למתעניינים בכתות

windflute

New member
למתעניינים בכתות

הינה קישור לאתר בעברית שמקבץ חומר על קבוצות שונות. חלקן לא נחמדות במיוחד. קראתי והשכלתי. ~O~ שחר

נדב פ1

New member
שחר :

היות ויצא לי להתקל בך כמה פעמים בדוז'ו , אני חייב לציין שאני מתפלא מאוד על ההודעה הזאת שלך . את בעצמך , ככלות הכל - בחרת באמונה לא פופולרית שמעלה גבה , תמיהות ופחדים בקרב אי אלו קונפורמיסטים ברחבי המדינה הזאת . לי אין שום בעיה עם הדבר , אשריך על האמונה המדוברת . מדוע אם כך , יש לך בעיה - עם אמונות אחרות ששונות במקצת ממה שאת רגילה אליו ? למה התנועה הראלית היא כת ( על כל המשתמע מכך ) ולא פשוטו כמשמעו אמונה אלטרנטיבית כמו הזאת שלך ? מהו ההבדל ? שמא את מפלה אותה מבחינת הגדרה אך ורק בגלל שוויקה זה שלך , ואילו התנועה הראלית היא לא ? או שמא את מושפעת מדעת המיינסטרים בכל הנוגע לדתות אלטרנטיביות ? בקרב הציבור קיימים קבעונות רבים , שקרים , סילופים ומלחמת חורמה בכל מה ששונה , זר ומאיים על תפיסת עולמם . ראי כיצד רצחו היהודים את ישוע בדם קר , ישוע בעל הכת של 12 השליחים , ממש כת השטן ששוטפת את המוח ... ואף על פי כן , בכל זאת קמה הנצרות . תראי מה עשו המכאים למוחמד , וכך הלאה והלאה - דתות רבות מושמות ללעג בתחילת דרכן , אלא שברגע שהן צוברות מאמינים , או אז זה כבר לגיטימי , שכן ככלות הכל , אנשים מושפעים מנורמה - ואת בתור נון קונפורמיסטית לא צריכה להיות מושפעת מגורמים שכאלו . בכבוד רב , נדב .

נדב פ1

New member
אגב ,

לעיתים הארגונים נגד כתות ברחבי העולם מתנהגים כמוקיונים ושוטים גמורים שאפילו לא מבינים עם מה הם מתעסקים .

ToryMaster

New member
נדב.

מי אתה שתאמר לה ממה להיות מושפעת או מה היא? מלבד זאת,ף למה אתה תוקף אותה? לא היא כתבה את המאמר, היא רק קישרה אליו.

נדב פ1

New member
חס וחלילה תוקף אותה .

דיברתי בישירות על הדעות שלי . סלחי לי שחר אם בשוגג נשמעתי תוקפני .
נדב .

windflute

New member
זה בסדר

לא נפגעתי, למרות שטעית בהבנת כוונתי כששמתי את הקישור. לא התכוונתי לומר "הינה - אלה הקבוצות שצריך להיזהר מהם" ובטח שלא התכוונתי לומר משהו על התנועה הראלית או להעליב את האמונה שלך. פשוט עלה נושא הכתות בפורום, ובאתר הזה יש הרבה מידע. המידע שם הוא לשני הצדדים - מצד אחד כתבות עיתונות שמראות צד אחד של העניין - הצד של העיתונות החוקרת, אבל ה"מיינסרימית", ומצד שני קישורים לאתרי הקבוצות ולחומר פירסומי שלהן. נשאר לאדם להחליט בעצמו. שים לב גם להערה שמופיע בכל דף למטה: "איזכור שמה של קבוצה ו/או של אינדיבידואל באתר זה אין משמעו שהקבוצה ו/או האינדיבידואל מהווים כת מסוכנת לציבור. הם מופיעים באתר זה מכיוון שקיבלנו עליהם מידע ופתחנו תיק בעניינם". בעצם, בתיק שיש להם על הראלים יש רק חומר פרסומי ואף לא כתבה עויינת אחת. (הקישור "לשבט את רחל" לא עולה במחשב שלי :)). שוב, חשוב לי להתנצל - לא התכוונתי לפגוע באמונתך בשום דרך. שולם? :) ~O~ שחר

windflute

New member
עוד הבהרה

לא אמרתי שהראלים זו כת. אני לא יודעת מה המאפיינים של כת, ולכן לא מרגישה ביטחון להשתמש במילה הזו. אני, וגם האתר הזה בעצם, משתמשים במילה קבוצות. כשאני חושבת על זה.. אם אני לא טועה, הראלים היא קבוצה (יש קשר בין המאמינים. או שלא? אתה מוזמן לספר לי על התנועה). לעומתם הוויקנים בארץ אינם "קבוצה" אלא בודדים (למעט אלה ששייכים לקוון) איך באמת עובדת התנועה הראלית? יום נהדר שיהיה לך, ~O~ שחר

למעלה