למשתתפי הפורום-דברים מהלב

שלמה.ל

New member
למשתתפי הפורום-דברים מהלב

חודשיים נמשכה השביתה ללא כל התיחסות מצד הממשלה. שבועיים נוספים שיחקו בנו כבמגרש כדורגל. הממשלה עשתה ככל יכולתה לגרום לסכסוך , פרוד , ופזור השביתה ונכשלה בכך לצערי כמעט והיצליחה. היום אנו רואים את האור בקצה המנהרה . כוונתי אינה להסכם הכספי שאין לזלזל בו כלל ויודע זאת מי שזקוק לו לממן תרופות מטפלת וכו´ ההישג הגדול הינו הוועדה הממלכתית שתיקוותי תעשה צדק לנכים תכיר בצרכיהם ותבדוק את העניין לעומק תסיק מסקנות על הזנחת הנכים לאורך השנים ותשפר את מעמד הנכה בישראל הן כספית הן מעמדית הן תעסוקתית וכמו כן נגישות לנכים לכל מקום. הישג נכבד זה הושג בזכות מטה המאבק בראשותו של אריה צודקביץ ועל כך מגיע להם ציון לשבח ומקווה שיסכימו איתי גם כל המקטרגים והספקנים לאורך השביתה. כעת הגיע הזמן להתאחד להפסיק יריביות מיותרות של כבוד וכו´ ולהסתכל קדימה למחר טוב יותר. נקווה שיהיה המחר טוב מאתמול. שבוע טוב ופורה

מגיב-אל יתהלל חוגר כמפתח

וההקשר ברור. מדבריך - מבין אני כי אינך "מעיז להראות פניך בכסף שסוכם לפני שהאוצר/מנכל ראש הממשלה חזרו בהם מהסכמה"! לפי שלא נקבת סכום ליחיד/ה ולא סה"כ, מבין שב"כסף שלא הובטח ואם ישולם בחלקו" לא יהיה מספיק לנכים "אלא לקנות אספירין(הזו התרופה?)/כדור 9 מ"מ" - לשניהם יחד לא יספיק. באשר לועדה "לבדיקת מצב נכי ישראל" -בזיכרוני - "וועדות רפואיות לבדיקת נכותי בבמל"ל" שבהן היו "רק" 8 רופאים ו פי שניים "מנהלני מל"ל(מוסד לביטוח לאומי)", כולל "ועדת ערר עליונה במל"ל". וועדה ממשלתית שתכלול מנכ"ל משרד,או סגן שר- תתפנה לכינוס "חלקי 1 ל2 שנים במקרה טוב. המלצותיה יובאו לשר - שחייב להעביר בוועדת הכספים, שכנראה תקים וועדה לבדיקת הנתוניםשל הוועדה הנ"ל" ועם התוצאות - שנתיים אח"כ, יגיעו למסקנה- ש"הכסף חשוב יותר לביטחון"! וכבר היינו בסרט הזה- ראה מה שקרה עם וועדות לבדיקת חשיבותו של המורה בישראל" + ועדות לשיפור שכר המורה" והפילוג שעדיין קיים בארגון המורים ואלו שבהסתדרות. אולי היית אתה- מוכן ביום הראשון לפתרון כזה- במעמד "המתן עד ש.." ו"תקבל כסף - אחר כך..." ללא מיון סכום. אז שאלתי: למה המשכת לשבות עוד יותר מ 70 יום נוספים? או למה אינך