לנטע ולחברי הפורום

מורנא007

New member
לנטע ולחברי הפורום

אני מאחל לכם בריאות וחג שמח, באמת! נטע, הזמנת אותי לפורום אז באתי, שלום. אני לא רוצה להעליב אף אחד או "לרקוד על הדם" אבל מהי ההודעה הראשונה שאני מוצא? בעיות בתזונה. יש לכם החופש לאכול מה שאתם רוצים, ואני לא אגיד לכם מה לאכול. רק אספר לכם שבזמנו הייתי צמחוני ורעב. בזמן ההוא השמנתי כל שנה יותר מ- 2 ק"ג. תופעת ההשמנה ההיא נפסקה עם חזרתי לאכילת בשר מהחי. מבחינה סטטיסטית מקרה אחד אינו מייצג וזה לא מחויב המציאות שלכל הצמחונים יש בעיות בתזונה. אני נגד פיטום אווזים וציד דולפינים לחינם [בגלל דייג של טונה], אבל בעד אכילת בעלי חיים. אם משהוא/משהיא נפגע[ה] מההודעה שלי, אני מתנצל ומזמין את נטע למחיקת ההודעה.
 

tali_le

New member
כמה שאלות...

- חזרת לאכול בשר בגלל בעיות בריאותיות כלשהן ולא בגלל אידיאולוגיה? - למה מלכתחילה היית צמחוני/ת? למעשה, דווקא אם תקרא/י את ההודעות בפורום הזה תראי/ה שאנחנו כאן מדברים המון על תזונה צמחית כבריאה ביותר ומתעסקים בכך שהתזונה הצמחית שלנו לא תגרום לנו בעיות בריאותיות אלא רק תעזור לנו טלי שנורא גאה בעצמה כי היא ממש אוכלת אוכל בריא בימים האחרונים, וכבר שבועיים כמעט עושה ספורט!
 

מורנא007

New member
כמה תשובות

כנראה שלא אמרתי זאת מפורשות, חזרתי לאכול בשר כי הייתי רעב, וגם עייף. לא התיעצתי עם רופאים או תזונאים. זו הייתה החלטה שלי. עדיין אני משלב כמויות גדולות של צמחים בתזונתי. הפכתי לצמחוני לאחר חוויה קשה הקשורה במותם של עשרות בעלי חיים שחוויתי [ואנני מוכן לפרט בה], מתוך תמימות שאם אני ועוד הרבה אנשים יוכלו צימחוני, אז זה ישפיע על שוק הבשר ותהרגנה פחות חיות בעולם. אנני כלכלן, אבל כאשר יש הרבה היצע ומעט ביקוש המחירים יורדים, לא בטוח שהיצור יקטן כי לאחר ירידת המחירים, הביקוש יעלה [מי חוץ מכם לא ירצה לקנות בשר בזול?]. כך שאני לא בטוח בהקטנת הרג חיות בדרך כזו. על השינוי האידאולוגי שעברתי מעמדות ליברליות אל עמדות שמרניות, דנתי בפורום אקטואליה. בסקלת הזמן, השינוי הנ"ל התרחש שנים רבות לאחר שחזרתי לאכול בשר. כל הכבוד על התזונה הנכונה והספורט טלי.
 

sidharta

New member
../images/Emo4.gifאתה בסדר???

נראה לך, שצמחוני, שאינו אוכל בשר מסיבות אידיאוליוגיות יתחיל לקנות גופות "כי זה זול??????" דרך אגב כן, אפשר להיות צמחוני ולהשמין ולסבול מאנמיה כמו שאפשר לאכול מאוד לא בריא בתור אוכל בשר- אם בתור צמחוני פשוט הורדת את הבשר מהתפריט וכל השאר היה צ´יפס- עוגות- ג´אנק פוד- בטח שהיית חלש ושמן!!! רוב מי שעובר לצמחונות הופך להיות מודע יותר לתזונה שלו- ועובר לקמח מלא, דגנים, הרבה ירקות ופירות קיטניות, וכו´- והכל בצורה מאוזנת....
 

