למשפחה שלי נשבר ממני

michalgad

Active member
אני כל הזמן מרגישה שחייבת להכין מתכונים חדשים . כל שבת כמעט. משעמם לי להכין אותו דבר, אז גם למתכונים קבועים אני מחפשת חידושים . שבת שעברה הכנתי מלא דברים חדשים טעימים לדעתי, אבל בסוף החצי נשבר ואמר ,מיכל את בשלנית טובה. תבשלי את הדברים הפשוטים שכולנו אוהבים . אם את רוצה לחדש, אז תוסיפי מאכל חדש אחד כל פעם. לא את כל החדשים בבת אחת בשבת אחת.
אז השבת השתדלתי אבל שוב הייתי מוכרחה להכין כל מיני וואריציות. בין היתר הכנתי לביבות כרובית ולביבות כרוב . כשהגשתי בשבת ,הקטן מסתכל עלי בפנים עגמומיות ושואל ביאוש אמא, תגידי שגם הכנת לטקס פשוטים ??
טוב האסימון סופסוף ירד! אתמול לנר ראשון החלטתי לאמץ את דרישת העם ,הכנתי לטקס בלי שטיקים, בלי תוספות בלי תיבול מיוחד. הכי בייסיק . צלחת מלאה נטרפה בשניות ממש. ( בסופגניות הייתי שוב צריכה לסבך את הענינים אבל בסוף אני מבטיחה, אני אלמד:)
חנוכה שמח וטעים!​

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני כל הזמן מרגישה שחייבת להכין מתכונים חדשים . כל שבת כמעט. משעמם לי להכין אותו דבר, אז גם למתכונים קבועים אני מחפשת חידושים . שבת שעברה הכנתי מלא דברים חדשים טעימים לדעתי, אבל בסוף החצי נשבר ואמר ,מיכל את בשלנית טובה. תבשלי את הדברים הפשוטים שכולנו אוהבים . אם את רוצה לחדש, אז תוסיפי מאכל חדש אחד כל פעם. לא את כל החדשים בבת אחת בשבת אחת.
אז השבת השתדלתי אבל שוב הייתי מוכרחה להכין כל מיני וואריציות. בין היתר הכנתי לביבות כרובית ולביבות כרוב . כשהגשתי בשבת ,הקטן מסתכל עלי בפנים עגמומיות ושואל ביאוש אמא, תגידי שגם הכנת לטקס פשוטים ??
טוב האסימון סופסוף ירד! אתמול לנר ראשון החלטתי לאמץ את דרישת העם ,הכנתי לטקס בלי שטיקים, בלי תוספות בלי תיבול מיוחד. הכי בייסיק . צלחת מלאה נטרפה בשניות ממש. ( בסופגניות הייתי שוב צריכה לסבך את הענינים אבל בסוף אני מבטיחה, אני אלמד:)
חנוכה שמח וטעים!​
נשמע כל כך מוכר! גם אצלי מבקשים שאכין פחות או יותר אם אותם הדברים, עם ואריאציות וחידושים מידי פעם אבל לא כל הזמן.
האמת היא שבימי שישי מאד לחוצים אני יודעת שאני צריכה להכין רק מאכלים שהכנתי אין ספור פעמים כדי לא "לבזבז" אנרגיה ולעבוד על אוטומט. לא תמיד מצליחה לעמוד בכך.
ובעיה ששמתי לב אליה, הכרוכה בצורך לחדש כל הזמן, במיוחד בעוגות, היא שאני בד"כ לא זוכרת מה הכנתי שהיה מאד מוצלח ואז כשמידי פעם רוצה לאפות משהו שוב, לא תמיד מוצאת את המתכון הנכון...

michalgad

Active member
ממש ככה! הבנים שלי מחכים שאני אמצא את מתכון עוגת השוקולד שהם נורא אהבו והכנתי לפני כמה חודשים. אין לי מושג באיזה מתכון השתמשתי וכל פעם אני מנסה ועדיין לא נמצאה האבידה 🤦‍♀️

לפני לא מעט שנים הילדים שלי התקוממו וכל אחד עשה רשימה של דברים שהוא רוצה לאכול ודברים שלא. וכולם כתבו באופן זה או אחר שרוצים אוכל של אימא ושל סבתא, בלי חידושים והמצאות.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לפני לא מעט שנים הילדים שלי התקוממו וכל אחד עשה רשימה של דברים שהוא רוצה לאכול ודברים שלא. וכולם כתבו באופן זה או אחר שרוצים אוכל של אימא ושל סבתא, בלי חידושים והמצאות.
אז אצלי רוצים קצת חידושים, אבל לא כל הזמן.

אמרלדה

Active member
אני הרבה פחות משתוללת במטבח מבעבר. זה עניין של סבלנות וכוחות - כפי שכתבה המתהוללת: אנרגיה - אז כשהחבר'ה מגיעים משתדלת שיהיה להם מעניין עם חידוש או שניים, אבל גם חוזרת הרבה על מתכונים קבועים ואהובים. כשאני מארחת אורחים שאינם הילדים שלנו, מה שקורה לעתים רחוקות, אני משתדלת יותר. והנה, המחמאה הכי גדולה שקיבלתי השבוע מהאורחים (החלק המשפחתי שבהם) זה שעדיין לא נס לחי בבישול, בעניין ובחידושים. נחמה פורתא.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני הרבה פחות משתוללת במטבח מבעבר. זה עניין של סבלנות וכוחות - כפי שכתבה המתהוללת: אנרגיה - אז כשהחבר'ה מגיעים משתדלת שיהיה להם מעניין עם חידוש או שניים, אבל גם חוזרת הרבה על מתכונים קבועים ואהובים. כשאני מארחת אורחים שאינם הילדים שלנו, מה שקורה לעתים רחוקות, אני משתדלת יותר. והנה, המחמאה הכי גדולה שקיבלתי השבוע מהאורחים (החלק המשפחתי שבהם) זה שעדיין לא נס לחי בבישול, בעניין ובחידושים. נחמה פורתא.
פשששש! חתיכת מחמאה!

לאה סי

Active member
גם אני אוהבת חידושים, והחבר'ה די מצפים תמיד, אבל אני מכינה בד"כ אחד, גג שניים. הם מבסוטים מהעניין, אבל אני מתה לדברים מסורתיים וישנים. עולם הפוך...

עדיקים

Active member
אני אוהבת להכין את אותם מתכונים ומבקשים ממני כל הזמן חידושים. זה קשה ומאתגר מאוד. פעם הייתי מחדשת באירוח היום כבר לא כל כך מעדיפה לעשות חידושים כשאנחנו לבד בבית וכשבאים אורחים לעשות את המוכר והידוע מקסימום תבשיל אחד חדש.

למעלה