פתגמים כבקשתך
זה שטויות שצריך פתגמים בשביל הצבא אבל תמיד נחמד לדעת פתגמים יש פתגמים טובים עם הרבה חכמת חיים או כאלה שאתה יכול להשליך מהם על החיים שלך כדי להבין דברים אני אוסף פתגמים ורושם פתגמים יפים במחשב שלי העתקתי בשבילך אותם: הרגת אחד - אתה רוצח הרגת אלף - אתה מצביא הרגת את כולם - אתה אלוהים הכישלון היחיד שמהנה יותר מההצלחה הוא במאבק כנגד הפיתוי מוסריותו של אדם היא כמידת כבודו העצמי לכל אחד יש טיפשות אבל החוכמה היא לא להראות אותה יש מגרעות קטנות המסתירות מעלות גדולות ומעלות קטנות המסתירות מגרעות גדולות החרטה מביטה אחורה, התקווה קדימה והאמונה למעלה המתחיל במצווה אומרים לו גמור חז"ל כבר אמרו: כל דבר טוב במידה (אם לא מגזימים). החולי מאפשר הנאה מהבריאות כמו הרעב מהארוחה והטרחה מהמנוחה המטרה במלחמה היא לא למות למען ארצך אלא לגרום לאויבך למות למען ארצו עד שלא תפרוש את כנפייך, לא תדע כמה גבוה תוכל לעוף באבוד רשעים רינה. (רק גויים, שנפילתם מוחלטת וודאית) בנפול אויבך אל תשמח. (לגבי יהודים, ולגבי אויב שלא הובס לחלוטין) חזק יותר, מהר יותר, טוב יותר. המטרה מקדשת את כל האמצעים. סייג לחוכמה השתיקה. יפה השתיקה לחכמים. גם אוויל מחריש לחכם ייחשב. (קוהלת) לתהילה יש מחיר וכאן אתם מתחילים לשלם, בזיעה. ואהבת לרעך כמוך. אל תעשה לחברך מה ששנוא עלייך היהפוך נמר חברבורותיו כדי לקבל כבוד צריך לעבוד אם אתה לא רוצה שיטרפו אותך אריות בלכתך ברחוב, - לך ישר ותנהם לצדדים אם אין שכל אין דאגות אם יש ספק אז אין ספק (לנהוג כאילו שבאמת יש סיבה לדאגה) קשה באימונים, קל בקרב כמו ששרון אמר: לערבים יש נפט, לנו יש גפרורים במשנת אבות פ"ה מ"י: "ארבע מידות באדם; האומר שלי שלי ושלך שלך, זו מידה בינונית ויש אומרים מידת סדום; שלי שלך ושלך שלי, עם הארץ; שלי שלך ושלך שלך, חסיד; שלך שלי ושלי שלי, רשע