למר מתן וילנאי

למר מתן וילנאי

אני מטיס טיסנים,והספורט הזה אינו "נחשב" לספורט בארץ שזה מתבטא במיסים ומע"מ במכס (כאשר רוצים לקנות מחול)מדוע זה כך?הרי אנחנו גם חלק מהעם,ואנו זכאים לזכויות שוות,ולפי דעתי לא צריך במכס על הבאת טיסנים(ולא רק טיסנים:מסוקים, מכוניות וסירות) לשלם מע"מ ומיסים. טיסן:כלי טיס זעיר המוטס ע"י המטיס מהקרקע(זאת הגדרה בסיסית וזה אותו רעיון במסוקים מכוניות וסירות)

תגובה

אני לא מכיר את הנושא על בוריו. עם זאת קיים איגוד "קלוב התעופה" המתוקצב על ידי משרדי, ומטפל בנושא, ואני מציע שתפנה אליו לתשובה.

OMERTLLF

New member
ערב טוב כבוד השר

אם יותר לי לשאול מתי ישתנה הסטטוס של הספורט המוטורי בישראל? מתי בע"ה נוכל לרכב/לנסוע במסלול סגור? מתי נוכל למצות את יכולת כלי הרכב/אופנועים שלנו במקום שלא מסכן אותנו ואת הסביבה? מתי יבינו נבחרי הציבור כי קיומו של מסלול סגור ואיכותי תוביל לקורסי נהיגה/רכיבה מתקדמים שיגרמו לדור הצעיר להשתמש בכלי הרכב בבטחה?

ספורט מוטורי- תגובה

הספורט המוטורי לא טופל שנים רבות בעיקר בגלל הנושא הביטוחי. רק לאחרונה מיניתי פרקליט אשר מטפל בהבאתו של חוק אשר אני מקווה שעד סוף שנה זו יסדיר את ענף הספורט המוטורי בכדי שיוכל לפעול בצורה רחבה החל משנת 2003.

OMERTLLF

New member
ראשית-תודה על התגובה.

אך סלך לי אם סקפטי אנוכי. אמנם לא רבות הממשלות שעברו עלי אך מודע אני לדרך ולזמן בהם מתקבלות החלטות בישראל. כמו כן מודע אני לכל האינטרסנטים שמנסים לעצור את קידום הספורט המוטורי (הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים?!?!..... וכו). האם לא נראה לכבודו כי מדינת ישראל המתיימרת להיות מדינה מודרנית היא היא היחידה שבה אין ספורט מוטורי חוקי. אפילו במדינות שחותכות איברים כענישה(סעודיה למשל) ישנו ספורט כזה. כנ"ל מצריים,לבנון,ירדן ואפילו לוב מארחת את הראלי כל שנה. למה אתם מחכים? אולי שמא לביצוע של הרשות הפלשטינאית שתוריד מפקידי המשרדים את "הצרה" הזו שאנו קוראים לה ספורט מוטורי? מדוע אי אפשר לשמוע תאריך יעד ברור אלא רק "אני מקווה"?

ספורט מוטורי

אתה מוזמן לשוחח איתי אישית בראשון לינואר 2003 ונבחן ביחד עד לאן התקדמנו בנושא מיסוד הספורט המוטורי בישראל.

Easy_Rider

New member
עו"ד צבי ענבר / מר רן לוין ממשרדך.

כבוד השר, עו"ד צבי ענבר נשכר ע"י משרדך לקידום הצעת החוק בנושא הספורט המוטורי בישראל, כמו כן מינית את מנהל רשות הצלילה במשרדך, מר רן לוין, לטיפול בנושא. עד כמה שזכור לי, רק פניה של מספר אנשים לבג"צ הובילה לצעדים אלו, מה גם שזכור לי שניתנה ארכה למדינה לסיים את הנושא ולהגיש את הצעת החוק של משרד הספורט על שולחן הכנסת עד סוף אפריל 2002. אנחנו באמצע יולי ... האם פניה נוספת לבג"צ תועיל ? אני לא חושב. האם משרד הספורט לא מוצא לנכון לקדם את הנושא באפיקים פרודוקטיביים יותר, מבלי ללכת סחור סחור ? כאחד שמעורב בנושא, לא נראה לי שנושא הביטוח פתיר כיום, וכפי שזה נראה הנושא ייפול (שוב) בין הכסאות. מה עושה כיום המשרד, והאנשים שמונו על ידך, אדוני השר, כדי שנראה ספורט מוטורי ממוסד בישראל ?

pilovich shahaf

New member
מי זה רן לוין בכלל...../images/Emo35.gif

פרט, האר נא את עינינו...

למעלה