טוב.. הנה:
יש לי בבית עוד מתכון שווה במיוחד, ואשתדל להקליד אותו מחר. אורז עם קינואה חומרים: 1 כוס אורז 1 כוס קינואה ½ 2 כוסות מים 1 כף רוטב סויה 2 כף שמן זית תבלינים: מלח ,פלפל שחור, כמון, כורכום, פלפל אדום מתוק הכנה: לשטוף את האורז עם הקינואה מתחת למים זורמים באופן יסודי. לשים בסיר ולהוסיף את המים, שמן זית, רוטב סויה והתבלינים, ולערבב היטב. לסגור את הסיר עם מכסה ולבשל על אש קטנה עד שהנוזלים יספגו, ולסגור את האש. להשאיר סגור עוד כ15- דקות. מתאים לבישול בסיר לחץ על האש. משך הבישול כ-10 דקות. _____________________________________________________________ סלט טבולה מקינואה חומרים ל 4-6 מנות: שתי כוסות קינואה מבושלת 3 עגבניות אדומות ובשלות קצוצות כוס אחת דחוסה של פטרוזיליה קצוצה דק 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ גס 2 כפות נענע טריה קצוצה דק 2 שיני שום 1/2 פלפל חריף טרי קצוץ דק ככל האפשר 5 כפות מיץ לימון סחוט טרי 1/3 כוס שמן זית משובח 20 זיתי קלאמטה מגולענים וחצויים מלח ופלפל שחור טחון טרי הכנה: בקערה גדולה מערבבים יחד את כל החומרים, מועכים פנימה את השום, ממליחים, מפלפלים ומגישים. _____________________________________________________________ קינואה עם ירקות וטופו חומרים (לארבע מנות): 800 גרם קוביות טופו 6 כוסות קינואה מבושלת 4 גזרים בינוניים 2 פלפלים אדומים גדולים עשרה גבעולים בהירים של סלרי אמריקני, ממרכז הזר ולא מהשוליים בצל סגול אחד בצל ירוק אחד פלפל חריף אחד כפית כמון טחון כפית כוסברה טחונה חצי כפית קינמון טחון 3 שיני שום מלח חצי כוס מים רבע כוס שמן חמניות לטיגון הכנה: קולפים את הגזר הבצל והשום. מנקים את הפלפלים, שוטפים את הסלרי היטב. חותכים את הגזר, הפלפל והסלרי לאורכם למקלות דקיקים ואחר כך לקוביות קטנות. קוצצים דק את הבצל, השום והפלפל החריף. חותכים את הבצל הירוק לטבעות – שומרים בצד. מניחים את המחבת על להבה חזקה וכשהיא חמה מחליקים פנימה את השמן. כשהשמן מתחמם מטגנים יחד את השום, הבצל והפלפל החריף ומקפיצים כדקה מבלי לשרוף את העסק. מוסיפים את הירקות שחתכנו לקוביות ומטגנים עוד 3 דקות – אם רואים שהתרכובת מתחילה להשחים אז נעזרים בכף אחת או שתיים של מים וגם מקטינים את הלהבה. מוסיפים את הקינמון, הכמון והכוסברה ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את חצי כוס המים ומגרדים היטב את תחתית המחבת בעזרת כף עץ. מכניסים את הקינואה לתערובת מערבבים בעדינות על להבה בינונית, ממליחים ומכסים. עברו שתי דקות? הקינואה חמה. זה הזמן להוסיף את הטופו, לערבב היטב, לכסות ולבשל עוד דקה וחצי על להבה בינונית. מחלקים לצלחות מעטרים בבצל ירוק ומגישים. _____________________________________________________________ מתכון בסיסי של קינואה כוס קינואה מניבה בין שתיים לשלוש מנות. זמן הכנה: 5 דקות זמן בישול: כמעט חצי שעה חומרים: 1 כוס קינואה אורגנית כף שמן תירס, חמניות או זית חצי כפית מלח הכנה: מרתיחים מים. מציתים להבה בינונית מתחת לסיר ויוצקים את השמן פנימה. מוסיפים את הקינואה פנימה ומטגנים כ 2- 3 דקות – נזהרים שלא יישרף. מכניסים לסיר כוס וחצי מים רותחים ואת מעט המלח - מכסים. מעבירים את הסיר לאש הכי נמוכה שיש. מכוונים שעון על 12 דקות. לאחר מכן, מכבים את הלהבה מבלי להוריד את המכסה של הסיר. אחרי עשר דקות פותחים את הסיר, מערבבים בעזרת מזלג והקינואה מוכנה.