למתנדבים של : פלסר 434

yshemesh

New member
למתנדבים של : פלסר 434 ../images/Emo51.gif

למרות שדופקים את חיילי המילואים, אצלנו בפלסר יש עדיין מתנדבים שבאים ועוזרים בחלוקת הנטל. מעל גבי פורום זה אני רוצה להודות להם.

איפה הייתם בהפגנה הקודמת 24/8/02 |?

שמש הכלי ואלדד הגדול מכולם ועוד 100 מהפלס"ר ועוד ????? שעדיין (?) עושים מילואים. להפגנות למען יציאה מהשטחים מגיעים עשרות ואף מאות אלפים להפגנה למעננו לא הגיעו לדעתי אפילו אלף איש. נראה אם תגיעו הפעם .

raffi5

New member
האם יש בבלת"מ ריח פוליטיקה?

לא משנה מהי דעתי האישית בתחום המדיני, אני מציע לפעילי הארגון והפורום "לנקות" את הדיון ואת העשייה מריחות פוליטיים. אחרת, באמת שאין סיכוי למאבק לשאת פרי.

בלת"מ אינה פוליטית

בלת"מ הינה תנועה התנדבותית, לא פוליטית. כמה דוגמאות להמחשה. בהפגנה הקודמת אף חבר כנסת לא נאם משום מפלגה, לאחרונה שלחה הנהלת התנועה מכתבי הערכה לח"כ ספציפיים מרוב הסיעות ביניהן: העבודה, הליכוד, האיחוד הלאומי, מרצ והמפד"ל. להפגנה ב-14/12/02 יוזמנו 20 ח"כ מכל הקשת הפוליטית, בבלת"מ חברים אנשים רבים מכל הקשת הפוליטית וכך גם בהנהלת התנועה. עם זאת, בלת"מ, וכך גם מדיניות הפורומים בתפוז, בעד חופש הביטוי כל עוד אין הסתה.

haimbarkan

New member
אתה לא סותר את עצמך?

זה לא אתה שכתבת יותר מפעם אחת שצריך להמשיך להתנדב ולהאבק דרך הבמה הפוליטית ? למצוא ח"ח שייצגו אותנו? לשלוח מתמודדים לכנסת ?

raffi5

New member
במה פוליטית ולא אג´נדה פוליטי

המגרש להשיג תוצאות הוא ללא ספק בכנסת. אבל לפי גיל שטיין, המחאה של חיילי המילואים הינו חלק מהמאבק של ארגוני שמאל נגד השירות בשטחים. אם זו האג´נדה של הארגון, צריך לומר זאת בגלוי. אני מבין שמנהלי הארגון מעונינים להפריד בין הדעות הפוליטיות של התומכים והספונסרים לבין הנושא של חלוקת הנטל הבטחוני והתגמול למי שמשרת. אמירות פוליטיות כמו זו של גיל שטיין רק יפריעו לשכנע ח"כים שאינם מהשמאל לתמוך ולסייע למאבק.

yoavtzur

New member
המחאה אינה פוליטית,גיל שטיין אמר

בדיוק ההיפך!!! אבל בכל מקרה חשוב מאוד שלא ישתרבבו גופי שמאל רדיקלי "כגון התנועה לאיכות השלטון- כאשר הימין בשלטון" ומרצ.

אפרופו גיל שטיין

אין לי מושג מי אתה ומה זה השם שאתה מסתתר מאחוריו, אבל אם היית מכיר את גיל שטיין, אז זה האדם האחרון שהיית חושד בו בשמאלנות יתר...וזה בלשון המעטה...

שום פוליטיקה

אני האחרון שקשור לשמאל הצבוע-להפגנה למען יציאה מלבנון/פינוי השטחים/איכות חייו של ערפאת/כמה פיתות ערפאת יקבל למוקטעה וכו´ מגיעים עשרות ומאות אלפי יפי נפש, ולעומת זאת להפגנה שנועדה לגרום למדינה לתגמל בצורה כלשהי את אלה שמשלמים מיסים + שירתו שירות של 3 שנים לפחות + עושים מילואים (השנה עשיתי 42 יום-אלדד יכול לאשר)לא טורחים להגיע כי זה לא "איני". כל אחד מקל מה שמגיע לו! זה לא מגונה לבקש הנחה במס / תשלום יומי גבוה / ביטוח חיים גבוה ועוד.

raffi5

New member
באמת, בלי פוליטיקה

אם רוצים לגייס את התמיכה הפוליטית וגם את הגיבוי של כלל אוכלוסית המשרתים, צריך להיזהר מלתת "צבע או גוון" פוליטי לארגון הזה - ולא משנה מאיזה צד של הקשת הפוליטית. כל אחד מחזיק בדעה שלו לגבי היחס לפלשתינים. אבל כמו שלדעות הללו אין תוקף כשאנו לובשים מדים, כך הן צריכות להישאר מחוץ לתחום הדיון של הארגון ושל הפעילות למען ולטובת המשרתים. אולם, גם בלי קשר לפוליטיקה, אין לאף אחד צידוק מוסרי לקרוא או לתמוך באף יחיד או קבוצה שרוצה להשתמט או לפגוע בשירות הצבאי. הקריאה לסרב להתנדב של מפקדים הינה "חציית קו אדום" שמסכנת חיי חיילים שייקראו למשימות לפי החוק, גם אם מפקדיהם לא התנדבו ולא הכינו את הנדרש מהם בזמן. מי שיפגע, אלו החיילים שלנו.

למעלה