מפנה מקומך - למי שידע לעמוד טוב יותר במשא ולהגיע להסכם שיניב פירות ממחר בבוקר? אני מצטער אם לא זו התגובה שציפית מנכה כמוני, שרק כעת "עולה על העגלה". אך אני רואה עצמי, עקב נכות מתאונת דרכים- כמי שאנו מעוניין "לנסוע בעגלה מימי המנדט הטורכי". ולא להמתין לקבל תמורה לנכותי - בעתיד של וועדות ושביתות חסרות סיכום. אם לא הושגה כל תוצאה חיובית, אין דרך אלא להמשיך לשבות, ואף לנקוט בצעדים נוספים. כנכה ומו רבים מהאזרחים במדינה- איני "חסיד של ועדות לשם ברבורים ודברת". אם לא שבתנו כדי - שהציבור בכללו יתמוך במאבקנו ודרישותינו הצודקות(ובפרסומים שבתחילת השביתה היו לא מעט)+ שהממשל יכיר בצורכינו המיוחדים וזכותנו לקיום בכבוד בישראל, כמו כל אזרח/ית,+ העדפת כל האמצעים המודרניים של הרפואה הקונבנציונלית והלא קונבנציונלית כנגישים לנכהבאשר הוא בישראל. אך אתה "מסביר אחרת". כמי שמייצג אנשים כמוני,אני, כאחד הנכים, לא מסכים שתתפשר על פחות "ממה שנחוץ לי -כדי לחיות בכבוד בחברה הבריאה בישראל". ואם אינך יכול, יש עוד כ 600,000 נכים, שמתוכם צריך לבוא מחליפך. והצעה ממני אליך- בסגנון של "כללים לייצוג במאבק מול ממשל": 1. טול קורה מבין עיניך. 2. אל תהיה פרייאר. 3. אל תתן ש"יעבדו עליך עבודה עברית". 4. כבד את הנכים האחרים , גם אם אינך יכול לכבד עצמך. 5. כבד זכותם של נכים אחרים לחיות בישראל בכבוד ורווחה, גם אם אינך יכול לכבד עצמך בכך. 6. אל תתהלל כמסיים מו"מ אם אינך יודע מה הושג, ומה עמדות שני הצדדים לפני ואחרי שהגיעו לסיכום. 7. שב ולמד איך מנהלים משא ומתן חיובי- מומלץ ללמוד את שיטות עוד הרב כוהן מניו יורק, הנלמדות בבתי ספר לניהול באוניבסיטאות. מומלץ ללמוד מ"ספר המו"מ" ומ"משא ומתן חיובי". ורצוי - להיות "תלמיד מצטיין(לא זו לא טעות בזין)". 8. להקשיב לחבריך וגם לאלו שאינם כאלה- במו"מ, וללמוד שלא להסתפק בדקלום נבוב של דברהם. 9. להתעדכן בשינויים המתחוללים גם בין חבריך במהלך מו"מ ממושך. 10. להביא לציבור שלדעתך אתה מייצג- פרוט מדויק, לפחות של הסיכום/ים, ודעתך על סיכויי הביצוע שלהם. ואם יש לך תגובה-או תיקון ותוספות, אשמח לדון עמך על הדברים באור חיובי - להביא לכיבוד זכויות נכים ומוגבלים. לא כל יום פורים - אז הכן את שמחת חג החירות= פסח.