מורנא007

New member
תודה על התגובות

כן התזונה לא היתה מאוזנת [וגם היום אין לי איזון מוחלט]. לגבי בעיות התזונה בעולם: בישראל כידוע מחירי הירקות והפירות יחסית זולים ומחיר הבשר יקר. בארה"ב וקנדה פאונד עגבנות [פחות מחצי קילו] עולה כ-$4. פאונד בשר איכותי כמו חזה עוף עולה כ-$3 ויש חלקים יותר שמנים ויותר בזול. חיי המדף של פירות וירקות רבים הינם קצרים וחיי המדף של בשר וג´נק פוד הם ארוכים. מסקנה מי ששכרו לא גבוה לא יכול להרשות לעצמו את הלוקסוס של תזונה נכונה. גם נזכיר שג´נק פוד [כגון פלאפל, בורקס, סוכריות, עוגות, מאפינז, ביצה באורז מטוגן בסיגנון סיני, אגרול, פופ קורן בחמאה ודבש, צ´יפס, בושדה, פסטה, פיצה, באפלו צ´יקן ווינז, בורגרים למניהם, גלידה ונקניקיות וכו´] הוא מאוד טעים ובזול. צמחוני בהגדרה לא אוכל בשר, צמחוני שאין לו כסף לקנות פירות וירקות יוכל פלאפל, בורקס, פסטה, צ´יפס, פיצה, פופ קורן, בושדה ואוכל מקופסאות שימורים. - לא תזונה מאוזנת.
 

sheda0ktana

New member
(כמעט) מצטערת לשבור את המיתוס

דווקא בתור אחת שנוטה לצימחונות מסיבה בריאה, יש פה נקודה חשובה מאד בנוגע לעלות הכלכלית של המזון המלא והבריא. ראשית, צריך לעשות הבחנה סמנטית בין "מזון" לבין "אוכל". אוכל זה משהו שממלא לך את הקיבה. מזון זה משהו שנותן לגוף שלך חומרי גלם לייצור אנרגיה וצמיחה. אתה יכול לעבוד על הקיבה ולתת לה קצת "אוכל", אבל אתה לא יכול לעבוד על הגוף בענייני כמויות ה"מזון" שהוא צריך. הגוף יודע כמה ויטמינים הוא צריך, ואיזה סוג, וכנ"ל לגבי כל שאר מרכיבי המזון. כשאתה מזין אותו במזון נחות, הוא מבקש עוד, ולכן אתה רעב, ולכן אתה עייף כי אין לגוף דלק. ולכן אתה מוציא יותר כסף על אוכל. מהנסיון האישי והפרטי שלי, ולא עשיתי מחקרים, אבל זה גם מסתדר לי עם ההגיון, ואני אשמח לשמוע תגובות - דווקא כשאני מקפידה על תזונה בריאה, עם אוכל מלא ואורגני, אני אמנם משלמת יותר על כל עגבניה, אבל מספיקות לי פחות עגבניות! למעשה, ככל שאני אוכלת בריא יותר, הגוף שלי מבקש פחות אוכל, אוגר פחות ב"מחסנים" ובאופן מפתיע, גם נמשך פחות לאוכל לא בריא. צריך אולי לאכול משאיות של ברוקולי מהונדס ומהורמן כדי להגיע לצריכת הויטמינים והברזל הרצויה לגוף, אבל צריך לאכול רק ברוקולי אחד ביום, כשהוא אורגני ומעובד למינימום, כדי לקבל את אותה כמות ויטמינים בדיוק. קרן
 

דורון ק

New member
נשמע נכון והגיוני...

ובקשר למחירים-אני לא יודע בדיוק מה המצב בקנדה ולכן אני לא יכול לחוות דעה רצינית בנושא אבל אני חושב שעם קצת מאמץ בהחלט ניתן למצוא דברים זולים מזינים-הקטניות שעועית,עדשים,מש וכו´,וכמו כן הדגנים בורגול,אורז,קינואה הם מאכלים מאוד זולים כלכלית ומזינים! אבל שוב בגלל שאני לא יודע בדיוק מה המצב עם המזון בקנדה אני לא יכול לחוות דעה מנומקת בנושא.
 

