למתלבטים בין טבעת למעקף קיבה

אופירA

New member
מנהל

למתלבטים בין טבעת למעקף קיבה

שלום לכולם לפני חודש וחצי עשיתי ניתוח מעקף קיבה אחרי טבעת.
רציתי לשתף מחוויותי בתור מעוקף טרי בהשוואה לחיי עם הטבעת ז"ל.
הכול מממה שאני חוויתי יכול להיות מנותחים שאצלם זה אחרת

יתרונות הטבעת:
ניתוח קל. אין בעיות ספיגת ויטמינים. עיכול תקין. ניתן לווסת את ההגבלה ע"י ניפוח הטבעת.

חסרונות: אי אפשר לאכול הרבה מאכלים כמו לחם שניצל. אורז.פסטה. סטייק פרגית / עוף. לפעמים ירקות חיים לא עוברים ואז מקיאים כי
זה תקוע ( מרגישים לחץ איום וכואב ברום הקיבה בחיבור עם הוושת) לפעמים אין רפלקס הקאה ואז דוחפים אצבע כמו דוגמנית...

לגבי וויסות הטבעת- המנתח שלי התנער ממני ולא היה לי איפה לנפח רק אחרי כמה חודשים סידרו לי מקום. וכל פעם או שניפחו מעט מדי או חנוק מדי.
צריך לשתות לפני האכילה 2 כוסות מים חמים כדי להניע את המערכת לאכול 2 ביסים לחכות כמה דקות ( זה עינוי סיני אם אתה רעב.) ואז להמשיך לאכול. הרגשת השובע שונה מלפני הניתוח מרגישים דחיסות ברום הבטן וצריך להיזהר לא להעמיס מדי ( כי מקיאים)

לטבעת יש מצבי רוח. לפעמים היא נסגרת ואז אי אפשר לאכול כמעט כלום. או שהיא נפתחת ואז אפשר לאכול הכול כמעט בלי הגבלה.
בבוקר הטבעת מאוד הדוקה ובקושי ניתן לאכול מוצק ואז בשעות הערב היא נפתחת ואפשר לאכול יותר לפעמים בלי הגבלה.

3 פעמים הגעתי למיון בגלל שהטבעת נסתמה לי אחרי שאכלתי בלי ללעוס טוב. היו צריכים לפתוח לי אותה. בסוף השראתי אותה פתוחה ואז בכלל לא המשכתי לרדת. בסוף הסרתי אותה בניתוח כי היא נכנסה לי בקיבה ( ארוזיה).

בשינה האוכל עולה בוושט ונחנקים קצת ומשתעלים . לפעמים צריך להקיא בכוונה לפני השינה אם עדיין נמצא שם משהו בקיבה הקטנה כדי שזה לא יקרה.
אפשר לרמות את הטבעת אם דוחפים אוכל עם שתייה.
בסוף ירדתי רק 8 קילו שהעליתי שהסרתי את הטבעת. בתוספת 6 קילו נוספים...

עכשיו לגבי המעקף:

חסרונות: ניתוח קשה יותר. בעיות ספיגה צריך לקחת ויטמינים כל החיים. שלשולים. אסור לאכול פופקורן, אפרסמון, אננס, ציפות פרי של פירות הדר כמו תפוז קלמנטינה... - סכנה לחסימת מעיים.

יתרונות: אין הקאות. אפשר לאכול דברים שבד"כ לא עוברים בטבעת( שניצל וכו') ההרגשה היא כמו קיבה רגילה כשמתחילים לאכול לא צריך לשתות לפני. בסוף מרגישים דחיסות ברום הקיבה כמו בטבעת ואז מפסיקים לאכול. אחרי זה מרגישים את הקיבה דוחפת את האוכל הלאה למעי הדק וזה מגניב.

אין צרבות האוכל לא עולה למעלה בשינה. אי אפשר לרמות את המעקף ע"י דחיסה עם שתייה.

בגלל תת הספיגה פחות קלוריות נספגות בגוף ( האוכל עובר דרך קצרה יותר במעיים).

הכי מדהים זה שאין רעב. הבטן לא מתכווצת מרעב. יש כמובן חשקים העיניים גדולות אבל אפשר לאכול רק 5-6 ביסים של דבר מוצק.

