לנאווה, לכולם/ן, ובעיקר לירושלמיות/

dorgad

New member
לנאווה, לכולם/ן, ובעיקר לירושלמיות/

בארכיון "מעריב" נתקלתי בכתבה מדצמבר 2000, שבה מסופר על זריקות תמיסת מי-מלח שהזריק (עדיין מזריק?) ד"ר אליק וטשסקי, "רופא בכיר במחלקת הרדמה ומומחה ברפואת כאב ב'שערי צדק'" לחולת פיברומיאלגיה, שמספרת: "לאחר שהוסבר לי שאין לכך תרופה, הוא הציע פתרון לסימפטומים. התחלתי בסדרה של טיפולי זריקות, ובזכותם חזרתי לתפקד.... אני יודעת שלא ארפא מהמחלה, אבל לפחות איכות החיים שלי השתפרה בצורה שלא תיאמן". האמת? אני בשוק! איך זה שבמשך 3 שנים וחצי שחלפו מאז לא נתקלתי במידע הזה לא באתרי פיברו' ולא בפורומים? האם יש למישהו מידע נוסף או השגות בעניין? נראה לי שהנושא שווה בדיקה מעמיקה - האם מישהי/ו מהירושלמיות/ם מוכנה/ן לבדוק את העניין? דור

מיקה51

New member
שמעתי גם שחוקן עם קפה עזר ../images/Emo96.gif

לכמה חולים. וגם שטיפות מעיים. הנקודה היא שכל מחלה שאין לה ריפוי קמים וצצים כל מיני רופאים ושרלטנים שמנסים להציע פתרונות קסם ותרופות אליל. יכול להיות שמדובר מאחת מהפתרונות האלה. לכל טפול או תרופה תמיד יופיעו חולים שיספרו כמה זה עזר להם וצריך להתייחס לזה מבחינת "כבדהו חשדהו". תדעי לך שבפורומים של פיברו בחו"ל כבר קראתי על מאות פתרונות קסם עם חולים נלהבים שסיפרו כמה זה עזר להם. אם היה משהו אמיתי תאמיני לי שהרופאים שמתעסקים במחלה כבר היו יודעים על זה בזמן.

dorgad

New member
ובכל זאת, מיקה

מדובר בכתבה של עיתון מכובד ובציטוט מפיו של רופא בכיר בבית-חולים מוכר. לא הייתי מכניסה אותו לאותו סל עם שרלטנים... אני חוזרת ומבקשת תגובות רציניות למידע הזה, דור. נ"ב תמיסת מי-לח אינה אקוויוולנטית לקפה, זו תמיסה המשמשת בטיפולים שונים.

ornelia

New member
דור

גם אני לפני כמה שנים קראתי כתבה דומה ואז שאלתי רק את הנטרופטית שלי אם שמעה על כך אמרה שלא. לא היה לי את מי לשאול ותקופה ארוכה הסתובבתי עם גזיר העיתון. לא זוכרת איפה זה היה והיכן עשו זאת

מעריב אינו נחשב ל'עתון רציני' כאשר

מדובר במידע על רפואה. לצורך "תרגליות רפואיות" נחשבים ר ק מאמרים שפורסמו בעתון רפואי מכובד שאף רופא לא מפקפק במקצועיותו.

למעלה