למתעניינים בשפת הגוף ו
ליעל

למתעניינים בשפת הגוף ו ../images/Emo51.gif ליעל

אתם מוזמנים להכנס לפורום בליינדייט ולקרוא מס´ מאמרים מרתקים על שפת הגוף שלנו ועל ההבדלים בין האנשים, אם על הדרך יש לכם גם סיפור בליינדייט לשתף אותנו בו.. מה טוב

אני גם קראתי,,,,,ודי התאכזבתי../images/Emo4.gif

חוץ מזה שמצאתי שהוא מיועד בעיקר לנשים ולא היתה שם התייחסות מספקת על שפת גוף של נשים, אני גם ממליץ לאותם נשים שכן יקראו אותו שלא להסתמך על הנאמר שם כמדע מדוייק. יתרה מזו, מצאתי שם נתונים הפוכים למציאות המוכרת שלי שהיא לא בהכרח אישית....חביב ,, לא יותר. זו דעתי האישית והלא מקצועית תומר

הממ...

למה אתה חושב שזה מיועד בעיקר לנשים? אין ספק שלא מדובר במדע מדוייק (ממש כמו שיאצו
) ושתמיד צריך להפעיל קומנסנס נקודתי, אבל יש שם הרבה מאוד דברים שמתאימים לכל המינים בכל מיני אספקטים. אם הנושא באמת מעניין אותך אתה מוזמן להציץ בבליינדייט בימים הקרובים ולהתעדכן על האירוח הצפוי, אולי תקבל תשובות יותר קונקרטיות לשאלות ולתהיות שלך.

קראתי שוב את המאמר , ואניחוזר בי../images/Emo9.gif

אני חוזר בי מהקביעה שהמאמר מיועד לנשים יותר מאשר לגברים. אחרי קריאה שניה ושלישית תוך השתדלות לגלות פתיחות מקסימלית , נפקחו עיניי לעוד פרטים שמשום מה בחרתי להתעלם מהם בקריאתי הראשונה, והגעתי למסקנה שהמאמר אינו יאה לגברים ולנשים באותה המידה. ואסביר את עצמי. בתחילת מאמרה קובעת נילי רעם המחברת "הגוף לא יודע לשקר". היא בוחרת להציג את התזה שלה דרך ציטוטים שלבטח היא מצדדת בהם ושגרמו לשערותיי לסמור, והגדילה לעשות בקביעתה כי "טבח הוא מומחה בכל מה שקשור לגוף, ואין מרחק גדול בין גופם של חיות ושל ירקות במטבח ובין הגוף האנושי בחדר המיטות". האלגוריות שעשתה בין דפוסי אכילה להתנהגות מינית והסקת מסקנות מצורות נשיקה לאפיונים אישיים, נראים כיצירת תבניות שמלכתחילה מקבעות אותנו ומונעות פתיחות לשונה. הפתרון שהיא מציעה בצורת מודעות לשפת גוף ושימוש בהמלצות של עשה ואל תעשה, סותרות בהכרח את קביעתה שהגוף אינו יודע לשקר. היא ממליצה לפרט ל´מכור´ את עצמו בעטיפה של מישהו אחר, ולשדר משהו שלא בהכרח משקף את עצמו ולוא רק שלא ידחה על ידי האחר. במילים אחרות היא אומרת , שקר בתנועות גופך על מנת למצוא חן בעייני האחר,וגם אם אתה נוטה לשבת קצת שפוף משום מגבלה רפואית כלשהי או כי באמת אתה מכיר בעצמך כאדם חלש שעבר עשרות שיחות עם פסיכולוג על מנת לדעת להכיר ולקבל את זה על עצמו מבלי לראות בזה רע. ומה אם השותף לבליינד דייט קרא את אותו מאמר ובחר גם הוא באותה דרך,,,בקיצור, משחק של תחפושות שבמקרה הטוב עלול להסתיים במפח נפש בין הסדינים , או במקרה הפחות טוב על מדרגות הרבנות אחרי נישואים של עשר שנים. לכן אני חושב שהמאמר גם אינו מיועד לגברים באותה מידה שאינו מיועד לנשים. בעיני מיועד יותר לומר: הייה אתה. הכי הכי אתה שיכול. אהוב את עצמך . קבל את עצמך לטוב ולרע. אל תעטה כתרים לא לך, ובטח לא מסכות . הדברים שכתבתי נאמרו תוך כוונה מלאה לפתיחות טובה בין אדם לרעהו באשר הוא. תומר הר חורב

מסכימה עם חלק מדבריך אבל..