יש כאלה שיש להם הרגשה רעה שהם אוכלים שמן/מתוק ( דאמפינג- תסמונת הצפה) לי עדיין לא היה אותה. אבל יש לי הרגשת בחילה ממשהו מתוק מדי ( מעדני יולו, מילקי, משקאות ממותקים)

אחרי חודש וחצי ירדתי 12 קילו! יש כאלו שיותר ירדו ממני בחודש וחצי אבל אני מרוצה מהקצב לא רוצה שיישאר עוד עודף.
מה שכן אני צריך יותר לעשות ספורט אני עצלן.
אומרים שבהמשך הקיבה גודלת אבל לא כמו שהיה פעם והרעיון זה לסגל הרגלים של לאכול כל 3 שעות בריא ולעשות ספורט.

כמובן שאת שני הניתוחים אפשר לרמות אם אוכלים דברים נוזליים שמנים ופריכים ( חטיפים, מעדנים, גלידות שמנת. גבינות שמנות, שתייה ממותקת. עוגות רכות. מוס...) אני אוכל אותם פעם בשבוע בשביל הנפש. ביסלי ומוס עשו לי רע ( שלשולים) יותר אני לא אוכל אותם.

אז זהו אשמח לענות על שאלות :)

חג שמח שיהיה!

קוב י d1

New member
גלעד היחיד

טוב לשמוע ממך משתתף ותיק
קראתי את הקורות אותך עם הטבעת ,ואת הקשיים שהיו לך ,רק דע לך שזה לא אצל כולם ,
אחרי שעשיתה את ניתוח המעקף מה שנשאר לי לאחל לך בהצלחה ,ירידה במשקל שמירה על ההשגים.
כמי שעשה את 2 סוגי הניתוחים שמחתי על ההדגשה והשוני של שני סוגי הניתוחים.
חג שמח תרגיש טוב .

קובי

אופירA

New member
מנהל
מאוד מאוד אינדיבידואלי. אבל אתה קובע קביעות בשם הניסיון שלך

ורק מסייג במשפט קצר - אולי אצל אחרים זה אחרת.
אם אתה מבין היטב שזה אינדיבידואלי, אתה מנסח את כל הסיפור אחרת לגמרי.
אם אתה רוצה לשתף מחוויותיך, אתה לא יכול לדבר על יתרונות וחסרונות הטבעת והמעקף.
אתה יכול לספר שלא הצלחת לאכול שניצל ולחם, שלא הרגשת לחץ איום ברום הקיבה, ושהקאת לעיתים קרובות, ושהיית חייב לשתות חם לפני אכילה, שהטבעת שלך לפעמים נסגרה, בבוקר לא יכולת לאכול ובערב יכולת לאכול לפעמים ללא הגבלה.
בדיוק כמו שאמרת שהגעת למיון בגלל טבעת נעולה, שירדת רק 8 קילו, ושהמנתח שלך התנער ממך.
והכי חשוב - לעולם אינך יכול לומר שבשינה האוכל עולה ונחנקים ומשתעלים. אתה יכול לומר, שבגלל שלא הצלחת לסגל הרגלים נכונים לטבעת, ולא השגת איזון בסגירה ופתיחה, היה לך רפלוקס - או בגלל סגירה גדולה מידי או בגלל אכילה סמוך לשינה.

האם כשניפחו יותר מידי או פחות מידי זה היה ברמות של 1/4 או 1/8CC? אני משוכנעת שלא. כי לא ידעת מה שאני מסבירה לגבי איזון סגירה, אלא שמעת מה שהרופאים המליצו לך. והם, לצערי הרב, לא יודעים לאזן. לא יודעת למה. בכל אופן, אני יודעת להסביר איך לאזן באופן מיטבי, לפי המקרה של האדם המסוים.

מנותח טבעת חייב להיות מוכן לפני כן (או אחרי), לשנות את הרגליו לפי הציות לטבעת. היה לו קשה לשנות ללא הטבעת, אבל עזרת הטבעת מסייעת להצליח לשנות. מי שלא מצליח לציית לטבעת, לא הגיוני שהוא יעשה ניתוח טבעת.
אני יודעת שהרופאים והמרפאות והוועדות לא מסבירים שום דבר בעניין הזה (ואם מסבירים, מספרים עובדות שהרבה מהן לא נכונות), אבל אני, שנה לפני הניתוח שלי, הקשבתי מהבטן לחוויות של מנותחים - וירטואליים ואמיתיים. הקשבתי גם לאופי שלהם וניתחתי את החווייה שלהם, והשוויתי למה שצפוי עפ"י האופי שלי. ואז ידעתי שזה יתאים לי. ואין לי רפלוקס, ולחם ושניצל לא נתקעים, ואני לא ניגשת לאכול כשאני רעבה, ואני לא מקיאה (כי אני לא דוגמנית...
). והסברתי לכל מי ששאל איך ולמה לעשות זאת.
אני יודעת שהיו לך קשיים מרובים מאוד ושלא יכולת להסתגל לטבעת בגלל הנתונים הספציפיים שלך. אבל אי אפשר לקרוא למה שקרה לך "חסרונות הטבעת"!
רוב הדברים הם חוויות שלך, מסיבות שלך. לא שהטבעת מחייבת מצבים כאלה.