דורון ק

New member
יש המשייכים את הקינואה...

לקבוצת הדגנים מאחר שהמרקם שלה דומה לדגנים אחרים כגון אורז וכוסמת למשל,כאשר באופן מעשי הקינואה היא בכלל "פרי"... לקינואה ערך תזונתי רב והיא מקור מצוין לברזל,מגנזיום,אשלגן ולמספר ויטמינים. באופן אישי אני לא מחבב את הטעם של קינואה אך בהחלט אני מכיר כאלו האוכלים קינואה באופן קבוע.
 

haleth

New member
קינואה זה ממש טעים, לטעמי

יש לי כמה מתכונים, למעונינים
 

haleth

New member
טוב.. הנה:

יש לי בבית עוד מתכון שווה במיוחד, ואשתדל להקליד אותו מחר. אורז עם קינואה חומרים: 1 כוס אורז 1 כוס קינואה ½ 2 כוסות מים 1 כף רוטב סויה 2 כף שמן זית תבלינים: מלח ,פלפל שחור, כמון, כורכום, פלפל אדום מתוק הכנה: לשטוף את האורז עם הקינואה מתחת למים זורמים באופן יסודי. לשים בסיר ולהוסיף את המים, שמן זית, רוטב סויה והתבלינים, ולערבב היטב. לסגור את הסיר עם מכסה ולבשל על אש קטנה עד שהנוזלים יספגו, ולסגור את האש. להשאיר סגור עוד כ15- דקות. מתאים לבישול בסיר לחץ על האש. משך הבישול כ-10 דקות. _____________________________________________________________ סלט טבולה מקינואה חומרים ל 4-6 מנות: שתי כוסות קינואה מבושלת 3 עגבניות אדומות ובשלות קצוצות כוס אחת דחוסה של פטרוזיליה קצוצה דק 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ גס 2 כפות נענע טריה קצוצה דק 2 שיני שום 1/2 פלפל חריף טרי קצוץ דק ככל האפשר 5 כפות מיץ לימון סחוט טרי 1/3 כוס שמן זית משובח 20 זיתי קלאמטה מגולענים וחצויים מלח ופלפל שחור טחון טרי הכנה: בקערה גדולה מערבבים יחד את כל החומרים, מועכים פנימה את השום, ממליחים, מפלפלים ומגישים. _____________________________________________________________ קינואה עם ירקות וטופו חומרים (לארבע מנות): 800 גרם קוביות טופו 6 כוסות קינואה מבושלת 4 גזרים בינוניים 2 פלפלים אדומים גדולים עשרה גבעולים בהירים של סלרי אמריקני, ממרכז הזר ולא מהשוליים בצל סגול אחד בצל ירוק אחד פלפל חריף אחד כפית כמון טחון כפית כוסברה טחונה חצי כפית קינמון טחון 3 שיני שום מלח חצי כוס מים רבע כוס שמן חמניות לטיגון הכנה: קולפים את הגזר הבצל והשום. מנקים את הפלפלים, שוטפים את הסלרי היטב. חותכים את הגזר, הפלפל והסלרי לאורכם למקלות דקיקים ואחר כך לקוביות קטנות. קוצצים דק את הבצל, השום והפלפל החריף. חותכים את הבצל הירוק לטבעות – שומרים בצד. מניחים את המחבת על להבה חזקה וכשהיא חמה מחליקים פנימה את השמן. כשהשמן מתחמם מטגנים יחד את השום, הבצל והפלפל החריף ומקפיצים כדקה מבלי לשרוף את העסק. מוסיפים את הירקות שחתכנו לקוביות ומטגנים עוד 3 דקות – אם רואים שהתרכובת מתחילה להשחים אז נעזרים בכף אחת או שתיים של מים וגם מקטינים את הלהבה. מוסיפים את הקינמון, הכמון והכוסברה ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את חצי כוס המים ומגרדים היטב את תחתית המחבת בעזרת כף עץ. מכניסים את הקינואה לתערובת מערבבים בעדינות על להבה בינונית, ממליחים ומכסים. עברו שתי דקות? הקינואה חמה. זה הזמן להוסיף את הטופו, לערבב היטב, לכסות ולבשל עוד דקה וחצי על להבה בינונית. מחלקים לצלחות מעטרים בבצל ירוק ומגישים. _____________________________________________________________ מתכון בסיסי של קינואה כוס קינואה מניבה בין שתיים לשלוש מנות. זמן הכנה: 5 דקות זמן בישול: כמעט חצי שעה חומרים: 1 כוס קינואה אורגנית כף שמן תירס, חמניות או זית חצי כפית מלח הכנה: מרתיחים מים. מציתים להבה בינונית מתחת לסיר ויוצקים את השמן פנימה. מוסיפים את הקינואה פנימה ומטגנים כ 2- 3 דקות – נזהרים שלא יישרף. מכניסים לסיר כוס וחצי מים רותחים ואת מעט המלח - מכסים. מעבירים את הסיר לאש הכי נמוכה שיש. מכוונים שעון על 12 דקות. לאחר מכן, מכבים את הלהבה מבלי להוריד את המכסה של הסיר. אחרי עשר דקות פותחים את הסיר, מערבבים בעזרת מזלג והקינואה מוכנה.
 