חשוב לזכור שהמאמר נכתב לאוכלוסיה מסויימת ולכן הרוח הנושבת שם היא איבחונים לבני זוג.כל הנושא של שפת גוף הינו רחב טווח החל ממבנה דרך תווי פנים ועד לתנועות והתנהגויות רצוניות ובלתי רצוניות. כדאי להכיר את נילי וגבריאל רעם , הם הכניסו לארץ את כל הנושא של שפת גוף שלכשעצמו ניתן להתווכח האם הוא טוב או לא. אני אישית חולקת עליך, באומרך ש"עליך להיות אתה" האם בזה אתה לא סותם את הגולל על הרצון של האדם לנסות להשתפר כל הזמן, הרי אנחנו יודעים שאיך שאדם נראה ככה הוא מרגיש ואם נרצה או לא המוח שלנו מגבש דיעה ראשונית על אדם בשניות הראשונות למפגש, אז למה לא לחשוב על איך שאנחנו עומדים כמו שאנחנו חושבים על איך אנחנו לבושים, מריחים וכד´.לדעתי המטרה במאמר היה לעלות למודעות של הקוראים כי תנועות גוף משדרות דברים אל הלא מודע ויש כאלה שכבר יודעים לפענח אותם.. שלא לדבר על כך שלדעתי זה כלי נוסף באיבחון שלך כמטפל , אני משתמשת הרבה באבחון שפת גוף , לאבחון הטיפוס שבא אלי, למה שהוא משדר לי, אני בטוחה שגם אתה עושה את זה באופן אוטומטי. אני זוכרת שיעור ראשון בשיאצו,המורה שלי אמר לנו שהכלל הראשון זה לא לאמר למטופל איך להשכב על המזרון, אלא לתת לו לשכב כרצונו..כל מטפל לוקח את זה לאן שהוא רוצה אני שואלת את עצמי למה המטופל שוכב על המזרון בצורה זו ולא אחרת וגם כשהו קם אני תמיד רואה שינוי בעמידה בתנועות הגוף והתנועות משדרות לי יותר מכל דבר איך הגוף הרגיש עם הטיפול. ממליצה לך לקרוא את הספר " תנוחות הגוף ומשמעותם " של גבריאל רעם אולי זה ישפר את דעתך. יום נפלא

דברי נאמרו מתוך כבוד לשפת הגוף../images/Emo24.gif

בוקר טוב יעל אכן שפת הגוף משמשת אותי כאמצעי בסיסי אפילו ראשוני במפגש שלי עם מטופל, ואני שומר לה מקום של כבוד בכלל כשפה נוספת לא רק בעיסוקי המקצועי. אך המאמר עסק בשימוש שפת גוף ב´פגישה עיוורת´ והמלצותיה עסקו בשידור שפת גוף מכוונת על מנת להשפיע על דעתו של היושב ממול, דבר שבעיני פסול. ´להיות אתה´ אינו סותם את הגולל על התפתחות אישית . אדרבא, אדם המצליח לדבוק בדרך זו לדעתי, משחרר את עצמו ממחוייבות מתמדת לדבוק בתדמית לא לו, ובכך מפנה לעצמו זמן ואנרגיה לצמיחה. אדם המבקש לשנות בעצמו התנהגות גוף כלשהי צריך לדעתי לבחון מהיכן היא נובעת ולטפל בה בצורה שורשית, כמו בשיטת פאולה ודומיה. שפת גוף היא שפה חשובה ומומלץ לכל אחד לשפר את המודעות לעצמו ולסביבה בכל מה שנוגע בה. אך עם זאת לא ממליץ לעשות בה שימוש לרעה ובטח לא בנושא כל כך חשוב כמו בחירת בן זוג לחיים. המשך יום מקסים תומר הר חורב - מטפל בשיאצו