לגבי המעקף, אי אפשר להגיע למסקנות על יתרונותיו וחסרונותיו אחרי חודש וחצי, כשעדיין לא סיימת את התזונה ההדרגתית בכלל.
חוץ מזה, אתה מבין שהרעיון זה לסגל הרגלים של לאכול כל 3 שעות בריא ולעשות ספורט. אבל גם בטבעת צריך לסגל הרגלים לתזונה נכונה איתה, ואז החסרונות והנזקים לא קורים כלל. אז הכל תלוי בסיגול הרגלים, כשהניתוח מהווה עזרה והקלה שמביאות להצלחה במשימה.

אז נשמח מאוד אם תהיה פה כדי לתרום לזולת במענה על שאלות, בפרט שתרומה כזו מהווה הרבה עזרה להצלחה שלך עצמך.
רק לא נכון לדבר במשפטים וקביעות כלליים, כאשר אתה מסתמך רק על הניסיון האישי שלך ואי הצלחתך להתרגל להרגלים הנחוצים לטבעת.

המון הצלחה בהמשך!!!

תודה על ההערות וההארות החשובות אופירה כמנו שאמרתי

היתרונות והחסרונות שכבתי זה מנסיוני האישי ומהידע שלי. הפורום הזה הוא במה לשתף חוויות אישיות. אני עצמי לא חוקר של התחום רק באתי לשתף ואולי לתת עוד מידע למי שמתלבט.
&nbsp
אני מציע כמובן למי שמתלבט לשמוע עוד דעות אחרות של אנשים אבל אני עצמי הייתי שמח אם הייתי מגיע במכונת זמן לעבר ומזהיר את גלעד לפני 4 שנים לא לעשות את הניתוח על סמך החוויות הקשות שעברתי איתו.
&nbsp
&nbsp

ligal mezger

New member
תיקון קטן למה שרשמת...

את המעקף לא ניתן כמעט לרמות... בעוד שבטבעת אפשר לשתות מילקשייקים עתירי קלוריות במעקף לא ניתן, אחרי כמה שלוקים תרגיש ממש רע ולא תוכל להמשיך.
גם לגבי מאכלים שומניים, בלתי אפשרי לאכול יותר מביס או שניים עד שמרגישים רע, מה שלא קורה בטבעת.

Roy Kfir1

New member
ועוד: צריך לבחון את התמונה לאורך זמן

בטווח הקצר, כשעוברים מניתוח "מגביל" לניתוח לקיצור קיבה שיש בו מרכיב של צמצום הספיגה, נהנים מניתוח שמגביל את האכילה, ומייצר שינוי במשקל ובמצב הגופני הכללי. המצב משתפר לטובה בדרך כלל.
בטווח הרחוק צריך לשמור על איזון מטבולי. זה לא קשה אבל צריך להתמיד. יש במעקף קיבה פחות הקאות וקשיי אכילה. מנותחים שעברו מעקף מדווחים שיש להם חופש גדול ביכולת האכילה. השאלה פה כעת היא כמה מעי דק נעקף להם והאם הניתוח שלהם באמת מסייע להם לשמור על המשקל שהורידו. כמה משקל הורידו - זו גם שאלה. יש מנותחים שהצליחו לרדת רק 20 קילו בקושי ונותרו עם משקל עודף גדול.
כשמגיעים למנתח להוריד טבעת ולעבור למעקף קיבה, צריך לקחת בחשבון שיש פה ריזיקה: יש הסיכוי שהמשקל העודף לא ירד הרבה ואף יעלה. זה תלוי ברצון לשינוי ושיתוף פעולה מצד המנותחים.
לפני הניתוח המתקן (המעבר מטבעת למעקף) צריך המועמד לחשוב: מה אני מצפה מהניתוח ? האם אני רוצה חופש באכילה או מחסום קשוח שלא יאפשר לי לאכול מה שבא לי, מתי שבא לי ובכמות גדולה יחסית.
בסופו של דבר, ככל שהניתוח נרחב יותר בצמצום הספיגה, כך עולה הסיכוי לשמור על הקיים ביחס למגבלות הניתוח (באופן יחסי כמובן)
וצריך למצוא מנתח מיומן שיודע לבצע מגוון אופציות ניתוחיות. זה לא נגמר בוריאציה אחת לכולם.