שלמה.ל

New member
לגראפ

צר לי כי רואה שחורות הנך , מעט אופטימיות לא הזיקה לאיש מעולם. כפי שכתבת קפצת על העגלה רק לאחרונה וחבל. אדם הרוצה להשפיע מופיע בהתחלה ומציג את דעותיו ומנסה להשפיע ולא מגיע בסוף ומעביר ביקורת אין קל מזה. מגילת העצמאות שכתבת אינה משנה את דעתי כהוא זה ונהפוך הוא מחזקת את אמונתי שמטה המאבק עשה ככל יכולתו ובמיוחד לאור העובדה שהנכים עצמם התנערו וחשבו לאורך כל הדרך שמישהו אחר יעשה את העבודה עבורם. ואני חוזר פעם נוספת שבתנאים האלו צריך להעלות על נס את מטה המאבק שלא נשבר . כל זאת למרות תחנוניו לאורך כל הדרך לנציגות רבה יותר של הנכים במקום למען השגת תוצאות טובות יותר וידידנו הנכים כולל אתה לא הופעתם. אל לך כי תלין.

לא לי ללין- גם לא "פודל" במלון-חצר

גישתי אינה תלונה- לא כנגד הנכים בכלל, דרך הנכים השובתים ועוברים מתחים, לחצים ותנאים קשים,ובפרט לא אליך. תודה לך על עותק ההסכם שהבאת בפנינו, והוא לי "בבחינת פותח עיניים". כישראלי, דור 3 בארץ, אני רואה שצריך להביט בתמונת המצב לאשורה, "לקרוא את כל הנתונים ולא רק חלקם". החיים מלמדים אותנו הנכים, כי המציאות אינה "כבחלום שלנו" אלא אחרת, לטוב או רע- תלוי בחלום. לי אישית יש חלומות שונים בכל לילה, וכל בוקר- שוכח כרגיל את כולם! איני בא בטרוניות לאלו שעשו במלאכה, "כעל המוגמר" אלא לסייע ו"לדחוף לפיתרון חיוןבי יותר(לטעמי)"- בטרם י ח ת ם הסכם שאינו עונה על גודל המאמץ של חברינו השובתים. ומודה- איני האיש החכם ביותר. לא ביום גם לא בליל. כנכה ו,סיעודי", איני יכול לישון בחוץ, אין אני מוכר וידוע כלוחם "של שנים עברו". אני חדש כנפגע קשה מת.ד. אך אין זה גורע ממני לפקוח עיניים, לשאול שאלות להיות חרד ופוחד. עדיף להיות פחדן וחרד לאורך הדרך - כשמגיעים בריאים וחיים לסיומה, מאשר "למות כלוחם אמיץ שלא איכפת לו שמוליכים אותו ברצועה ככלב"! מצטער, כבן לדור השואה(אחרון נושאי שם המשפחה)נרתע מלשוב ולהיות "מובל לשריפה". כנכה- אני דואג לעצמי, ואני "אגואיסט". אך כנכה החבר בארגון נכים, וכשיש עוד נכים, ולצערי - יתווספו עוד רבים, אני דואג גם לעתיד, ולמדתי - כי אין זה נהוג "להניח כלב פודל- לישון במלונה בחצר ולשמור על הבית". מצטער אם איני עונה לתיאור של כלב פודל. מצטער אם כל דברי - כנביחות. תכל´ס- גם הדיון בפורום זה ואחר, יכול להביא אנשים להתגייס ולהביע דעות. אין עיני צרה בתגובות "לא אלגנטיות" כל עוד אפשר ללמוד מהן . וגם מורה יווני לפילוסופיה ,סוקרטס, היה נוהג לשאול שאלות. אם אין פתרון לשאלות, אין חובה לתקוף אישחית את השואל.

asloma

New member
אני מסכים עם כל מילה שלך, גארפ !

א. הסכם אינו חתום, אינו שווה כקליפת השום ועוד ניתן לשנותו ויש מה לשנות.. ב. ההסכם תופס רק לנכים הקיימים ומה עם הנכים בעתיד ? ג. הועדה שתקום, אם תקום. תמשוך את הדיונים עמוק אל תוך השנים הבאות. והחברים בה כולם מהממסד ואומרי הן ומקבלי משכורות ע"ח משלם המיסים, דהיינו הממשל הוא מעבידו. מה שאין בועדה, נכים מכל גווני הקשת. ד. אין להסכים לחילוף הקצבאות זקנה > נכות כללית. הסכום שמתקבל בחילוף, הינו עדיין לעג לרש. יש לדרוש זקנה + נכות ואז מתקבל נכון להיום, פחות משכר המינימום. ה. מי שנשא ונתן עם הממשלה, הינם רתוקים המקבלים למעלה מחמשת אלפים ש"ח לחודש, ואינו מודע לקושי של אלה שאינם רתוקים, לאלה שמדדים או עיוורים , או חרשים אילמים. ו. יש להאבק באופן מקצועי על הסכמים וחוקים שלא "ידפקו" אותנו בעתיד. כמו בפרופילים החדשים וההסכם של משרד הבריאות עם חברת שראל... מי שנשאו ונתנו התקפלו התדרדרו ונפלו מהעץ הגבוה ואין להם את היכולת והידע לעמוד מול משרדי הממשלה. כנראה, שבתוך תוכם הם קיוו שמישהוא יישבור אותם.. אבי סלומה

