הוא ענה על זה כבר הנה !
• הכוחו nimrodharel ו 15:37 | 02/03/07 קיבלתי פניות רבות מאנשים השואלים מדוע אינני אומר את דעתי בכל הנוגע לתוכנית "הכוח". האמת היא שלא נשאלתי לדעתי. בתקופת היורש של החייזר יזמו עימי מספר ראיונות בטלויזיה ועיתונות ואמרתי שם את דעתי הלא משתמעת לשתי פנים בנושא. כאשר אשאל בנושא הכוח (על ידי ערוץ 10, ערוץ 2, או כל מדיה אחרת) אומר את דעתי בנושא הכוח, נכון לעכשיו (אולי בשל הרייטינג הזעום) הנושא טרם עניין את המדיה ולא נשאלתי. דעתי היא, למי שהתעניין, מורכבת מעט ומתבססת על עקרונות הסקפטיזם. האם אני חושב שהמיסטיקנים שם שרלטנים? התשובה לכך היא לא. אני לא חושב שהם שרלטנים ואני לא חושב שהם לא שרלטנים. אני נמנע מלהביע עמדה לגבי תופעה שלא נבדקה בכלים מדעיים מקובלים. אני לא מחשיב תוכנית פריים טיים למשהו שמסוגל לספק הוכחה מדעית מסוג כלשהו. "הכוח" היא תוכנית בידור ואני ממליץ לא להתייחס אליה כאל משהו מעבר לכך. אני יכול לומר מניסיוני שבכל המקרים בהם נתקלתי בתופעות דומות (ואפילו מדהימות פי כמה) בסופו של דבר חשפתי כי מדובר בטריקים או טכניקות פסיכולוגיות פשוטות אך יעילות (קריאה קרה וכד', מי שראה את הפרק "הנחות מוטעות" בבלתי נתפס יודע בדיוק על מה אני מדבר). אולי זה לא המקרה ב"הכוח" אבל על סמך ניסיוני בתחום אני מסופק מאוד אם זהו לא המקרה. ועדיין אשמח להתבדות. למעשה הצעתי לגורמים בערוץ 10 לבחון את מתמודדי הכוח באופן אישי, אבל לעת עתה לא קיבלתי אישור לכך. אם זה היה תלוי בי "הכוח" לא היתה עולה כיון שאין לי ספק שהמתמודדים בתוכנית הולכים לנצל את מעמדם החדש בכדי לייעץ ולטפל בצופים אשר מאמינים שיש להם כוחות "מוכחים". בכך ערוץ 10 נותן לגיטימציה לתופעה שהיא פסולה בעיניי ועל כך אני מגנה אותו. זוהי דעתי ואשמח לומר אותה לכל מי שרק ישאל. שבת שלום, נמרוד הראל