Neta558

New member
צמחונות והשמנה

בדר"כ צוחקים על צמחונים שהם רזים וחלשים, ובעיקר על טבעונים (גררר, גדיאל!
). פעמים רבות המצב הוא דווקא הפוך, המעבר לצמחונות מלווה בהשמנה. זה קורה אצל מי שמחליף את הבשר בפחמימות בלבד, ובכל מגדיל את כמות הפחמימות שהוא אוכל בצורה משמעותית, ולכן משמין. המעבר לצמחונות הוא בריא יותר, רק אם עושים אותו בצורה חכמה ובריאה. כמו שציינו כאן לפני, צמחונות וטבעונות זה לא רק מה לא לאכול, זה גם, ובעצם בעיקר - מה כן לאכול. וברוך הבא לפורום
 

דורון ק

New member
משפט מפתח

כפי שנטע ציינה: בתזונה זה לא משנה מה לא אוכלים-זה משנה מה כן אוכלים! ויש לי הרגשה שהתזונה הצמחונית שלך לא בדיוק התבססה על דגנים מלאים,ירקות,פירות,קטניות,זרעים ואגוזים,נכון? הועלתה ההיפותזה(מאוד מעניינת) שחלבון מן החי הוא הוא הגורם הסמוי והמשמעותי הגורם למגפת ההשמנה בעולם המערבי-לא מזמן פורסמה עדות אימפירית מאוד משכנעת בכיוון זה למרות שעוד מחקרים ובדיקות נחוצות בנושא זה. צמחונים וטבעונים רזים סטטיסטית בצורה משמעותית מאוכלי בשר! בקשר למיתוסים הכלכליים ולעוד מיתוסים אני מצרף מאמר בנושא של דדי שי. וטלי,באמת כל הכבוד על הספורט!
 

Veggie John

New member
ובתכל´ס-

כל אחד יכול להיות צמחוני אם זה באמת חשוב לו. לכל גוויה יש תחליף פחות אלים, ובדרך כלל הסיבה לחזרה לקרניבוריות היא עצלנות, כפי שציינת ("הייתי עייף") ולא בריאות קלוקלת.
 

Gal-Mo0D

New member
זאת אומרת

היית עצלן מדי מכדי לנסות למצוא אוכל שיזין את הגוף שלך במקום לאכול דברים טעימים ולא מזינים, לא שמרת על תזונה מאוזנת אז החלטת שעדיף לאכול גוויות מאשר להקדיש כמה שעות לנושא. אני מקווה שלא נפגעת מההודעה שלי, אבל זה פשוט מה שעשית. אם אתה באמת רוצה להיות צמחוני ולא לאכול גוויות - תחקור קצת על המאכלים שכדאי לאכול ולא מה שלא כדאי לאכול.
 
למעלה