוש בהקשר ל"נוחות הביצוע" ולא פיתוי. (בנימה אישית: זעתי קלות באי-נוחות בכסא... בעלת צמה ארוכה שכמותי...) אבל בשורה התחתונה זה נכון כמובן- ברוב הגדול של מקרי האונס, האנס מוכר לנאנסת, והפשע מתרחש בסביבה מוכרת לשניהם. התמונה של האיש הרע שמזנק מאחורי השיח בלילה, לקוחה מסרטים אמריקאיים, למרות שגם זה קורה לפעמים כמובן, וזה גם עושה כותרות גדולות יותר בעיתון מאשר בעל שאונס את אישתו.
 

gils33

New member
הנה כתבה מYNET שאומרת אחרת

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3087226,00.html פרופיל האנס הישראלי האנס הישראלי הוא גבר יהודי בן 31, רווק, יליד הארץ. האנס לא מכיר את הנאנסת ותוקף במקום שמוכר לו. מחצית (48 אחוז) ממקרי האונס שפוענחו התרחשו בתוך מבנה, 21 אחוז בכלי רכב. מעשי האונס מתרחשים ברובם בין שמונה בערב ל-11 בלילה (כ-20 אחוז), וכרבע מהאנסים עושים זאת תחת השפעת סמים או אלכוהול. ב-87 אחוז מהמקרים בוצע האונס במקום המוכר לאנס, בעיקר באזור שבו הוא גר, ו-61 אחוז מהמקרים אירעו במקום שמוכר לקורבן, בעיקר בסביבת מגוריה. מכאן עולה שרצוי לחפש את האנס באזור הסמוך למקום האונס, שיש ממנו גישה לאזור שבו מתגוררת האישה שתקף. כשתוהים מדוע נאנסות לא מצליחות לתאר את האנס, צריך לזכור שמחצית ממקרי האונס (48 אחוז) נמשכים פחות מרבע שעה. ומיהו האנס? 61 אחוז הם ילידי הארץ, 77 אחוז הם יהודים, 48 אחוז רווקים, לעומת 31 אחוז נשואים. מתברר ש-51 אחוז מהנאנסות לא הכירו את האנס לפני האירוע, ולכן לא ידעו ממי עליהן להיזהר. 75 אחוז מהנאנסות הן רווקות ומחציתן (48 אחוז) תלמידות או סטודנטיות שגילן הממוצע 21. המחקר לא כלל מעשי אונס בתוך המשפחה ובין בני זוג כיוון שהדינמיקה שלהם שונה.
 
שיבדקו את עצמם...

אחרי 20 שנים במשטרה מתוכם 10 בחקירות 8 כקצין חקירות אני יכול לומר לך שטיפלתי בעשרות מיקרי אונס ורק שנים מהם היו על ידי אדם זר. נכון שלעיתים זה היה אדם שפגש אותה בו ביום אבל הייתה בינהם אינטראקציה והאונס בוצע תוך ניצול הזדמנות שהיא כבר איתו. יש מספר מקרים ידועים שתפסו את הכותרות אבל בגלל שהם תפסו את הכותרות נדמה לך שזה הרוב.
 
אם כבר אתה קטנוני בענייני כתיב אז

שמות שהתגלגלו לעברית מן הארמית ומשמשים בצורת נקבה נכתביםבה"א בסופם. לדוגמה: קופסה, דוגמה, נוסחה, עובדה, סדנה, סמטה, כופתה, טבלה, גרסה, רישה, סיפה. הוא הדין בשמות כגון שאילתה, משכנתה, אסמכתה, אתנחתה, בדותה. צורת הרבים: דוגמות או דוגמאות; משכנתות או משכנתאות וכיו"ב.
 

elotan

Member
כפריק של עברית - יש לך אולי לינק למקום ממנו

לקחת את ההסבר הזה?
 
למעלה