למ.א לאלון ולנושא הדבקה ../images/Emo14.gif
דעתי האישית
אני מקווה שלא אצטרך את הקסדה מונעים מכם פגישות לא מפני שהראות לפני הנפש, אלא מפני שהחיים לפני הנפש. לנפש ניתן למצוא מקורות עינוג רבים, אבל לחיים ולבריאות אין תחליף. אם אתם רוצים להפגש להתנשק ולבלות עם ידידכם חולי ה CF באופן פרטי איש לא יכול למנוע זאת מכם.אבל עמותה שכל מטרתה טובת החולים לא יכולה להרשות לעצמה לנהוג שלא באחריות כלפי חוליה. אם הייתם מבינים ומשלימים עם הרעיון אולי היתה צומחת לכם מכך טובה.למה הדבר דומה? לאדם שהחליט שעישון סיגריות לגביו זו הנאה שאיננו מוכן לותר עליה למרות שיש לו לחץ דם גבוה, כולסטרול, סכרת ואביו מת מסרטן ראות. זכותו להתאבד והאמינו לי יש אנשים כאלו. אבל, אינני רוצה שאדם זה יעשן לידי ויכפה עלי עישון פסיבי, במקרה זה קבע החוק מה שקבע וגם פה יש מתרעמים, אבל החוק בא להגן על מי שלא מוכן לגיע לגן עדן 20 שנה קודם. אז אי אפשר לקבוע חוק שמי שיש לו פסאודומונס לא יעמוד ע"י חולה אחר, אבל אפשר להסביר לכם שאם עומד לידכם חולה CF צעיר שאין לו פסאודומונס הוא יכול להדבק. ומרגע זה הוא מתחיל להיות חולה. איכות החיים כבר לא תהיה מה שהיתה. דוגמא אישית מחיי, בתי וחולה CF מסוים גדלו עד גיל 19 בקרבה מאד גדולה כוון ואנחנו ההורים חברים. בגיל 19 הוא עבר השתלה ומאז הרופאה שלו המליצה לו לא להפגש עם חולי CF מאז עברו 12 שנים והם כמעט ולא נפגשים, ואם כן זה יהיה בחצר או מרפסת כאשר כל אחד מהם יושב בפינה אחרת. שניהם מקסימים והיו חברים בנפש בילדותם. בשום מחיר שבעולם לא נסכן את בריאותו של המושתל. אז אל תשאלו אותי מה עושים כשיש שני חולים באותו בית ועוד מליון שאלות.לא אמרתי לכם שהחיים פשוטים, אבל כל אחד מאיתנו צריך לעשות את המקסימום בכוון הנכון בתנאים בהם אנו נמצאים. שתהיו לי בריאים ושתהיה לכם הרבה שנים נהדרות
דעתי האישית