לנוע בזמן.

אליאן3

New member
לנוע בזמן.

שלום לכולם... לפני מס' חודשים יצא לי לראות בערוץ 8 תוכנית על מכונות זמן... היה מדובר שם שאם תבנה מכונה שתוכל לנוע מהר מספיק, נוכל לעבור בזמן...(הכוונה למהר- מהירות האור- או אפילו מהר יותר).. מה דעתכם? האם באמת ניתן לנוע בזמן?... זה יכול להיות מדהים, האם יש כיום מדענים שבודקים את הנושא?... אולי יש אתרים בנושא? תודה רבה.

שמש חמה7

New member
פנטזיה בדיונית שלא תתממש אף פעם

בדיוק כמו שמת לא יכול להיות חי, כך גם אתה לא תוכל לנוע בזמן ולחזור לילדותך.

WesternGirl

New member
אני בת.. ../images/Emo13.gif

תודה על ההתייחסות..(אגב אני בת 16)... לא יודעת, הנושא סתם מעניין.. פשוט נתקלתי בזה בערוץ 8 וחשבתי מה אתם חושבים על זה...

hilabarak

New member
אליאן שלום, ללא ספק הזמן והמרחב

הן לא יחידות שאינן קשורות. זאת אומרת ששינוי פיסי במרחב (תנועה במהירות האור או כניסה לחור שחור או דברים אחרים) משנה את הזמן. אני לא חושב שיש מישהו שיודע בדיוק איך. זה לא נראה לי שבאמת ניסע אחורה בזמן ונראה את ישראל שלפני 50 שנה ואת ההורים שלי כשהיו צעירים. אך מצד שני אם מישהו יצליח להיכנס לחור שחור או לדמות כניסה לחור שחור (או לדמות נסיעה במהירות האור), פשוט יפעלו עליו חוקי פיסיקה שאיננו מכירים. וללא ספק יקרו דברים משונים. זה הכל ספקולציות, תיאלצי להתאזר בסבלנות. אין לדעתי אדם בעולם שממש יודע מה יקרה אם יצליחו לשבור את חוקי הפיסיקה.

WesternGirl

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

אגב אליאן3 זאת אני, פשוט שכחתי להחליף את הכינוי =P לגבי חוקי הפיזיקה.. אני חושבת שזה יקח זמן מה לשבור אותם.

hilabarak

New member
לא ממש צריך לשבור את חוקי

הפיסיקה, כמו לעקוף אותם. ראיתי באחד מערוצי המדע תוכנית מעניינת, בדיוק על הנושא. דובר שם על זה שהמדענים מתחילים להבין שאנחנו חושבים בצורה מוגבלת. כשאנחנו רוצים להגיע מכוכב א לכוכב ב, אנחנו באופן טבעי חושבים כמו נסיעה במכונית. לעבור את המרחק בין הכוכבים ולכן אנחנו בונים חלליות. אך ללא ספק הדרך הנכונה יותר, היא לצור קימוט בזמן מרחב שנקרא "חור תולעת" ודרכו אפשר לעבור פשוט לאן שרוצים. אני לא מבין גדול איך עושים זאת, אבל לפי הבנתי צריך לתפוס אנרגיה של כוכב בגודל השמש שלנו שקורס. סביר להניח שזה לא יקרה כל כך מהר. אבל אל תשכחי שקיימת היום טכנולוגייה של פצצות גרעיניות שמסוגלות לגרום לקריסת חומר מאסיבית. אני לא אתפלא שעם הטכנולוגיות הקיימות היום והידע והראש הפתוח מישהו יצליח לבקע בחלל בעזרת משהו כמו פצצה גרעינית מעין "חור תולעת" ולעקוף את חוקי הפיסיקה הפשוטה. לדעתי עד היום לא השקיעו בזה יותר מידי חשיבה כי זה נשמע בדיוני. אבל היום אתה שומע על זה כל הזמן כבר, לדעתי מישהו כבר ימצא דרך.

למעלה