למשתמשי אנטי וירוס AVG או AVAST

SicTransit

Active member
את זה שומרים לסיבוב הבא

(או לזה שאחריו. הדיונים בנושא עוד לא הסתיימו).

SicTransit

Active member
למשתמשי אנטי וירוס AVG או AVAST

(שזה אותו דבר בעצם)

מסתבר שבאמצעות תוכנת האנטי וירוס החברה נהגה לאסוף נתונים רבים על המשתמשים ולמכור אותם לחברות אחרות. לשם כך הוקמה חברת בת בשם Jumpshot שזה היה כל תפקידה. המידע כלל חיפושים בגוגל, קואורדינטות GPS, היסטוריית גלישה בלינקדאין, אנשים שצפו בסרטוני YouTube ספציפיים ואפילו אתרי פורנו (כולל זמן הביקור!).

לאחר שהעניין התגלה הודיעה החברה שהיא מפסיקה את הנוהג הזה, אבל לאלה מכם שאיבדו את האמון בחברה, או שחושבים שצריך להעניש חברות כאלה כדאי לדעת שיש אלטרנטיבות לא רעות כמו למשל Kaspersky, TotalAV, Panda, Bitfender ועוד.

(ההודעה מפורסמת גם בפורום מחשבים).

dude101

New member
האנטי וירוס שמובנה בוינדוס 10 עושה עבודה לא רעה

אם מריצים וינדוס 10 ודפדפן מוכר, מוודאים שהמערכת והדפדפן מעודכנים, לא לוחצים אוטומטית "כן" בהתראות האבטחה שהם מקפיצים ונוקטים בישקול דעת כשמתקינים תוכנות ותוספים, אפשר לוותר על אנטי וירוס נפרד.
&nbsp
בימינו, סביר שכל שירות שניתן בחינם יאסוף מידע פרטי, לכן לא יודע עד כמה הייתי סומך על אנטי וירוס חינמי.
בנוסף, החברות הגדולות (גוגל, פייסבוק וסביר שגם מייקרוסופט) גם מרגלות אחר המשתמשים, אבל הן לא מוכרות את מסד הנתונים עצמו כי עדיף להן למכור אוכלוסיות מפולחות מראש לפי קריטריונים.
זאת הסיבה העיקרית שעדיף להשתמש באנטי וירוס של מייקרוסופט - הם לא צריכים את האנטי וירוס כדי לרגל אחריך, וגם אם הם מרגלים אחריך כנראה הן לא מעבירות את הפרטים לצד שלישי.

dude101

New member
לא צריך להיות מלודרמטי...

וינדוס 10 שולח מידע אודות השימוש שלך במחשב.
זה לא מצב אידאלי או אפילו רצוי, אבל זה גם לא וירוס (ות'כלס זה לא שיש אלרנטיבה עדיפה מבחינת רוב המשתמשים).

SicTransit

Active member
נכון שהרבה חברות אוספות מידע

אבל הן לא עושות את זה בסתר, ולא בצורה בוטה כזאת. כאשר חברות כמו גוגל או פייסבוק אוספות מידע, הן אוספות רק את המידע שהעברת דרכן (כמו מפתח החיפוש בגוגל). כאשר תוכנה שכל סיבת קיומה היא להגן עליך מרשה לעצמה לאסוף מידע כללי מהמחשב, כולל האתרים שביקרת בהם, לטעמי האיש היא חצתה הרבה קוים.

עומר TT

New member
מה זאת אומרת

שפייסבוק וגוגל אוספות רק את המידע שהעברת דרכן?
גלשת באתר שיש בו google ads? נרשמת. אתה משתמש באנדרואיד? גולש בכרום? הכל כולל הכל נרשם, גם כשאתה במצב חסוי. התקנת את האפליקציה של פייסבוק בנייד? שאבה לך את כל רשימת הטלפונים וביקשה הרשאה למצלמה והמיקרופון שלך על הדרך, בלי לספר לך שההפעלה שלהם לא תהיה בהכרח רק כשתבחר בעצמך לעשות זאת.
בחרת דווקא את שתי החברות שאוספות הכי הרבה מידע ובדרכים הכי נאלחות בשביל לתת דוגמה חיובית.

