לטובה, לנילי ולאסתר
הרשו לי להמשיך במנטרה שלי. אני קוראת בענין רב ובהמון אמפטיה את המסרים של שלושתכן. אני רואה כמה קשה, כמה כולכן נאבקות על המשך חייכן, על מתן טיפול טוב לבעל ויחד עם זאת המשך ניהול הבית, העבודה, השגרה, מערכות היחסים עם הילדים, והעיקר - לשמור על שפיות. אני קוראת את טובה, שנשמעת על סף דיכאון, וליבי נכמר. אני קוראת את אסתר, שכל לילה קרב מעורר בה חרדות - ואני רק רוצה לבוא לעזור... כל כך ברור לי שעובד/ת זרה וצמודה תקל עליכן !! למה ההתעקשות להמשיך לשאת בעול לבד? !!! גם עול הטיפול, גם העול הנפשי, גם הויכוחים והרוגז, גם התופעות המתסכלות, גם חוסר האונים, גם חוסר ההשתתפות של מישהו "שיודע על מה מדובר" - איך אפשר??!! לא שזה פתרון טוב, אבל הוא הרבה פחות גרוע מהמצב הקיים !! מטפל/ת זרה לא תחליף אותכן, לא תימנע מיכן את כל הקרבה והיחס והאהבה והשעות שאתן רוצות להעניק לבן הזוג. היא רק תאפשר לכן להתרכז בחלקים "האיכותיים" של הטיפול, והעיקר - תאפשר להמשיך את החיים הנורמאליים, להוריד את מפלס הלחץ והמועקה בבית, והכל, בסופו של דבר, גם לרווחת החולה. נכון, החולה יתקומם, אולי גם ייפגע, אתן תוותרו על פרטיות, יהיה אדם זר בבית - הכל נכון. עדיין - התועלת רבה בהרבה מהנזק. אני יודעת שאינני יכולה להבין את דקויות הבעיה, שכן אני בת (ואחות) של חולים, ולא בת זוג. אבל אני מכירה מקרים כמו שלכן, וכמעט תמיד אני שומעת: " חבל שחיכינו כל כך הרבה זמן". וסליחה אם אני חורגת ממקומי.