לנגרים שבינינו - בקשת עצה:

• פותח הנושא arsar
  • פורסם בתאריך

arsar

New member
לנגרים שבינינו - בקשת עצה:

אני עושה עכשיו שולחנות קטנים (גובה כ- 45 סמ) כשהפלטה העליונה עשוייה סנדביץ 10 ממ. איך כדאי לחבר את הרגליים לפלטה בתנאי שלא תהיה חדירה מפני השטח לכיוון למטה. אנא עצתכם.

לחבר עם משולשי פלסטיק לקושרות

אם הפלטה העליונה הייתה עבה יותר הייתי אומר ומוסיף דיבל עץ 2-4 בכל רגל

arsar

New member
עזר - קודם כל תודה על תשובתך. אבל:

הפלטה לשולחן היא נתון. על העיטור שעל פני הפלטה עבדתי שבוע שלם ולכן גם איני מעלה על דעתי לחבר מלמעלה. בנושא ה"פלסטיקים" לקושרות: אני מבין את הכוונה אך מכיוון שאני כבר רחוק הרבה שנים מנגרות אנא הסבר יותר את נושא הפלסטיקים. כפי שאני מנסה להבין את כוונתך, מדובר בזוויות פלסטיק שיתחברו מלמטה אל הפלטה בברגים מתאימים? ואגב - לא בניתי על קושרות אלא - הרגליים באותו סגנון של העיטור ומורכבות (זוג רגליים שהן ארבע "רגליים" למעשה)) האחת משולבת בחברתה כך שהן יוצרות מעין צלב. החלק העליון של הרגליים צריך להתחבר אל הפלטה מלמטה. במקום זוויות הפלסטיק עליהן דיברת, חשבתי לחבר בהדבקה ובמסמרים או ברגים לתחתית הפלטה כפיסי עץ 1X1 סמ באורך מתאים ואליהם לחבר מהצד את הקצוות העליונים של הרגליים. נא הערותיך/כם. תודה.

זוכר את חיבור הרגלים לכסאות של "פעם"?

קח 4 חתיכות עץ בגודל10*10 בעובי3 ס"מ , תיצור בהן מגרעות בגודל הרגלים , וחבר את הרגלים עליהן עם דבק ואפשר אפילו ברגים אם לא עברת עד הסוף לאחר מכן הדבק וחזק בקליבות לפלטת השולחן , כך יש לך שטח פנים גדול יותר להדבקה מקווה שעזרתי עזר

yulevi

New member
אריה

ממה אתה בונה את הרגליים של השולחן
,דבר נוסף מהיכרותי אתך בוודאי לשולחן יהיה אלמנט אומנותי, האם אני מבין נכון
האם הכנת שרטוט של מבנה הרגליים
אם כן תעלה אותו בבקשה

arsar

New member
נדמה לי שכבר דיברתי על "שולחנות סלוניים" כאן

כיוון שבזמנו הסלון בדירה הקיבוצית היה קטן (אצלי בבית גם כיום: 3X4 מ. לפני שעברנו לדירת קרקע היה הסלון בביתנו 4X8 מ! לסלון קטן יש , לדעתי, להתאים ולתכנן במיוחד את השולחן הסלוני שבד"כ עומד במרכז החדר או כמעט... מה שאני תכננתי - ארבעה שולחנות נפרדים, גודל הפלטה כ-40 עד 45 סמ. גובה כ-45 סמ. החומר סנדביץ 10 ממ (כדי שהשולחנות יהיו קלים להזזה ויחד עם זאת גם מוצקים, חזקים וגם יציבים. את הפלטה אני מעטר בצורה של גילוף בלבד (הבעיה: צובר אבק) או בצורה של אורנמנטיקה= גילוף, צורות וצבעים. הרגליים גם הן מאותו החומר, איור יבוא מאוחר יותר), אבל צורתן תואמת לרוח העיטור שעל פני הפלטה, מגולפת וצבועה. הגילוף הוא למעשה תעלות הפרדה בין השטחים הצבועים ומבוצע באותה מפסלת שבה הדגמתי חיתוך לאורך ורוחב הסיבים במפגש אצל נתן בתנועת ה"Rocking".

yulevi

New member
ניחשתי

הרי בכל מה שאתה יוצר ישנה האומנות ,מאחר וזו אומנות והכל מסנדביץ הדבקה עם קליבות יכולה להספיק וליתר ביטחון כדאי להוסיף דיבלי עץ,מה עובי הסנדביץ לרגלים

arsar

New member
עובי כל החומר 10 ממ

השולחנות המצולמים בשימוש כבר למעלה מ-40 שנה!!!

arsar

New member
המיוחד בשולחנות אלה שאפשר ---

לסדרם בחדר בכל צורה שתבחרו: לפי האיור, בנפרד לכל אורח או בכל דרך אחרת.

arsar

New member
חיבור הרגל לפלטה כפי שנעשה אז ---

התענינתי האם כיום יש סידור מתאים יותר

arsar

New member
דבר נוסף שראוי להדגיש כאן:

הגימור בלכה פוליאוריטן שני מרכיבים (כפי שהיה אז). עד היום לא נדרש כל חידוש.

yulevi

New member
אריה

כל אומני הנגרות עובדים כמו שהיה פעם,הרי ראינו ביצועים במפגש אצל נתן,איכות דיוק ויופי,לכן שאלתי על אלמנט האומנות בשולחנות,תשאר בשיטתך ללא אמצעים מודרניים כי זו כבר לא תהיה אומנות,ולגביך אומנות לפני הכל

למעלה