SicTransit

Active member
אסביר שוב

אני לא מנסה להגן על גוגל או על פייסבוק, אבל גוגל לא אוספת עלי מידע אם גלשתי דרך פיירפוקס (ואני חושב שאתה טועה גם בקשר לגלישה בסתר), ופייסבוק לא יודעת איפה גלשתי כשלא עשיתי זאת דרכה.
&nbsp
AVG אסף את כל המידע עלי כשהוא אמור לשבת בשקט ברקע ולהגן עלי. כאשר תוכנת AV הופכת להיות רוגלה אני חושב שזאת סיבה טובה להגיד לה שלום ולא להתראות.

trilliane

Well-known member
מנהל
פייסבוק יודעת אם יש לה כפתור בעמוד / אם לא חסמת עוגיות צד ג'

ויש טענות שגוגל אוספים עליך אם אתה משתמש באנדרואיד, לא משנה באיזה דפדפן אתה גולש... לא יודעת אם זה נכון או לא.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הידעתם, שבעזרת הג'ימייל והנייד, אפשר לדעת היכן הייתם בכל רגע
נתון?
לחרדתי, גיליתי שהנייד מעביר לג'ימייל את כל 'מסעותינו היומיים' על בסיס יומי, ואם מישהו
מצליח לפתוח את האי מייל שלנו, הוא יידע היכן בילינו בכל יום...
וזה לא רק ש'הייתי ביקנעם'. זה מלווה גם בכתובת המוגדרת בה "ביליתי' בעיר.
אה. וזה כולל גם את מסלולי ההגעה. במידה שקיים שינוי בנתיב הדרך בין ההלוך לחזור,
גם זה מסומן ע"ג המפה.
מסקנה? לפחות אל תשאירו אי מייל פתוח בסרגל ואל תשתמשו בסיסמא "פשוטה" שקל לנחש אותה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
האמת שזה לא כל כך מפריע לי. אין לי מה להסתיר. אבל בעיקרון,
עלולה להיות כאן בעיה אמיתית לאנשים אלה ואחרים...

trilliane

Well-known member
מנהל
לא בהכרח; זה תלוי בהגדרות שלך לדוא"ל ולשירותי המיקום

אצלי בנייד הנווטן ושירותי המיקום של גוגל כבויים (אני מפעילה GPS נקודתית לצורכי ניווט, אבל זה לא יום יום) וגם ג'ימייל לא מתעדכן אוטומטית בדחיפה אלא רק במשיכה.
&nbsp
ג'ימייל אכן יודע מאין התחברתי (מבחינת נקודת גישה לרשת) לצורכי אבטחה, אבל (אצלי) זה לא ברמת הפירוט שהזכרת, ואגב, גם WiFi הוא לא בהכרח מזהה במדויק (קרה לא מעט שהוא כתב לי שהיה חיבור מזיכרון יעקב ובהתחלה נלחצתי, עד שהבנתי שהוא מזייף וזה החיבור הרגיל שלי מחיפה).

dude101

New member
סבבה, זאת לא הנקודה

היום לא הייתי סומך על AV חינמי, כי לדעתי ההבדל בין AV חינמי שמרגל אחריך ל-AV חינמי שלא מרגל אחריך הוא שאת הסוג השני לא תפסו עדיין. אולי זאת גישה צינית, אבל מכיון שוינדוס + דפדפן מוכר + שיקול דעת בסיסי[1] עושים עבודה מספיק טובה, אין סיבה לקחת סיכונים נוספים.

אבל אם כבר, גם לא הייתי סומך על גוגל ופייסבוק שיאספו עליך רק את המידע שהן מצהירות שהן אוספות. שתי החברות כבר הבהירו שהן מצפצפות על החוק (במיוחד במדינות שאינן חברות באיחוד האירופי), ואין להן רציונל כלכלי שלא לשקר למשתמשים שלהן.

trilliane

Well-known member
מנהל
ובינתיים המדינה שוב מתרשלת בהגנה על הפרטיות שלנו...

6,453,254 אזרחים דלפו מהיישומון שביבי מקדם | חשיפת סייברסייבר
http://room404.net/?p=77122
&nbsp

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא נראה לי שזו רשלנות של מישהו

זה דומה יותר ל"המטרה מקדשת את האמצעים"
למישהו יש מטרה שמאד חשובה לו וכדי להגיע אליה לא ממש חשוב לו איזה נזקים יגרמו האמצעים שהוא משתמש בהם, שהרי התכנה ומאגר הנתונים של כל אזרחי המדינה הופצו במכוון לאלפי אנשים בידיעה ברורה שכל אחד מהם עשוי להעביר זאת הלאה ולהשתמש בזה לצרכיו.

SicTransit

Active member
לא רשלנות?

זיהוי משתמש וסיסמא לגישה למאגר הנתונים שמורים בקוד במקור של הדף , כך ש-view source פשוט חושף אותם לעיני כל זאת לא רשלנות? אתה צודק, זאת רשלנות פושעת!

trilliane

Well-known member
מנהל
זו ה-הגדרה של רשלנות, אולי לא רק של מישהו אחד

אם זה לא ברור מהכתבות אני ממליצה להאזין להסכת, הוא לא ארוך (אפשר כמובן בזמן נהיגה / פעילות גופנית / מטלות בית וכו').

למעלה