אני מרגישה מאוד לא נוח שהודעה תמימה

שקשורה לפורום אחר הופכת לדיון בפורום הזה, אבל אני רק אגיד שבסיטואציות מסויימות למודעות יש תפקיד חשוב ומכריע. בבליינדייט אתה שופט את מי שנמצא מולך תוך שניות. אתה בוחר אם להשאר לקפה או לברוח הביתה בדקה הראשונה ולכן מי שיהיה קצת יותר מודע למה שמשדר הגוף שלו (ואני לא מתייחסת דווקא למראה אלא לדברים שמתפרשים כתוקפנות, חדירה לפרטיות, שחצנות, ביישנות וכו´) יוכל להרוויח זמן ולגרום לפרטנר שמולו להתעניין בו ובמה שיש לו לומר. אני לא רוצה להרחיב את הדיון כאן, אבל אני רק אגיד שלכל סיטואציה יש את מה שמתאים לה ודווקא כמי שהתנסתה בלא מעט בליינדייטים בחייה, אני יכולה לומר שיש במאמר הזה הרבה מהנכון.

תרגישי חופשי ../images/Emo8.gif

קודם כל מטפל אמיתי וטוב חיונושם את תפיסת העולם והפילוסופיה שהוא מאמין, ולכן לדעתי אין זה משנה אם הכתבה והדיון הוא סביב בליינדייט או מחלה כלשהי , היכולת לאבחן אנשים, להיות מודע לעצמך ותחושותיך ולתחושות אחרים חשוב מאוד בעיני בעיקר למטפלים שבאים במגע אם כ"כ הרבה בני אדם. לי קרה מס´ פעמים שמטופל אמר לי שהטיפול היה מצויין רק כי לא היה לו נעים וגופו שידר לי אכזבה, וההפך או מטופל שנכנס לחדר ואני מרגישה מאוד לחוצה או ניחוחה איתו למה - כי הוא שידר לי משהו בכניסה, חלקינו קוראים לזה אנרגיות ואני חושבת שזה תערובת של שיחה בלתי מילולית של אנרגיות ותנועות גוף. אני חושבת שכל אדם עושה אבחנות עפ"י שפת גוף ( אחרת זו לא היתה שפה..) אלא שלא במודע - ודווקא בגלל זה החשיבות שלנו כמטפלים ובני אדם להיות מודעים.

מסכים עם כל מילה שלך, יעל :)../images/Emo24.gif

ולענת, מודעות, שהאמצעי העיקרי שמשתמשים בה זה- רגישות- טובה לכל תחום ולכל מישור. גם בפגישה עיוורת , רגישות לעצמך ויושב מולך, מן הסתם תעלה את ההסתברות לפגישה באוירה נעימה, בין אם יהיה המשך לפגישה בין אם לאו. לעיתים הפגישה היא עוורת, וכאילו האחד נתקל בשני, אין זרימה, והשנים מהר מאוד מבינים שחבל להם על הזמן. אבל לפעמים הפגישה נראת כמו מפגש של שני עיוורים שמצאו שפה משותפת, בין אם ברייל או אחרת, הפגישה זורמת, והם מוצאים את עצמם נסחפים לעולם משלהם,,,, ובכל זאת אני מוצא קשר בין הדיון הזה לרפואה משלימה . פיתוח מודעות עצמית ע"י רגישות היא מפתח לבריאות מונעת שלבטח תסכימי איתי שהיא עדיפה על פני הקונבנציונאלית והמשלימה כאחד. הידעת שבסין המטופל משלם למטפלו האישי כל עוד הוא בריא? ועיקר תפקידו של המטפל זה לדאוג שהמטופל מלכתחילה לא יחלה ??? (לא יודע עד כמה זה נפוץ בימים אלה ) לך ולכולם שנה של בריאות טובה של שקט ביטחון וצמיחה תומר הר חורב - מטפל בשיאצו

הצילו.... אתה משנה לי ת´אנרגיות

אני עינת ולא ענת..
אני קצת באאוט היום אז תסלח לי אם אני אוותר על תגובה עניינית.. מחר יום חדש..

לא נורא,,,,../images/Emo24.gif

עינת, אולי זה חלק מתהליך ההפנמה,, אני שמח ששינתי לך את האנרגיות,,,, כי המילים שלי נשלחו אלייך על גבי נחשול של אנרגיה חיובית ,,, וזה בטח מאזן שם משהו,,, :):) המשך יום נעים תומר

למעלה