ligal mezger

New member
ROY KFIR בלבלת בין מעקף קיבה למעקף תריסריון

במעקף קיבה יש הגלת כמות, מה שאין במעקף תריסריון

Roy Kfir1

New member
מעקף קיבה ומעקף תרסריון

לא בלבלתי כלל. במעקף קיבה האלמנט המגביל הוא חלקי ביותר היות והקיבה היא שריר המהווה איבר כנוע שלומד די מהר להכיל מזון בכמות הולכת וגדלה ולכן מעקף קיבה אינו נחשב מגביל. הוא מגביל זמנית ולכן יש להוסיף לו די תת ספיגה כדי שיהיה אפקטיבי בטווח הארוך.
במעקף תרסיון האלמנט העיקרי הוא תת ספיגה מאסיבי ולכן יש להשאיר די גדם קיבה כדי להמשיך ולקיים את המנותח. הכרחי להשאיר לפחות חמישים אחוז מהקיבה המקורית. במעקף תרסריון נשאר עד 20 אחוז מהמעי הסופג (במעקף קיבה משאירים בין 80 ל 60 מהמעי הסופג)

ligal mezger

New member
לא יודעת מי סיפר לך את השטויות האלו...

אבל הוא כנראה מעשן חומר טוב... חחח
אני 3.5 שנים אחרי ויש הגבלה בכמות, אוכלת כמו שליש מבן אדם רגיל

אופירA

New member
מנהל
מה שמעיד על דבריו של רועי -

הקיבה שלך, שנחתכה ל-20% מהגודל המקורי, אוכלת כמו 33%. כלומר התרחבה במשך השנים.
יחלפו עוד שנים, יש סיכון שהיא תתרחב עוד. מקווה שזה לא יקרה לאף מנותח.
גם הפאוצ' של מנותחי הטבעת (שהוא פחות או יותר באותו גודל), עלול להתרחב במשך הזמן. ו/או הוושט עצמו.

מי ש"סיפר" לרועי יודע מניסיון אישי ושל הרבה מנותחים במשך כ-20 שנה, שהקיבה עלולה להתרחב עם השנים, עד כדי כך שההשמנה חוזרת.
לכן כמו בכל ניתוח, זה מאוד תלוי ביכולת ההיצמדות של המנותח לכללי ההתנהגות עפ"י הניתוח.
גם לקיחת ויטמינים בקביעות חשובה הרבה יותר ממה שאנשים אולי חושבים. אבל הם לא ירגישו את זה, אלא רק לאחר שנים רבות ואפילו עשרות שנים. וזה נורא עצוב. לכן יש שנאלצים להוסיף טבעת על הקיבה המעוקפת, או משמינים. זה די תלוי ברמת אי הספיגה (כמות המעי שנעקפה).
גם יותר מידי אי ספיגה, יותר מידי מעקף מעי - הביא לצרות צרורות לחלק מהאנשים.

לא פשוטים הניתוחים האלה במערכת העיכול. אין קבוצות ברורות של טיפוסים של תוצאות הניתוח, וכל מקרה לגופו.
לכן אי אפשר לדבר כללים בניתוחים, ואי אפשר לענות למי שמדבר "אתה מדבר שטויות, אצלי זה לא כך". וגם אי אפשר להשוות בין מנותחים 20 שנה למנותחים שנתיים וכדומה.

קוב י d1

New member
ליגל

"הוא בטח עישן חומר טוב " כאלה מילים לא יכתבו בפורום הזה אפילו לא בצחוק , שזה יהיה ברור לך ,את מנותחת 3 שנים ,וזה לא אומר שיש לך זכות להשתמש במילים כאלה
חוצפה מצידך ,לא מוכן לשמוע מילים כאלה .
רועי מייסד הפורום הזה מלפני 15 שנה והיה מנהלו הרבה שנים אז קצת כבוד ,יש לו ניסיון וידע מה שאין לאף אחד מאיתנו ,וברור שגם לך לא ,
אני רואה בחומרה את מה שכתבת .

קובי

אלישבע24

New member
היי גלעד,

עברתי ניתוח טבעת לפני ארבע שנים,
יכולה לאכול הכל,לא מקיאה,לא שותה לפני,
חבל שלך לא הצליח,
בהצלחה בחדש.

למעלה