גארפ בלבד, צודק בכל מילה ומילה

שרשמת. אני אופטימית מטבעי. ומקווה שההסכם ייחתם לאחר שראש הממשלה אמר בתקשורת שחייבים לסיים. אבל סקפטית לגבי טיב ההסכם. אם כל ההערכה שיש לי למטה המאבק. לא מקובל עלי שמי שיש לו 49 אחוז לא יקבלו כלום ואלו שפחות מכך לא יקבלו כלום? אולי טעות בידי? כמו כן אני נגד וועדות. בעיקר ממשלתיות פוליטיות ואחרות. כפי שאמרת אלו מושכות כל אחת לכיוון שלה ונשאר חלל ריק. וועדות מאויישות ע"י "אנשי שלומנו" כמו נציגי המל"ל , אוניברסיטה, מה להם ולקביעתם לגבי בעלי לקויות והחלטה על עתידם? מי שצריך לשבת בוועדה לדעתי הם נציגי מנכלי ארגוני הנכים שיבחרו בקפידה רבה. כדי שלא יופעל עליהם לחץ מצד הממשלה לוותר. כמו כן אני חושבת שנציגי אנשים עם מוגבלויות חייבים להיות נוכחים בוועדה עם זכות הצבעה! הייתי מצרפת לוועדה את עו"ד אריאלה אופיר שהתפטרה מתפקידה כנציבה ומצוייה ברזי הרזין של ההסכמים. אקטואר מומחה. מטעם ארגוני הנכים ורואה חשבון נוטראלי. כך אולי יהיה לוועדה "בשר" מוצק ותוכל להאציל מידיעתה על ההסכם שיהיה לטובת כלל הציבור? אם עושים חשבון קל, המרת קצבת הזיקנה בקצבת הנכות לא תוסיף אלא כמה שקלים לקצבה. אם תחוברנה יחדיו גם אז לא תגיע לשכר המינימום. לא צריך מתמטיקה גבוהה כדי לראות מה כתוב בעיתונות. הישג השביתה הוא במאבק בלתי מתפשר על ההכרה בנו כשווה בין שווים. ובכך שיש לנו הזכות לחיות בכבוד. וזה בהחלט הישג לא מבוטל. גם מבחינה תקשורתית. אני תקווה שלמרות מה שנאמר בתקשורת, ייחתם מחר הסכם ללא וועדות מיותרות עם סחבת שעוברת מחודש לחודש ובסוף נמוגה באויר כבלון נפוח שהתפוגג. בתקווה לשבוע שקט ללא פיגועים. כאשר ברקע משדרים עכשיו בשידור ישיר מירושלים על פיגוע של מכונית תופת. מספר הנפגעים עד כה 15 ואולי יותר. ביניהם תינוקת שהגיע ללא רוח חיים. מכאן תנחומים למשפחה.והחלמה מהירה לפצועים. מתי יגיע השלום?

זהבה נ

New member
לפי מייטב ידיעתי "הפרד ומשול" ../images/Emo130.gif

זו טקטיקה ישנה נושנה והיא מאוד מאומצת על ידי משרדי הממשלה השונים. אתה חושב שזה לא היה צפוי שהממשלה תעשה ככל יכותה להשתמש בטקטיקה הזו??? אז אתה מעט נאיבי אם לא חשבת על זה קודם, אולי אין לך מספיק נסיון בקשר של משרדי הממשלה השונים. בקשר לוועדה ממלכתית, אמרתי כאן לפני כחודש מה דעתי (חפש לאחור )על הוועדות (ודעדות חקירה ובדיקה למינהן)שמקימים ואני מקוה שזה לא עוד פעם רצון הממשלה לקבור את הנושא החשוב הזה בלהקים עבורו ועדה חדשה שתחקור ותסיק מסקנות וכו... ומה יהיה עם וכאשר יהיו מסקנות וכולם יודעים שיהיו מסקנות???. אני משבחת ומצדיעה לכל אלה שעמלו והחזיקו מעמד בשעות הלחץ במשך השביתה ועדיין עומדים על המשמר בנושא ונלחמים על זכויותיהם "יישר כוח". מחכה כבר שיגיע המחר ומצפה כבר למסקנות. להתראות. זהבה - פורום זכויות הורים

טומי*

New member
זר פרחים ענק מכל הלב ../images/Emo9.gif

לכל אחת ואחד ולכולם גם יחד מגיע כל הכבוד ותודה ענקית טומי

Brendan

New member
היי טומי

אני זוכר שהיו לך כאן תמונות של הגנים הבאיים בחיפה. בבוקר שאלו על המקום הזה בקטע של נגישות. אתה יודע מה קורה שם?

טומי*

New member
גן הבהאיים בחיפה ../images/Emo92.gif

אז ככה הגן מחולק לשני חלקים החלק התחתון מלא במדרגות בחלק העליון אין מדרגות אומנם אך השבילים הם מחצץ לכן עם עגלה קצת בעיה אך נראה לי שעם טיפה עזרה אפשר להסתדר, וזה ממש כדי כי המקום יפה משהו משהו טומי

tipid

New member
תודה על התמונה וההסבר.../images/Emo66.gif

ובהזדמנות זאת אני רוצה לברך את כל משפחת הפורום בברכת שבת שקטה ומבורכת! מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום ובשורות טובות . מתמר

שח_מט

New member
הייתי -

לפי תשובות ומידע שקיבלתי, הינו בתצפית העליונה, בגן במרכז ולמטה ליד המושבה הגרמנית. מקום יפה מאוד, נראה לי שכדאי להתאמץ ולהיכנס בפעם הבאה מצורפת תמונה שחר

צלף

New member
אני סבורשאפשר להעריץ את השובתים

שישבו 75 ימים עד שהצליחו להשיג משהו. אבל זה לא נגמר, הממסד הפוליטי שנתן במשך 75 ימים לשובתים לשבת שם, ינסה הכל למסמס את ההשגים. זה רק ההתחלה.

למעלה